- Makaleler
- 2
Daha fazla
Çünkü kaslar günlük kullanımda sürekli yıkıma uğrar zaten. Sürekli yıkılır tekrar inşaa edilir. Sen kaslara yapılarını oluşturan proteini vermezsen istediğin kadar enerjiyi vücut yağlardan çeksin kas yıkımı da olacaktır. Kas yıkımı demek zaten vücudun enerji harcama kaynağının azalması buda metabolizmayı yavaşlatan bir şey.Hocam Ben normalde de açlık hissetmem pek. Sadece yeme isteğiyle başa çıkmak zor geliyor. 120 kilodan 87 kiloya düştüğüm dönem oldu(Diyetisyen kontrolünde 3 ayda düştüm ama sonra tekrar 130a çıktım). Bu dönemde dahi oturduğumda çok çok fazla yiyordum. Kısaca ben acıkmıyorum. Sadece yemeyi bırakamıyorum. Diyet yapsam da hayatıma bunu entegre edemiyorum. En son diyetisyenim hormon testine göndermişti beni bir problem var diye.
35 kilo veriyorum diye cheat meal koyuyor. Ben o halde oturup 3 dürüm yiyorum ve doymuyorum... Bu arada dediğim gibi diyetisyen kontrolündeydi ve 3 ay gibi bir sürede 30 kilo vermiştim ama sadece yürüyüş yapmama rağmen hiç sarkma olmamıştı. Bu sefer sarkmalar olmasından korkuyorum.
Su orucunun buna da faydası olacağını okudum. Zaten bahsettiğim kitapta hastalık sebeplerinden birinin çok yemek, sık yemek vs. olduğu söyleniyordu. Bu noktada denemek istedim. Her zamanki gibi açlık hissetmedim sadece sürekli karnım gurulduyor toplu ortamlarda rahatsız ediyor beni. Fakat bir faydasını da görmedim. Canım bir şeyler çekiyor, üşüyorum, enerjimde falan bir değişim de yok açıkçası. Klasik spor yapınca mide bulantıları oluyor... Zaten hocam tam da su diyeti değil gibi. Arada illaki çay kahve içiyorum o kadar da olmuyor
Bu arada dediğiniz gibi spor başlayıp tekrardan sürdürülebilir bir programa geçmeyi düşünüyorum ama 187 boy 120 kiloda ne kadar makro almam lazım bilmiyorum.
Benim hiç anlayamadığım bir nokta var. Ben kilo alırken bunun mekanizması hakkında "Fazla aldığın kaloriler vücudun ihtiyacı olması durumunda, kıtlık vs. durumlarında enerji için kullanılır" diyorlardı. Ben de tamam dedim çünkü olması gereken o zaten.
Fakat şimdi vücudu yapay bir kıtlığa sokuyorum, yani kısaca vücudu uzun açlığa soktuğumda fazla fazla olan yağlardan enerji almak yerine neden kasları yıkıma uğratıyor?
Günlük 1500-2000 kalori arası alabilirsin. 150-160 gram protein alman vücut ağırlığın X0.5 gram yağ ve gerisini de karbdan alman yeterli. Yağa çok takılmana gerek yok keza biraz tavuk ve yumurta falan yesen gereken yağ miktarını zaten alıyorsun.
Antrenman günlerinde 2000'e daha çok yakın. OFF günlerde ise olabildiğince 1500 civarı alıp karbı kısman daha hızlı yağ yakımı sağlayacaktır. Protein fix 150-160 arası iyidir. 140 altına düşmemeye çalış.