Stabil Olan Linux Dağıtımı Tavsiyesi

Os X 'te kurabilirsin. Sahte , çakma falan değil. Orjinal OS X kuruluyor artık. Ben kullanıyorum. Kurması biraz uğraştırır.
Linux'a gelirsek Kerneli en güncel olan en çok driver desteği olan falan değildir. Arch sıradan kullanıcı için gereksiz ayrıca kurulumuda sıkıntılı. Senin için en iyi seçim Ubuntu yada Mint olmalı. Uğraşırım dersen OsX

Neden linux'ta virüs yokmuş :D Bal gibide var. Linux daha az kullanıldığı için virüsler windows için yazılıyor bu yüzden linux'ta virüs daha az. Android buna en güzel örnek. Kullanımı çok olduğu için virüs yazılıyor. @Croot

Ubuntu 14.10 kullanabilirsin. Fakat çok fazla terminal kullanımı gerektirdiğinden Mint kullanarak başlayabilirsin.

Arkadaşlar Linux bana göre değil, hep kod yazacak değilim. Windows'a devam ama El Capitan rehberi gelirse onu kurarım. Ekran kartı sürücüsünü yüklemeye kalksam 1 saatimi alır, o derece zor.

Son düzenleme:
Linux'ta kod yazmak zorunda değilsin. Sıradan kullanımın tamamını Ubuntu ve Mint gibi dağıtımlarda tamamen arayüz üzerinden tıklayarak kullanabilirsin.

Linux'a kod yazmadan ekran kartı sürücüsünü yükleyemediğine göre yine kod yazmak zorundasın. Linux'a ileri ileri ile program kurma desteği gelmeli bence. Tamam Linux güzel ama eksi yönleri mevcut.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı