Stardew Valley 2. yılda en hızlı para kazanma

Tatlıtaş meyvenizi satmayın, tohum makinesiyle çoğaltın. İridyum yıldızlı tatlıtaşları isteğe bağlı satabilirsiniz ama sera açacağınız zaman serayı dolduracak kadar tohum elde edene kadar satmayın derim. Sorunuza gelecek olursak makineden çıkacak olan mayonez, yumurtanın seviyesine göre çıkıyor zaten. Ne kadar yüksek seviyeli yumurtanız varsa mayonezinizin seviyesi de o kadar yüksek olur ve vereceği para artar. Yani her türlü daha iyi para getirir.
Tatlıtaş meyvesi ancient fruit olmuyor mu?

Tatlıtaş meyvesi ancient fruit olmuyor mu?
Hayır o eski meyve. Benim bahsettiğim Sweet Gem Berry. Tam hatırlamıyorum ama yaz ve güz aylarında her seferinde tüccara geliyordu. Sizin bahsettiğiniz Eski Meyve.
Tatlıtaş:
Sweet_Gem_Berry.png

Eski Meyve:
Ancient_Fruit.png

Hayır o eski meyve. Benim bahsettiğim Sweet Gem Berry. Tam hatırlamıyorum ama yaz ve güz aylarında her seferinde tüccara geliyordu. Sizin bahsettiğiniz Eski Meyve.
Tatlıtaş:
Sweet_Gem_Berry.png

Eski Meyve:
Ancient_Fruit.png
Şimdi hatırladım, oynamayalı pek zaman oldu. Kusura bakmayın.

Gorevleri tamamlamayın. Mesela gus in yumurta görevinde 24 yumurta yerine 23 tane yumurta yerlestirin. Görev suresi bittikten sonra kayip esya kutusunda bug tarzi bir şey olusuyor en son yaklasik 700 tane yumurta almistim.

Stardew Valley'de biraz para sıkıntısı var tarımdan iyi kazanabiliyorum ama 100k üstüne çıkamıyorum yardım nasıl para kazanacağımla ilgili yardım eder misiniz?
oyunun başlarında tavuk, yani mayonez çok iş görüyor. ama asıl gelir oranını patlatan ürün yıldız meyvesi şarabı. 5 tane normal yıldız meyvesi şarabı, 25 tane altın yıldızlı mayonezden çok daha fazla geliri yüksek.

oyunun başlarında tavuk, yani mayonez çok iş görüyor. ama asıl gelir oranını patlatan ürün yıldız meyvesi şarabı. 5 tane normal yıldız meyvesi şarabı, 25 tane altın yıldızlı mayonezden çok daha fazla geliri yüksek.
Katılıyorum. Lakin yıldız meyvesi şarabı ana gelir kaynağı olacaksa bu çok uzun vadede para getiren bir gelir kaynağı olur. Zira şarabı yaptıktan sonra değerini 2 katına çıkarmak isterseniz mor yıldız olarak yıllandırmak 2 mevsim (58 gün) sürecektir. Ki bu uzun vadede çok kârlı ve güzel geliri olan bir yöntem. Ama bu süreçte de düzenli gelir getirecek bir şeyiniz olması lazım şahsen ben düzenli gelir olarak kesinlikle domuzları öneriyorum. Eğer yeteri kadar domuzunuz varsa ve yetenekler kısmından doğru yükseltmeleri yaptıysanız günlük 150-200 bin civarı bir kazanç sağlayabilirsiniz.

Katılıyorum. Lakin yıldız meyvesi şarabı ana gelir kaynağı olacaksa bu çok uzun vadede para getiren bir gelir kaynağı olur. Zira şarabı yaptıktan sonra değerini 2 katına çıkarmak isterseniz mor yıldız olarak yıllandırmak 2 mevsim (58 gün) sürecektir. Ki bu uzun vadede çok kârlı ve güzel geliri olan bir yöntem. Ama bu süreçte de düzenli gelir getirecek bir şeyiniz olması lazım şahsen ben düzenli gelir olarak kesinlikle domuzları öneriyorum. Eğer yeteri kadar domuzunuz varsa ve yetenekler kısmından doğru yükseltmeleri yaptıysanız günlük 150-200 bin civarı bir kazanç sağlayabilirsiniz.

İlk yılın bitmesine yakın kış ayında ahırları ve domuzları almaya başlarsanız dediğiniz gibi çok para kazanılabilir. Ama bu kısa sürede az bir kazanç olacak. Uzun vadede şarap her türlü daha karlı. Bunu arkadaşımla denemiştik ve o bana fark attı en sonda.

İlk yılın bitmesine yakın kış ayında ahırları ve domuzları almaya başlarsanız dediğiniz gibi çok para kazanılabilir. Ama bu kısa sürede az bir kazanç olacak. Uzun vadede şarap her türlü daha karlı. Bunu arkadaşımla denemiştik ve o bana fark attı en sonda.
Dediğiniz gibi ilk yılın bitmesine yakın kimsenin direkt 4 ahır dolduracak kadar domuz alabileceğini sanmıyorum + onu yapacak alanı da ilk yıldan açabileceğini sanmıyorum aşırı tryhard oynamazsa. Ama benim bahsettiğim 3-4. yıllarda artık şarap da para getirmez oluyor çünkü hesaplarsak bildiğim ve yaptığım kadarıyla mahzenin alabileceği maksimum fıçı sayısı 125. Mor yıldızlı yıldızmeyvesi şarabı da zanaatkarlıktan %40 fazla geliri açarsanız 6.300 gold ediyor. Bu da 58 günde 787.500 gold ediyor. Ben 4 ahır domuzla günde 100-150 bin kazanıyorum, yukarıda 150-200 diyerek hafif abartmışım ama her halükarda domuz uzun vadede de kısa vadede de daha kârlı bir seçim. Ha 1-2. yılda nasıl kasılır diye soracak olursanız ben olsam her mevsimin sürekli hasat veren ekinlerinden alabildiğim kadar alırım (çilek, yabanmersini gibi). Bu süreçte yazın veya seraya artan parayla yıldızmeyvesi ekip şarabı da yıllandırılabilir tabii.

1706607739944.png
1706607747545.png
1706607754880.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı