Stabil Linux dağıtımı önerisi

AMD Ryzen 5 3600, ARM olacak galiba doğru mudur?

X86_64 olması lazım, burada öyle işaretlenmiş:

2021-04-06_22-29.png

Birçok kişi ezbere dağıtım söylüyor o da "Linux Mint". Bence buradaki insanlardan "Linux Mint" cevabını almayı beklemek yerine ağ üzerinden araştırın. Sonuçta GNU/Linux (Linüx değil Linux) tek bir işletim sistemi değil. Tonlarca değiştirilmiş sürümü var.

Son düzenleme:
Birçok kişi ezbere dağıtım söylüyor o da "Linux Mint". Bence buradaki insanlardan "Linux Mint" cevabını almayı beklemek yerine ağ üzerinden araştırın. Sonuçta GNU/Linux (Linux değil linux) tek bir işletim sistemi değil. Tonlarca değiştirilmiş sürümü var. Eğer dağıtım arıyorsanız ilk olarak GNU'nun kendi sitesinden başlayın derim:

Sanırım en doğru cevap bu oldu. Güzelce açıkladığın için teşekkür ederim. :) Doğru söylüyorsun aslında. Bu dağıtım önerileri konularında sürekli ezber kalıp cümleler çıkmaya başladı. Eleştirinizi dikkate alacağım ve ona göre önerilerimi düzenleyeceğim artık. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı