Superonline’ a Tüketici Hakları Davası Açmak

Dava hakkında yardımcı olamayabilirim ama bende superonline internet kullanıyorum. Normalde desteklerinden memnunum, herhangi bir sorun olduğunda gün içerisinde ilgileniyorlar. Teknik destek talebinde bulundun mu hiç? Birde fiber internette belirttikleri hızları veriyorlar ama ADSL'de bildiğim kadarıyla ...... MBPS'ye kadar olarak geçiyor, sadece superonline'da değil, diğer firmalarda da aynı diye biliyorum. Sistemin bir açığı maalesef. 8 MBPS'ye kadar diye verdikleri internet, hat desteklemiyorsa 0.5 MBPS olarak alabiliyorsun ve bu duruma karşı hiçbirşey yapılamıyor. Altyapı sorunu deyip geçiyorlar. Sözleşmen elinde mevcut olması gerek, istersen sözleşmeyi bir oku. Orada muhakkak cayma hakkında bilgilendirme vardır. Umarım en kısa sürede problemin çözülür dostum.
Merhaba; Normal şartta ADSL Hatlarda Upload / Download farkı %25 den fazla olamaz. ADSL de e kadar denmesinin nedeni %25'e varan bu kayıp riski diye biliyorum. Genelde de bu payın tamamını zaten hız düşüklüğü olarak kullanıyorlar. Yani 20 MBIT'e kadar olan internetin Download Seviyesi 16 - 18 MBIT seviyesinde upload ise 0,5 - 1 MBit seviyelerinde olmalı. Bunun altında kalanlarda hizmet sağlayıcı vermekle yükümlü olduğu hizmeti yerine getirmiyor demektir. Dolayısı ile itiraz etme hakkınız var diye biliyorum.

Merhaba; Normal şartta ADSL Hatlarda Upload / Download farkı %25 den fazla olamaz. ADSL de e kadar denmesinin nedeni %25'e varan bu kayıp riski diye biliyorum. Genelde de bu payın tamamını zaten hız düşüklüğü olarak kullanıyorlar. Yani 20 MBIT'e kadar olan internetin Download Seviyesi 16 - 18 MBIT seviyesinde upload ise 0,5 - 1 MBit seviyelerinde olmalı. Bunun altında kalanlarda hizmet sağlayıcı vermekle yükümlü olduğu hizmeti yerine getirmiyor demektir. Dolayısı ile itiraz etme hakkınız var diye biliyorum.
Dostum o olay tam olarak öyle değil. Mesela senin altyapın 10 MBps destekliyor (santrale uzaklık kablo kalitesi vb etkenlerden ötürü) Firmayla 16 Mbps'e kadar anlaştın. Sana 8'den düşük hız veremez. Çünkü altyapının desteklediği hızın %80ini vermek zorunda. Yani istersen 100 Mbps VDSL paket al altyapın yani santraldeki senin portunun desteklediği hız 25 se sana 20 Mbps vermek zorundalar. 80 Mbps değil.

Dostum o olay tam olarak öyle değil. Mesela senin altyapın 10 MBps destekliyor (santrale uzaklık kablo kalitesi vb etkenlerden ötürü) Firmayla 16 Mbps'e kadar anlaştın. Sana 8'den düşük hız veremez. Çünkü altyapının desteklediği hızın %80ini vermek zorunda. Yani istersen 100 Mbps VDSL paket al altyapın yani santraldeki senin portunun desteklediği hız 25 se sana 20 Mbps vermek zorundalar. 80 Mbps değil.
Bunun zorunluluğu nerede yazıyor acaba? Ben araştırdım fakat herhangi bir yasal zorunluluk içeren kaynak bulamadım. Kaynak paylaşabilir misiniz ?

Bunun zorunluluğu nerede yazıyor acaba? Ben araştırdım fakat herhangi bir yasal zorunluluk içeren kaynak bulamadım. Kaynak paylaşabilir misiniz ?
Kaynak BTK dostum. Bunu ben uydurmadım gerek Sinan kurmuş (Turknet) gerek Millenicom böyle söylüyor. Şuan yazılı bir kaynak paylaşamam.

1 ay boyunca uğraştım müşteri hizmetleriyle. Ancak hala sonuç alamadım internetim aynı durumda. İptal de almıyorlar 750TL fatura çıkartıyorlar ve ben artık kesin karalıyım bu davadan. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Bu da güncel olarak aldığım değerler:
410453

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı