SSD'den Tam Performans Alamamak

ebagcuvan

Megapat
Yer
İrlanda
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar PC'ye SSD ve RAM yükseltmesi yaptım ancak SSD tam performansta yazma yapmıyor. En azından 400 MB'lerde görsem yeter.

Sistem Windows 10 dün temiz Windows 10 yüklendi, tüm driverler güncel ve SSD Dasboard kurulu.

Laptop: Satellite L750-1XT - Toshiba

SSD: WD Green PC SSD - Solid State Drive | Western Digital (WD)

2.png
dfhdg.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam performans alamamanızın sebebi üretici firmaların sürekli yalan söylemelerinden kaynaklanan bir durum. Biraz daha masumane olursak samimi olmamaları diyelim. :) Bunun sebebi yaptıkları reklamlarda sıralı okuma yazma gibi değerleri öne çıkardıkları için biz o değerlere asla ulaşamıyoruz. Okuduğum makalelerde genelde yaptığımız işlerde %5'in altında kalan sıralı yazma ihtiyacından dolayı o değerleri asla bulamıyoruz, yani kırk yılda bir lazım olan bir durum oluyor. Bizim işimize yarayan rastgele okuma değerleri o da bahsettikleri sıralı okuma yazma değerlerinin en az 2-3 katı düşük değerler oluyor. Bunları da belirli test programlarında denedikleri için asla gerçek kullanımda stabil olarak bu değerleri alamıyoruz. Kağıt üzerindeki değerler pratiğe gelince hiçbir halta yaramıyor. Durum bundan ibaret.

NVMe SSD var ve ben o rastgele okuma yazma değerlerine de razıyım ama yine de o değerlere ulaşamıyorum. Bazen 100-150 MB gördüğüm oluyor ama o da 10-15 saniyede bir kere falan görüyorum. Yani stabil olarak bu şekilde aktarım yapmıyor. Benim anlayamadığım nokta üretici firmaların vadettikleri teknolojiyi alıyoruz birbirine uyumlu parçaları da takıyoruz ama yine çalışmıyor.

Acaba hata bizde mi bilmiyorum, nerede yanlış yapıyoruz?

Bu arada bu da benim açtığım konu;
Toshiba 240 GB OCZ RD00 m.2 SSD performansı
Yazdıklarımı bu denemelerden dolayı yazdım.

İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı