Starfield metacritic 87!

User score gelmeden hiçbir şey anlam ifade etmiyor. "Critic" denilen tiplerin ekseriyeti Portal'da iki bölüm geçemeyen tipler.
Öyle demeyin hocam. Bazılarının kendini tatmin etmesi için basının verdiği o puanlar çok önemli. Mahalle bebesinin yaptığı yorumu kim ne yapsın basında yıllardır çalışan editörün yorumu varken? Neyse alayımızı ettiğimize göre asıl yoruma gelirsek, eğer Last of Us 2'deki gibi oyuncuların spesifik olarak kızgın olduğu oyunları saymazsak user score her zaman daha tutarlı ve iyi oluyor fakat ona da güvenmek mantıklı değil. Çünkü User Score'a herkes bir şeyler yazıyor. Düşük verenin de yüksek verenin de incelemesini okuyup ortak iyi ve kötü noktalarını ayırmadan tam anlaşılmayabiliyor. Günümüzde genel olarak Metacritic, Game Awards vs. güvenilmez. Bir Steam yeri geldiğinde iyi oluyor fakat onda da Stray gibi sırf kedi var diye God of War gibi oyunları inceleme oranında geçen kara lekeler oluyor. Günümüzde ya 3- 5 video izleyip kendin karar vereceksin ya da bulunduğun bir oyuncu topluluğu varsa onlarla konuşacaksın.

Sizde agresifsiniz ve sizin bazı konularda sunduğunuz argümanlar genel olarak hiçbir oyun için kabul edilebilir argümanlar değil. Benim 2 yıldır savaşını verdiğim yarım çıkan oyunlar mevzusunu destekleyen argümanlarınız var. Sektörün iyiliği için uğraştığım bir şeye ters argüman sunulunca sessiz kalamam.
Peki dunya yuvarlak degil, duz aslinda herkes yanlis biliyor. Yok mu bir de God of War ile BG3 karsilastirmamiz? Ikiside RPG ya hahah.

Son düzenleme:
Starfield çok iyi gözüküyor. Açık dünyasına keyifle saatlerimi gömebilirim. Baldur's Gate 3 çok iyiydi. RPG'sine dalıp saatlerimi gömdüm, ileriki oynayışlarımı düşünüyorum. İkisi de kendi türünün en iyi temsilcilerinden. Ama Cyberpunk 2077 nasıl oldu da bunlarla aynı kefeye konuldu merak ediyorum.

İyi bir açık dünya oyunu muydu? Kesinlikle hayır, NPC'ler bomboştu, dünyası benzer soru işaretleri ile doluydu ve yaşamıyordu, dişe dokunur etkinlik yoktu. Tablo gibiydi. Aksiyonu nasıldı? Eh işte. Yapay zekâ aman aman değildi, vuruş hissi fena değildi, silah çeşitliliği de temelde azdı. Oyunun oynanış süresini taşıyacak kadar değillerdi. Yine çok kötü bir aksiyonu yoktu, burayı açık dünya kadar yermeyeceğim. Sonuca gelirsek açık dünya aksiyon oyunu için bu ögelerin daha iyi durumda olması gerekirdi. RPG kısmını hiç girmiyorum. Hiç, hiç, hiç. Baştan sona hüsran.

Oyunun grafikleri ve yer yer atmosferi iyi. Yan görevleri sağlam. Karakterleri ve hikâye kurgusu orta/orta üst denilebilir. Ana hikâye derdimize deva bulmaya çalışırken bitiyor. Yeterince uzun ve tatmin edici değildi benim için. Yan karakterler de yan görevlere eğilince derinleşiyor biraz. River hariç hiçbiriyle ne bileyim Metro Exodus'taki ekibimiz kadar bağ kuramadım.

Başta eksilerini, sonra da artılarını yazdım oyunun. Bu şekilde ortalama belki biraz üstü bir oyun olur. Aynı şekilde CDPR değil de başka bir firma çıkarsaydı hâlâ CP 2077'yi konuşuyor olmazdık. Hatta TW 3 çıkarmamış bir CDPR çıkarsa bile bu kadar konuşmazdık. @Walter H. White oyun yorumlarını dikkate aldığım birisiniz. CP 2077 nasıl genelde de değil bahsettiğiniz klasmanlarda BG 3'ü katlayacak bir yapım merak ediyorum.

Starfield çok iyi gözüküyor. Açık dünyasına keyifle saatlerimi gömebilirim. Baldur's Gate 3 çok iyiydi. RPG'sine dalıp saatlerimi gömdüm, ileriki oynayışlarımı düşünüyorum. İkisi de kendi türünün en iyi temsilcilerinden. Ama Cyberpunk 2077 nasıl oldu da bunlarla aynı kefeye konuldu merak ediyorum.

İyi bir açık dünya oyunu muydu? Kesinlikle hayır, NPC'ler bomboştu, dünyası benzer soru işaretleri ile doluydu ve yaşamıyordu, dişe dokunur etkinlik yoktu. Tablo gibiydi. Aksiyonu nasıldı? Eh işte. Yapay zekâ aman aman değildi, vuruş hissi fena değildi, silah çeşitliliği de temelde azdı. Oyunun oynanış süresini taşıyacak kadar değillerdi. Yine çok kötü bir aksiyonu yoktu, burayı açık dünya kadar yermeyeceğim. Sonuca gelirsek açık dünya aksiyon oyunu için bu ögelerin daha iyi durumda olması gerekirdi. RPG kısmını hiç girmiyorum. Hiç, hiç, hiç. Baştan sona hüsran.

Oyunun grafikleri ve yer yer atmosferi iyi. Yan görevleri sağlam. Karakterleri ve hikâye kurgusu orta/orta üst denilebilir. Ana hikâye derdimize deva bulmaya çalışırken bitiyor. Yeterince uzun ve tatmin edici değildi benim için. Yan karakterler de yan görevlere eğilince derinleşiyor biraz. River hariç hiçbiriyle ne bileyim Metro Exodus'taki ekibimiz kadar bağ kuramadım.

Başta eksilerini, sonra da artılarını yazdım oyunun. Bu şekilde ortalama belki biraz üstü bir oyun olur. Aynı şekilde CDPR değil de başka bir firma çıkarsaydı hâlâ CP 2077'yi konuşuyor olmazdık. Hatta TW 3 çıkarmamış bir CDPR çıkarsa bile bu kadar konuşmazdık. @Walter H. White oyun yorumlarını dikkate aldığım birisiniz. CP 2077 nasıl genelde de değil bahsettiğiniz klasmanlarda BG 3'ü katlayacak bir yapım merak ediyorum.
Cyberpunk 2077 ben de severim de, özellikle konu RPG iken Baldur's Gate 3 ile kıyaslanması komik geldi. Geçelim Baldurs Gate 3'ü herhangi bir ARPG oyununun rol yapma derinliği açısından herhangi bir CRPG oyunuyla boy ölçüşebileceğini ben pek sanmıyorum. Çünkü izometrik ve turn based combat yapmak bir Starfield yapmaktan daha kolaydır, teknik olarak söylüyorum bunu ister kızın ister üzülün.

Prodüksiyon anlamında CRPG ve ARPG oyunlar kıyaslanmamalıdır, çünkü Baldurs Gate 3 yapmak Red Dead Redemption 2 yapmaya benzemez. Aynı seviyede prodüksiyon ve teknik kalite beklemek pek mümkün değil o yüzden. Zaten insanlar Baldurs Gate 3'ü bu yüzden bu kadar övüyor, hem dünyanın en iyi rol yapma deneyimlerinden birini vaat edecek, hem de hiç de fena olmayan bir prodüksiyon kalitesiyle birlikte gelecek, bu şimdiye kadar hayaldi insanlar için bunun yaratılmış olması bile çok iyi geliyor insanlara.

Gelelim Starfield'e, Starfield'ın da karakter yüz animasyonları, mimikleri vs. konuşuluyor gördüğüm kadarıyla. Yani ben çok gerçekçi, çok iyi mimiklere sahip bir rol yapma deneyimi görmedim zaten. Üstelik bu bir Bethesda yapımı, NPC bolluğu ve o NPC'lerin her birinin sana eşsiz görev vermesiyle bilinen bir firma bu, o kadar NPC ve görevi kasıp üstüne bir de çok gerçekçi mimik yapmak bana pek de gerçekçi gelmiyor. Zaten oyunlar prodüksiyondan ve teknik kaliteden ibaret değil arkadaşlar aşalım artık şunu, bir oyunun prodüksiyonu kötüyse başka açıdan çok iyidir belki.

Oyunu 5 dakika oynamadan yaptığım yorum.
Premium Paketine sahibim deli gibi de oynuyorum şuan da fizik motorunun eski olması bana koymuyor aksine Skyrim'e çok benzettim ve hoşuma gitti. Bu oyun gözümde uzay temalı oyunlar açısından bir devrim piyasada elle tutulur uzay temalı oyun yok. Star Citizen, Elite Dangerous, No Man's Sky vb falan deme sakın hepsinde tonla eksik var. Bu hepsinin eksiğini kapatmış bu kadar.

Öncelikle Cyberpunk 2077 bir rol yapma oyunu bile değil benim için. "Konu rol yapmayken Cyberpunk 2077'nin daha iyi denmesi bana komik geldi." denmiş. Eğer yazılanı okumazsan komik gelir. Önce yazılanı takip etmeyi öğrenip sonra konuşmak lazım.

Genel kalite, kurgu bakımından BG3'ü 3 katlayacak bir oyun -rol yapma konusu hariç tabii- ancak basından aldığı puanları biliyoruz.

Bu konuya önceden yazdığım bir mesaj. Cyberpunk 2077 rol yapma konusunda zayıf bir oyun. Genel açıdan uğraşılmış ve kaliteli bir iş olsa da teknik sorunlar Cyberpunk 2077'yi aşağı çekti, aynı BG3 gibi. Ben böyle değerlendiriyorum. Ancak ikisinden birini seçecek olsam Cyberpunk 2077'yi seçerim. Genel açıdan benim için daha iyi bir oyun. Oradan oraya koşup anlamsızca diğer karakterlerin donuk yüzüne bakarak diyaloğa girdiğin bir oyun değil. Tam aksine tüm diyaloglar canlı ve birçok diyaloga özel animasyon bulunuyor oyunda. Gerçekten uğraşılmış ve oyuncuyu oyuna çeken şeylerden biri bu. Yan hikâyeler de bu şekilde. Bana göre genel kurgu bakımından Cyberpunk 2077 daha iyi bir oyun.

@Guthwine

Technopat Haberler

Geri
Yukarı