SSD Olmasına Rağmen Windows 10 Yavaş Açılma Sorunu

Onu anlamadım yapamadım hocam.
Advanced kısmına iyi bakman gerekiyor.

WDC WD10EZEX-08WN4A0 bu diskinin SATA bağlantısını çıkarıp dener misin? Ayrıca sistemdeki gereksiz USB'leri ve DVD-Rom gibi SATA aygıtlarının bağlantısını çıkarın. SSD'yi farklı SATA kablosu ile deneyin.

Problemler devam ederse tekrar temiz Windows 10 x64 kurulumu yapıp sürücüleri MSI'ın sitesinden güncellemeni ardından Windows Update'yi çalıştırıp denemeni öneririm. Tekrar aynı sıkıntı olursa HD Tune PRO yazılımı ile boşta benchmark testi yapıp sonuçları paylaş. Verilere erişim süresini yüksek ve okuma hızında çakılmalar meydana geliyor olabilir.

Advanced kısmına iyi bakman gerekiyor.

WDC WD10EZEX-08WN4A0 bu diskinin SATA bağlantısını çıkarıp dener misin? Ayrıca sistemdeki gereksiz USB'leri ve DVD-Rom gibi SATA aygıtlarının bağlantısını çıkarın. SSD'yi farklı SATA kablosu ile deneyin.

HDD'nin sata kablosunu çıkarıp denedim bu sefer normal açılışta da yeniden başlat gibi ağır açıldı. Takınca düzeldi bilgisayar, normal başlatınca bilgisayasrı 13 14 saniyede açıldı ama yeniden başlat yapınca aynı yine geç açıldı.

Yeniden başlat yapınca geç açılmasının sebebi Hiberfil (hızlı başlatın) çalışmamasından kaynaklıdır.

Tamamen kapatıp açtığınız zaman Hiberfil özelliği devre girer. Yani sistem komple kapanmayıp son önyükleme gücü tamamen kesmediğiniz sürece RAM'de tutulur. Komple kapalı olan sistemi tekrar açtığınız zaman hızlı başlangıç özelliği ile sistem deep sleep modundan uyanmış olur. Ayrıca 13 saniye açılış için kötü bir değer değil. Bunu problem etmeyin.

Yeniden başlat yapınca geç açılmasının sebebi Hiberfil (hızlı başlatın) çalışmamasından kaynaklıdır.

Tamamen kapatıp açtığınız zaman Hiberfil özelliği devre girer. Yani sistem komple kapanmayıp son önyükleme gücü tamamen kesmediğiniz sürece RAM'de tutulur. Komple kapalı olan sistemi tekrar açtığınız zaman hızlı başlangıç özelliği ile sistem deep sleep modundan uyanmış olur. Ayrıca 13 saniye açılış için kötü bir değer değil. Bunu problem etmeyin.

Yani sizin bilgisayarınız yeniden başlatta 40 saniye bekliyor bu normal birşey ? Doğrumu anladım ?

Aynı sorun bende de var... Asus servisi format atınca saniyesinde açılıyor, ben cd den atınca baya geç açılıyor. Bir de usb den kurmaya çalışırken fotoğraftaki gibi hata alıyorum. Bilgisi olan varsa yanıtlasın lütfen... Bios ahci modunda bu arada. @Recep Baltaş

Dosya Ekleri

• IMG_3321.JPG
    IMG_3321.JPG
    27,1 KB · Görüntüleme: 292
  • x.PNG
    x.PNG
    65,2 KB · Görüntüleme: 293
Aynı sorun bende de var... ASUS servisi format atınca saniyesinde açılıyor, ben CD'den atınca bayağı geç açılıyor. Bir de USB'den kurmaya çalışırken fotoğraftaki gibi hata alıyorum. Bilgisi olan varsa yanıtlasın lütfen... BIOS AHCI modunda bu arada. @Recep Baltaş

Diğer USB portlarını dener misin? Ben öyle çözdüm windws 7 kurarken. Saygılar.

Bilgisayar değişti sorun çözüldü. teşekkür ederim yine de. çok illet saçma bir şeydi. umarım bu sorunla karşılaşan diğer kullanıcılarınki de düzelmiştir. saygılar...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı