SSD gerekli midir?

Sailor-468

Kilopat
Katılım
25 Haziran 2015
Mesajlar
43
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba. Kafama takılan bir soru var.

Konu şu şekilde, şimdi SSD'ye genelde işletim sistemi kurun ve en çok kullanılan uygulamaları oyunlar da dahil (sürekli oynadığımız varsa-silmeyeceğimiz) bu SSD'nin içerine kurun deniyor. Fakat HDD gibi sürekli yükleme-silme yapmamız öneriliyor. (Ömrü kısalmasın diye) Fakat şu anda çıkan laptoplarda standart 256 GB SSD standart halde geliyor. Bu durumda biz SSD'yi sadece işletim sistemini ve gerekli olan programları daha hızlı kullanmak için mi ihtiyaç duyuyoruz? Yani normal HDD gibi kullanamıyoruz. (İstediğim kadar yükleme silme işlemi yapabiliyorum.) Neden yüksek kapasitede SSD'yi bize standart olarak dayıyorlar? SSHD'de tam olmasa da sistemi hızlandırma konusunda aynı işlevi görmez mi? Laptopuma SSD takıp takmama konusunda kararsız kaldım o yüzden merak ediyorum da.

Eğer yanlış düşünüyorsam lütfen konuyu bana açıklayabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
  • Öncelikle SSD'ye "sık sık yazma silme yapmayın" devri bitti.
  • SSHD, SSD'nin yanından bile geçemeyen bir patatestir.
  • Kimse size SSD'yi zorla dayamıyor. Yıllar boyunca SSD'li laptop istedik, bu bağlamda SSD'li laptopları bağrınıza basmanız gerekirken eleştirmeniz bana komik geldi. Beğenmiyorsanız almazsınız. Biz gayet memenunuz SSD'li laptoplardan.
Yani, ben daha yavaş cihaz istiyorum diyeni de ilk defa görüyorum... Çok yanlış bilgiler öğrenmişsiniz. Yukarıdakiler ile düzeltin.

Ayrıca okuyun:

SSHD'nin Çalışma Mantığı
 
Recep Bey merhabalar tekrardan, zamaninda cevap yazamadim malum kullandigim klavye ingilizce oldugu icin hemen ceza yiyiyoruz,
Oncelikle sorumu yanitladiginiz icin size tesekkur etmek istiyorum, bu konuyu acmadan once hem buradaki yazilanlari(oncesi) hemde diger forumlardaki guncel bilgileri okuduktan sonra sorumu sordum. Yalniz bir konuda da ben duzeltme yapmak isyiroum
Bu sosyal platformun bir amaci da zaten bilmedigimiz konulari ve yanlis bildigimiz bilgileri, bilenlere sormak icindir.
Sorumu yanitlamissiniz ama rencide edici bir uslup kullanmaya gerek yoktu, kaldi ki biz hep usluplarimiza dikkat etmekteyiz.
Fakat sizler bu sekilde platformuzu ve sitenizi devamli takip eden takipcinize/lerinize bu sekilde geri donus yapmayi uygun buluyorsanuz bu durumda da birisinin sizi uyarmasi gerekmektedir.Bir dahaki sefere bu konuya hassasiyet gosterirseniz sevinirim malum Ramazan ayindayiz oruclu olan var olmayan var, aclik her bunyeye farkli etki ediyor sorun degil.
Tekrardan tesekkur ederim.
 
SSHD oyun açılışlarında 5-6 aç kapadan sonra SSD hızına bir nebze olsun yetişebiliyor, patates demenizi anlayamıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı