Starfield metacritic 87!

Starfield'ın puanının 90 altı olmasının sebebi optimizasyon mu? Ben okumadım incelemeleri, 90 üstü bekliyordum açıkçası ana Bethesda stüdyosunun yaptığı tüm oyunlar 90 üstü çünkü öyle bir beklenti oluşturdu bende. Çok basın kuruluşlarının verdiği puanları umursamıyorum ama bu sefer neden böyle oldu merak ettim doğrusu :D

Şu an Steam'da oyunla ilgili en büyük kusurun optimizasyon olduğu yönünde şikayet ediyorlar. İçeriğiyle ilgili bir şey okumadım daha. Her ne olursa olsun Starfield'a düşük puan vermelerine neden olabilecek şeyler BG3 içinde geçerli benim için. Teknik sorunlar, içerik olarak eksiklikleri ve beklentiyi karşılamaması vs.

Şu an Steam'da oyunla ilgili en büyük kusurun optimizasyon olduğu yönünde şikayet ediyorlar. İçeriğiyle ilgili bir şey okumadım daha. Her ne olursa olsun Starfield'a düşük puan vermelerine neden olabilecek şeyler BG3 içinde geçerli benim için. Teknik sorunlar, içerik olarak eksiklikleri ve beklentiyi karşılamaması vs.
Oyun basınının teknik sıkıntılara göre puan kırdığını ben pek görmedim, Skyrim de teknik açıdan piyasadaki en kötü işlerden biri ama puanı 94'dü en son. Genelde teknik detaylardan ötürü puan kıran taraf oyuncular oluyor gördüğüm kadarıyla.

Optimizasyon dışında teknik sıkıntı varsa da beni pek etkilemiyor açıkçası, ben Oblivion oynarken yazıyorum bu yorumu çökmelere, buglara falan alıştırdım kendimi.

Oyun basınının teknik sıkıntılara göre puan kırdığını ben pek görmedim, Skyrim de teknik açıdan piyasadaki en kötü işlerden biri ama puanı 94'dü en son. Genelde teknik detaylardan ötürü puan kıran taraf oyuncular oluyor gördüğüm kadarıyla.
Aslında basın puan kırıyor hocam. Muhtemelen siz metacritic'e bakarken oyunun problemli olduğu yere bakmıyorsunuzdur. Mesela Last of Us Part 1 PC'de 59 alırken konsolda 88 aldı. Ha tabii oyuncular daha sert bağırdığı için onlar daha çok duyuluyor.

Optimizasyon dışında teknik sıkıntı varsa da beni pek etkilemiyor açıkçası, ben Oblivion oynarken yazıyorum bu yorumu çökmelere, buglara falan alıştırdım kendimi.

IGN incelemesine baktım oyunun teknik sorunlarıyla ve performansıyla ilgili bölümlere yer verilmiş.

IGN incelemesine baktım oyunun teknik sorunlarıyla ve performansıyla ilgili bölümlere yer verilmiş.
IGN vs. boş iş. Önemli kuruluşlardan olan Eurogamer'ın incelemesini bekliyorum ben asıl. Adamlara 29 Ağustos'da gelmiş inceleme kodu. Muhtemelen 2 gün oynayıp yorum yapmak istememişler. İncelemeleri geç gelecek onların.

IGN vs. boş iş. Önemli kuruluşlardan olan Eurogamer'ın incelemesini bekliyorum ben asıl. Adamlara 29 Ağustos'da gelmiş inceleme kodu. Muhtemelen 2 gün oynayıp yorum yapmak istememişler. İncelemeleri geç gelecek onların.

Orası öyle zaten. Fallout 4'e 95 verip Starfield'a 70 vermesinin gram açıklaması yok bence. IGN'ye bağlı farklı ülkelerden olan yerler 90 üzeri vermişler sonradan ne yaptıkları belli değil.

Orası öyle zaten. Fallout 4'e 95 verip Starfield'a 70 vermesinin gram açıklaması yok bence. IGN'ye bağlı farklı ülkelerden olan yerler 90 üzeri vermişler sonradan ne yaptıkları belli değil.
IGN, IGN France ve IGN Spain üçlüsü hep böyle. Genelde biri düşük veriyorsa diğeri yüksek veriyor. Hiç 3 kuruluşun da aynı anda düşük verdiği oyuna denk gelmedim ben.

BG3 beklentiyi karşılamadı mı? Hayal dünyasında mı yaşıyorsunuz? Oyun türü sevmeyenler tarafından bile sevildi. Metacritic ortalaması 96. Cyberpunk çöpü ile karıştırdınız herhalde. Nerede teknik sorunlar bu arada? Ara sıra fps düşmesi dışında tek bir teknik sorun veya bug gibi problemle karşılaşmadım. Kimi izlediysem oyunu beğendi zaten beğenmeyen bi kıdemli Technopat yazarları var burada 3-5 tane. Neredeyse herkesin gözunde GOTY alabilme kapasitesi olan bir oyuna beklentiyi karşılamadı demek düşük IQ'li bir yaklaşım dostlar. Siz sevmemiş olabilirsiniz ama bu oyunun kötü, beklentileri karşılamadığı ve inceleyenlerin satılık olduğu anlamına gelmiyor. Yapımcı firmanın umrunda bile olmamalısınız ama adamlar sizin için oyunu Türkçe bile yaptı ve Türkçe dil desteği kolay kolay gelemez algısını kırdı. Oyunu tartıştığınız konular resmen şaka gibi. Tamamdır dostum metacritic sitesindeki herkese parayı ben verdim itiraf ediyorum. Başka tür oyunlarla da kıyaslamayın.

Bu arada Starfield'e 70 vermek kesinlikle haksızlık.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı