Su satarak PC toplamak

Tehlikeli şeyler onlar, iki tane ne olduğu belirsiz insan gelir. Takıverirler bıçağı, ne oldu bitti neredeler bilemezsin bile, atarlar yolun kenarına.
Şu anda yapmaya çalıştığın şey PUBG oynadığını varsayalım, uçaktan indin elinde hiçbir şey yok. Birinci olmak için loot yapmadan sıfır malzemeyle yumruklarınla koşuyorsun insanların üzerine (hiç oynamadım fakat oyunun sistemi böyle sanırım). Önce ineceksin, lokasyon kontol edeceksin hazırlanacaksın, malzemelerini toplayacaksın ardından hedefine doğru yol alacaksın. Senin bu hazırlık aşaman eğitimin.
Her şeyin bir zamanı var. Dersine çalış dostum. Bir süre idare et. 14 yaşındasın bak liseye gideceksin. Düzgün bir liseye gidemezsen düzgün bir üniversiteye de gidemezsin. Belki hiç gidemezsin. Üniversite mezunu insanlar bile zor iş buluyorlar. Bunu cahil insanlar çok dile getirir "Üniversite mezunları bile zor iş buluyor, ne olmuş okumadıysak." gibi. Bunca üniversite mezunu zor iş bulurken olmayanların işi çok çok çok daha zor. Ders çalışmak bedava, bilgilenmek, kendini geliştirmek bunlar bedava. İnternetten bilgiye de erişebiliyorsun bunu yazabildiğine göre. Kendini geliştir iş güç sahibi bir insan olmaya bak.
Hayat 14 yaşından ibaret değil. Hep çocuk kalacaksın sanıyorsun, o yaşlarda öyle olur. İleride yaşını başını aldığında düzgün bir meslek sahibi olursan bu sistemlerin en kralını toplarsın. Üniversite'ye gittiğin zaman düzgün bir işte çalışma imkanı bulduğun zaman daha rahat elde edebilirsin bu sistemi emin ol.

Ben yazın çiğ köftecide çalışıyıyordum babamın arkadaşıydı, günlük 12-13 TL'ye denk geliyordu. Kendimi bedava işçi olarak görmeye başladım. :D.

13 liraya adammı çalıştırılır yahu siz gene iyi dayanmışsınız ben günlük 60 lira veren yerden çıktım eve geldim işimi görmez diye 🤣

Yazın su satarak PC toplamak istiyorum. 14 yaşındayım günde 100 TL kar yapabilirsem ayda 3000 TL gibi yapıyor. 1.5 ay gibi su satmak istiyorum. Sizce bu iş olur mu?

Seni çok tebrik ediyorum. Belkide aileni maddi durumda zora düşürmek istemiyorsun. Ya da kendinin artık bir şeyler yapabileceğini düşünüyorum. Ancak bu yaz su satma varsa bir tanıdık onun yanına gir ya da berberde çıraklık yap su satmak uygun değil ailen de izin vermez zaten. Seni tekrardan çok tebrik ediyorum.

@Fingolfin, bir bakıma haklısınız ama dediğiniz gibi arkadaş 14 yaşında daha. Bu zamanda oynamayacaksa ne zaman oynayacak? Evlenince mi? Tabii ki dersleri boşlasın demiyorum ama istiyorsa başlamak zorunda.
Oynamanın yaşı yok dostum. Ben de hala oynuyorum. Levent Pekçan'da oynuyor aşağıdaki Murat bey de oynuyor. Oynar, önceliği dersi olsun. Bir baltaya sap olamamış bir şekilde ömrünün erken yıllarını oyun oynayarak geçirmiş olmasından iyi olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben yazın çiğ köftecide çalışıyıyordum babamın arkadaşıydı, günlük 12-13 TL'ye denk geliyordu. Kendimi bedava işçi olarak görmeye başladım. :D

Ben de bir kuaföre girmiştim yaş o zamanlar 15-16. Sabah 8 akşam 9'du maaş ise 10 liraydı 1 hafta dayandım sonra haber vermeden kaçtım gittim ertesi gün gelmedim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı