Sünnet Bilimsel Olarak Zararlı Mıdır Yararlı Mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
"Sen varsan bile sana tapmam çünkü sen işkencecisin, gaddarsın" diyebilecek cesaretiniz yok Tanrı'ya karşı. Namuslu olup diğer insanları düşüneceğiniz yok. Böyle bir insan iyi sayılabilir mi bilmiyorum.
İyilik görecelidir, herkese göre değişir. Ben kendimi öyle buluyorum, vicdan olarak da rahat olduktan sonra sorun yok.
Klasik argümanlar her işlerine gelmeyen konuda iyi insan olmanın yeterli olduğunu savunurlar.
Seni takmak bile istemiyorum. Saygı kelimesini öğrendikten sonra belki.
Yazdiklariniza derken? Bu mesajin MP'ye mi bizde içine giriyor muyuz?
Birkaç kişi dahil bu gruba.

Arkadaşlar hakaretlere başlamışlar. Biz argümanlarımızı sunuyoruz anlatıyoruz bak şu şöyle bu böyle en sonunda "Tatmin olmadım" diyip hakaret ediyorlar.

Germeyin kendinizi bu kadar parmak ucu kadar deri parçası çatışmaya sebep oldu :D İyi ki komple deriyi yüzmüyorlar.

Tanrının olmadığını düşünen taraf; Peki ya gerçekten varsa? inançlı olursanız bir şey yok fakat inkar ederseniz cezası var.
Arkadaşlar hakaretlere başlamışlar. Biz argümanlarımızı sunuyoruz anlatıyoruz bak şu şöyle bu böyle en sonunda "Tatmin olmadım" diyip hakaret ediyorlar.
Kim hakaret etti?

Nerede saldırmışım :) Ya sen böylesin yapacağız diye bu kadar küçük düşürmeyin kendinizi. Kimseye saldırdığım falan yok. Bu konuda mesajım da kimseye karışmadan yapılmıştır.

Bkz: Sünnet Bilimsel Olarak Zararlı Mıdır Yararlı Mı? - Technopat Sosyal

Ben burada birileri mutlu olacak veya beni sevecek diye fikirlerini söylemekten korkacak veya çarpıtacak bir insan değilim. Kendinize başka 2 yüzlü arkadaş bulabilirsiniz tartışacak. Neysen osundur. Bu felsefeyi benimseyen biriyim.

Daha diyen yok ama biri sünnette Allah'in hikmeti dedi, sünnetli doğan bebeklerde Allah'in hikmeti mi?
Ucundan sıyırmışlar yine olsun:) Fazla cehalet sayılmaz yine de:) Tanrı'nın hikmeti falan değil, bildiğin hastanede yapılan yarı cerrahi bir işlem bu kadar basit işte:)

Tanrının olmadığını düşünen taraf; Peki ya gerçekten varsa? inançlı olursanız bir şey yok fakat inkar ederseniz cezası var.

Kim hakaret etti ?
Yazdı biri az önce. Sildiler mesajı.

Bu arada böyle bir ilişki çıkar ilişkisidir ve Tanrının "İnansam kaybedecek bir şeyim yoktu o yüzden inandım" diyen birini cennete alacağını sanmıyorum.

Ayrıca Tanrı'nın yalan söyleme ihtimali de var. Yalan söylemiş olabilir, dogmalara sorgusuz sualsiz huri ve şarap için inananlara cehennem, adaletsiz düzene başkaldırmaya cürret edene cenneti verecek olabilir. Yani inanmayanların kazançlı olma ihtimali daha fazla.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı