SSD olmasına rağmen Windows 7 kullanmaya devam etsem bilgisayar için iyi olur mu?

Recep Baltaş Windows 10 için "Ram Canavarı" olarak bahsetmişti, ben de onun yalancısıyım 😀
Recep yalan olabilecek birşeyden bahsetmemiş siz yanlış anlamışsınız. 4 günlük kullanım için ideal. Basit oyunlar bile oynatır. SSD olduğu sürece takılma gecikme söz konusu değil günlük kullanımda.

SSD ile birlikte Windows 8 Windows 10'a göre daha iyi olur diye düşünüyorum.
Bence düşündüğünüz kadar performans kaybınız olmaz. Hatta direkt olmaz bence. Ve W10 stabil bir işletim sistemi yıllardır kullanılıyor. Windows 11'in son sürümünü kullanıyorum bir çok kişi bir sürü hata var vs. diyor ben sorun yaşamıyorum. Yani denemeden yorumlara aldanmayın. Baktınız istediğiniz performansı alamıyorsunuz geri dönüş yapın ama sene 2022 olmuş gerçekten Windows 7 çok eski bence. Ayarlardan performans moduna alırsınız animasyonları kapatırsınız vs. ama en azından güncel bir sisteminiz olur.

Benim sistemim günümüze göre çok kötü değil gayet iyi ancak Windows 11 için sıkıntı olabilir diye düşünüyorum SSD olsa bile.
Aynen öyle.

Ayarlardan performans moduna alırsınız animasyonları kapatırsınız vs. ama en azından güncel bir sisteminiz olur.
Bak öyle bir sistem kullandın mı bilmiyorum fakat o sisteme windows 10 kursanda olmaz değil evet ama ferformans ve optimizasyon stabillik açısından 8.1 daha uygun olacaktır bence. Bir kurulsun bir bakılsın arada stabillik açısından çok fark var bunu net söyleyebilirim.

4 GB ram'e sahip pc ye ben W11 kurmazdım şahsen. SSD olarak diyorsanız evet gerçekten muazzam bir fark.
Konu ram değil, depolama boyutu. W10 4GB ram ile kullanılabilir, keza W11'de. W11 daha fazla bellek tüketiyor ama yine de kasma donmaya sebebiyet verecek kadar değil.

İnternet 26 mpbs video değil ekran donuyor siyah ekran oluyor.
Eğer tüm ekranın kararmasından bahsediyorsak, siyah ekran genelde OS'ten değil GPU'dan kaynaklanır. Eğer YouTube'daki video siyaha düşüyorsa, sebebini bilmiyorum.

Şu an Windows 7 sanal makine açık. Acayip iyi kasma yaşamıyorum. 2023'e kadar güncelleme aldırma (ESU Patch)'de yaptığım için şu an güncel sistem kullanıyorum diyebilirim. Ama tabii ki normal işletim sistemim Windows 10.

1666275398960.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı