Stardew Valley 2. yılda en hızlı para kazanma

Ben 2000 üstüne çıkamıyorum oyunda😬

İlk yıl para kazanma taktikleri çok önemli oluyor. Üstte anlattığım şekilde oyuna başlamanızı öneririm.

İlk yıl bahar ayı, clay farm öğrenip uygulayıp para biriktirin, hediye yaban havuçlarını yetiştirin, onları satınca patates ekin ama 12'sinde çıkıp satmış olamnız gerekiyor sonra da festivalden 70 küsur ve üstüne çilek alın en azından. Zaten bahar ayı sonu 40k+ nız olur.

Yazın kavun ekin, kaliteli fıskiye döşemeye bakın, ekin sayınız en az 100 olsun (daha da fazlaya ulaşabilirsiniz)

Sonbahardada kabak alın ve ekin (Eğer kaliteli fıskiye ile güzel büyük bir tarla yapabilirseniz 300 ekine hatta daha fazlasına kadar ekim yapabilirsiniz)

İkinci yılda aynı şeyleri devam ettirip yazın yıldız meyvesi alırsanız zaten 400k gibi güzel rakamlara ulaşırsınız. Bir yandanda hayvancılığınızı geliştirin.

Yıldızmeyvesi ve domuz yetiştirin. (200 saatim var denendi onaylandı)

Domuzlarda çok pahalı be 1tane alabildim.

Bahar ayında para kazanıp ayın 12'sinde o parayı netleştirmeniz gerekiyor. 13'ünde ki festivalde bolca çilek alıp ekmenizi öneririm. Bahar ayı boyunca sadece o çilekleri toplayarak bahar sonu 50k gibi bir para yapabiliyorsunuz. Yaz ayındada o paranın büyük kısmıyla bu sefer kavun alıp mevsim boyunca onu ekip hasat edip satın. Sonbahardada kabak ekip satarsanız iyi sayılabilecek bir parayla kışa girmiş oluyorsunuz. Tabii bu dediklerim biraz ilk yılki ilerleme için geçerli ikinci yılda eğer fıskiyeleriniz varsa daha büyük tarla falan yapabilirsiniz, yaz ayında kavun yerine yıldız meyvesi alıp ekebilirsiniz. Eğer hiç paranız yoksa (1.yıl gibi) bahar ayının başında hediye gelen yabanhavuçlarını ekip onlar çıkana kadar balıkçılık vbden para biriktirip yaban havuçları çıktığında patates alıp ekerseniz 13üne kadar toplarsınız 13'ündede o parayla çilek alırsınız. Paranın büyük bir kısmını üstte bahsettiğim sebzelere harcayıp yetiştirirseniz iyi bir paraya ulaşabilirsiniz.

Yıldızmeyvesi aldım yaz ayındayım 2.gün ama kavunda var 24 tane.

Yıldızmeyvesi aldım yaz ayındayım 2.gün ama kavunda var 24 tane.
Yıldızmeyvesini sera da da ekebilirsiniz, her mevsim de. Fakat sera için tavsiyem eski meyve (Ancient fruit) olur.

Yıldızmeyvesini sera da da ekebilirsiniz, her mevsim de. Fakat sera için tavsiyem eski meyve (ancient fruit) olur.

Serayı dikkatsizliğim sonucunda açamadım ama halkevini yazın tamamen bitiririm 5 altın yıldızlı kavun kaldı bir de duyuru panosu.

Ben YouTube'dan videolar izleyerek tarlamı düzene sokmuştum, diğer arkadaşlara da öneririm. Düzensiz tarla çok zarar getirir, oyundan aldığınız zevk bile azalır.

Kaliteli fıskiye yaptım bayağı bir.

Mevsimlere göre ekmenizi tavsiye ettiğim ekinler devamlı hasat edilebilen ekinler yani:
Bahar için çilek
Yaz için yabanmersini (alabiliyorsanız yıldız meyvesi alın ve şarap yapın)
Güz için kızılcık
Seranız için tohum makinesi yardımıyla eski meyve ve tatlıtaş meyvesi ekmenizi öneririm oyunun ilerleyen zamanlarında ada açılacak onu açtığınız zaman ada sera işlevi görüyor istediğiniz şeyi ekebiliyorsunuz. Adayı da aynı şekilde eski meyve veya tatlıtaş meyvesi ekmenizi öneririm.
Günlük gelir için hayvancılık iyi bir seçim olabilir. Mayonez, peynir vs. her gün sabah makineye koyun akşam satarsınız. İlerleyen zamanlarda çok paranız olursa kesinlikle tamamen domuz alın dehşet para getiriyor.
Balıkçılığı önermiyorum. Çok uzun sürede orta gelir sağlıyor. Çok sıkışık durumdaysanız yapılabilir tabi. Onun dışında vaktinizi madende, keşifte vs. harcayın. Halkevi için falan gerekli oluyor tabi orası ayrı.

Mevsimlere göre ekmenizi tavsiye ettiğim ekinler devamlı hasat edilebilen ekinler yani:
Bahar için çilek.
Yaz için yabanmersini (alabiliyorsanız yıldız meyvesi alın ve şarap yapın)
Güz için kızılcık.
Seranız için tohum makinesi yardımıyla eski meyve ve tatlıtaş meyvesi ekmenizi öneririm oyunun ilerleyen zamanlarında ada açılacak onu açtığınız zaman ada sera işlevi görüyor istediğiniz şeyi ekebiliyorsunuz. Adayı da aynı şekilde eski meyve veya tatlıtaş meyvesi ekmenizi öneririm.
Günlük gelir için hayvancılık iyi bir seçim olabilir. Mayonez, peynir vs. her gün sabah makineye koyun akşam satarsınız. İlerleyen zamanlarda çok paranız olursa kesinlikle tamamen domuz alın dehşet para getiriyor.
Balıkçılığı önermiyorum. Çok uzun sürede orta gelir sağlıyor. Çok sıkışık durumdaysanız yapılabilir tabii. Onun dışında vaktinizi madende, keşifte vs. harcayın. Halkevi için falan gerekli oluyor tabii orası ayrı.

Tavsiye için teşekkürler şu anda domuzum var ve tatlıtaş meyvesi alıyorum sürekli ama peynir ve mayonez iridyum seviye yumurtadan daha mı fazla para verir?

Tavsiye için teşekkürler şu anda domuzum var ve tatlıtaş meyvesi alıyorum sürekli ama peynir ve mayonez iridyum seviye yumurtadan daha mı fazla para verir?
Tatlıtaş meyvenizi satmayın, tohum makinesiyle çoğaltın. İridyum yıldızlı tatlıtaşları isteğe bağlı satabilirsiniz ama sera açacağınız zaman serayı dolduracak kadar tohum elde edene kadar satmayın derim. Sorunuza gelecek olursak makineden çıkacak olan mayonez, yumurtanın seviyesine göre çıkıyor zaten. Ne kadar yüksek seviyeli yumurtanız varsa mayonezinizin seviyesi de o kadar yüksek olur ve vereceği para artar. Yani her türlü daha iyi para getirir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı