SteelSeries Arctis 5 rahat mı?

deepnise

Kilopat
Merhabalar, uzun zamandır kulaküstü bir kulaklık aramaktayım. SteelSeries Arctis 5 güncel fiyat aralığı 900-950 gibi bir rakam ancak "700 TL" bandına düşerse indirim ile almayı düşünüyorum. Pek oyun oynayan biri değilim genelde %80 müzik, film, ders vs kullanım amacım olacak.

Oyun performansı benim için hiç önemli değil, günlük 7-8 saat arası kullanacağım için ergonomiye önem vermekteyim öncelikle olarak.
JBL ve türevi olan benzeri kulaklıklar 1 saat gibi bir süre zarfından sonra hafif baş ağrıtıyor, bu sebeple oyuncu kulaklıklarına yöneldim.

Müzik konusunda ise oyuncu kulaklığından çok iyi bas elbet bekleyemiyorum tabii sesi kaliteli vermesi benim için yeterlidir.

Kulaklığı kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim. Dediğim kriterleri çok rahat karşılar mı sizce?
Önerebileceğiniz alternatifler var ise onlara da açığım.

Kulaklıklarda konfor ve ses hissiyatı kişi tercihlerine göre değişir. Kulak ergonomisi herkeste farklı değil, benim için çok rahat olan bir şey başkasında ağrı yapabilir. Ses konusu da kişisel tercihlere göre değişir. Bazıları bass sever, bazıları tizleri önde tutar, benim gibi temiz ve dengeli ses sevenler ise bu 2 türe yatkın kulaklıkları sevmez. Firmaların kendilerine has bir ses ayarı oluyor, bu yüzden bir marka kulaklığı uzun süre kullanmış kişiler genellikle sonrakinde aynı markaya devam ediyor.

İmkanın varsa (mağaza gibi yerde) deneyebilirsin, deneyerek alma şansın olursa çok daha iyi seçim yaparsın.

Arctis serisinin sevilecek bir yanı yok ki. Zaten (1, 3, 5, 7) çoğunlukla aynılar ama birkaç özellik üstüne eklenip satılıyorlar. Bu arada böyle kulaklıklar normalde V-shaped oluyor ve ortalama kullanıcıya hitap etsin diye bass ağırlıklı oluyor. Bu oyunda ses kasmayı kolaylaştırsa da genel olarak ses kalitesini mahvediyor.

GSP 300 sesten anlayan bir firma tarafından ayarlandığı için daha iyi bir seçim olacaktır. 1000 - 0 arası kulaklıklar normalde ses tercihine göre değil de sesin kalitesine ve netliğine dayanıyor. Bu yüzden zaten Arctis 5 değil de GSP 300 önerdim. Şuanda GSP 300, 200 - 150 TL daha ucuz hatta.

GSP 300 çoğunlukla FPS için ayarlanmış bir kulaklık olsa da Arctis 5'den müzik olarak daha iyi performans verir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı