Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Ben önce 1.5 gün yaklaşık 36 saatlik su orucunu birkaç kez tuttum. Sonra 1 kez 60 saat yani 2.5 gün civarı tutmuştum. Sonrası için emin olmadığım bir kulvara girip kendi vücudumu riske atmak istemediğim için devam etmedim.
Biliyorum youtube'da bu işi fazlasıyla öven her derde deva mucize bir şeymiş gibi gösteren kişiler var. Hatta yapan yabancıları da izledim. 30 40 gün tutan bile var. Tabi birden başlamıyorlar önce alıştırmaları gerekiyor.
Ancak bu kişiler benim için bir ölçü değil. Doktorların genel olarak tavsiye etmediğini biliyorum. Vücuduma emin olmadığım challenge'lar yapmayı doğru bulmuyorum. Ben şu yeme yarışmaları, yok acı biber yarışmaları falan gibi şeyleri bile doğru bulmuyorum. Beslenme üzerine yarış yapılması bana mantıklı ve sağlıklı gelmiyor
Ünlü illüzyonist David Blaine 2003 yılında İngiltere'de tepede asılı duran cam dolabın içinde sadece su içerek 44 gün yemek yemeden yaşadı.
Otofaji ile Nobel Tıp ödülü alan Japon hücre biyoloğu Yoshinori Ohsumi var.
Yoshinori Ohsumi, hücrelerin kendilerini arındırmaları ve yenilemeleri (otofaji) üzerine yaptığı araştırmalarla ödüle layık görüldü. Ohsumi, bu süreci yöneten genlerin hangileri olduğunu tespit etmişti.
www.bbc.com
Otofaji, vücudun geri dönüştürme mekanizması gibi işleyerek bozulan hücrelerin bulunmasına ve bu hücrelerden ayrıştırılan yararlı kısımlardan enerji elde edilerek yeni hücrelerin yaratılmasına yarıyor.
Ancak bu her an vücudumuzda olan bir durum olduğu söyleniyor. Yani bunun için illa günlerce aç kalmamız gerekmiyor.
Sorunun cevabı ise bir şey olabilir veya olmayabilir. Bunu şu an kimse bilemez. Ama yapacaksan bile önce 1 gün ile başla derim. Birden 3 4 günlük yapmanı önermem.