SSD Takmak için DVD'yi çıkarmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

JPxenon

Hectopat
MSI GX60 1AC-038TR PC'me nasıl SSD takabilirim diye ve DVD'yi çıkartıp takmanız gerek dediniz fakat nasıl yapılır? Servise mi vermem gerekiyor ? DVD'yi çıkarınca ne olacak anlamadığım kısım orası DVD kullanılamayacak mı yoksa geri mi takılacak? Çünkü Blu-ray' de var Laptopta ve kullanmak istiyorum. Kısacası bu olayı anlatır mısınız ve sebep olduğu şeyleri.

Sanırım 2 adet SATA portu mevcut laptopta ve bu sebeple de DVD'yi söküp bir SATA portunu boşa çıkarmış oluyorsunuz. Oraya da yeni bir depolama ürünü takıyorsunuz. DVD kullanacaksanız da USB bir DVD alırsınız.

2 Sata Port'u olduğundan dolayı birini feda etmek gerek. Ya aldığınız SSD'yi HDD yerine takacaksınız yada SSD'yi DVD'yi sata portundan ayırıp oraya takacaksınız.

Size önerim eğer çok depolama yapmıyorsanız , SSD'yi HDD ile değiştirmeniz.
Ben fim , müzik , oyun depolarım diyorsanız DVD'yi söküp o sata portuna SSD'yi takmanız.

USB ile Harici disk yada DVD (Blue-Ray) takılabilir. 2'sinden biri size kalmış :) İyi forumlar.

2 Sata Port'u olduğundan dolayı birini feda etmek gerek. Ya aldığınız SSD'yi HDD yerine takacaksınız yada SSD'yi DVD'yi sata portundan ayırıp oraya takacaksınız.

Size önerim eğer çok depolama yapmıyorsanız , SSD'yi HDD ile değiştirmeniz.
Ben fim , müzik , oyun depolarım diyorsanız DVD'yi söküp o sata portuna SSD'yi takmanız.

USB ile Harici disk yada DVD (Blue-Ray) takılabilir. 2'sinden biri size kalmış :) İyi forumlar.

Evet depoluyorum fakat laptop içinde depolamayacağım bir harddiskin içine olucak o yüzden yer sorunu yok.HDD' yi nerde çıkarttırabilir ve yerine SSD taktırabilirim? ya da kendim yapabilceğim bir şey ise yardımcı olurmusunuz, forumda belki bunun hakkında bir konu vardır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım peki nerde yaptırabilirim bu işlemi ? Ya da kendim yapabilir miyim, nasıl yapabilirim ?
Kendin yapabilirsin CD/DVD romu sökmeyi biliyorsan onu söküp yerine verdiğim 1. linkde ki cihazı yerleştireceksin, yerleştirmeden önce o cihaza ssd yi takacaksın ve yerleştireceksin bu kadar :)

Anladığım kadarıyla HDD'yi sökeceksiniz arka kapaktaki vidaları söküp kapağı kaldırdıgınızda göreceksiniz HDD'yi.
Sata Kablosunu ve 2 vidayı çıkarttıktan sonra SSD'yi takabilirsiniz.

Optik sürücüyü sökeceksenizde , yine aynı şekilde arka kapağı açtığınızda sağ tarafta 4 vida göreceksiniz.
4 vidayı çıkarttıktan sonra yavaş bir biçimde Dvd'yi çıkartabilirsiniz.
Arkadaşın linkte verdiği ürünü temin edebilirseniz SSD'yi ona vidalayıp onu laptop'a vida deliklerini tutturarak takmanız gerekmekte.

2 Seçenek var elinizde dediğim gibi , İsterseniz HDD'yi sökün Depolamayı dışardanda yapabilirsiniz aynı şekilde Optik Sürücü'yüde dışardan bağlayabilirsiniz.

Karar sizin.

İyi Forumlar ^^

Yeni açtığım konunun bir kısmını burada buldum teşekkürler. Ancak kafama takılan bir soru var SSD'yi HDD'nin bulunduğu yuvaya takmak ile DVD'den boşalan yere takmak arasında bir performans farkı olur mu ? @Murat5038 @TeknoBurak

Son düzenleme:
Yeni açtığım konunun bir kısmını burada buldum teşekkürler. Ancak kafama takılan bir soru var SSD'yi HDD'nin bulunduğu yuvaya takmak ile DVD'den boşalan yere takmak arasında bir performans farkı olur mu ? @Murat5038 @TeknoBurak

Ben de merak etmiştim sata III arabirimi DVD portu için de geçerli mi? Yoksa sadece harddisk portu için mi geçerli?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı