Steam Profiline Yapılan Yorumdan Gelen Virüs

Berat durmuş

Hectopat
Katılım
6 Aralık 2014
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bi arkadaşım steam profilime ''WTF??? *LİNKİ SİLDİM* böyle bi yorum attı boşluksuz olarak. boş bi anıma denk geldi tıkladım direk bi sayfa açıldı ve .scr uzantılı bi dosya indirildi. Norton virüs programımda devre dışı bırakmışdım. Şifremi değiştirdim. Bu virüs herkeze aynı mesajı atıyor herkez tıklıyor. Ben şimdi steam den oyun alıcakdım kredi kartıyla sizce kredi kartı bilgilerimi çalabilirmi bu virüs? Bi de zararı nedir nasıl silicem ?

Kod:
http://screeshot. com/inventory.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonundan alman bence daha güvenli olur. Virüs taramasına sok bilgisayarını bir şey çıkmazsa alışveriş yapmanda sorun olmayacaktır.
 
Link yönlendirmeye tabi tutulmuş.
Kod:
https://doc-08-bs-docs.googleusercontent. com/docs/securesc/ha0ro937gcuc7l7deffksulhg5h7mbp1/lnh48nirc75rnb92r5v1t2h16ai42vbo/1420156800000/00218636334715341180/*/0B-HDNU1GNnRAaExSZDJmQTd6Sm8?e=download
Buradan da "screenshot.scr";filename*=UTF-8''screenshot.scr" adında dosya indiriyor ancak size resim gibi gelse de bir exe dosyası olduğu için içeriği de virüslü olunca virüsü açmış oluyorsunuz. Dosya adını aratıp diğer varyantlarının virüslü olup olmadığını görebilirsiniz.
Bu steam'dan birkaç ay içinde yayılmaya başlayan bir malware'dir. Açan kişiden diğer kişilere sürekli steam üzerinden yayılan bir zararlıdır.

Virüs kontrolü yapıp steam şifrenizi ve o an kayıtlı şifrelerinizi güncelleyin. Arkadaşınızın haberi yoktur, o yüzden hemen silmeyin sistemini taratsın tekrar olursa o zaman silmeyi düşünebilirsin.
 
bu uygulamayı açmadan bilgilerinize erişebiliyorlar mı?
Karakteristik özelliğini incelemedim ancak açmadan işlev yapmayacaktır.
Bunun mümkün olmadığını biliyorum ben.
Uygulamayı açmadan kendini başlatan virüsler mevcut. Hemen olmasa bile başlangıca kendini yazdırıp sonraki yeniden başlatmada virüs etkinleşebiliyor.
 
Az önce bana da geldi ve tıkladım. Daha sonra resmi steam sayfası değil! hatasıyla karşılaştım, iyi ki devam etmemişim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı