Supplement kullanımları

Cemm1211

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600 - RX 6650XT - 16 GB RAM - 500 GB SSD - EX-A320M
Merhaba, birkaç gün önce Proteinocean'dan sipariş verdiğim fitness paketi geldi.

İçindekiler:
-BCAA
-Creatin
-Protein tozu.

Bu supplamentlerin doğru kullanımı ve zamanlaması nasıldır sizce?

Ayrıca ben normalde sabah kahvaltısı yapmayan biriyim. Genelde öğlen okula gittiğimde yemekhanede ilk öğünümü yiyip başlarım güne fakat sabah spora gideceğim zaman aç karnına creatin ve BCAA kullanımı bir sıkıntı yaratır mı?

Ve son olarak da bu supplamentlerin dışında bir de kolajen ürünü var ve çoğu kişi önermiş. Kolajen ürününü de bu supplamentlerin içine ekleyebilir miyim? Yani günde 4 supplament (BCAA, creatin, kolajen, protein tozu) sıkıntı yaratır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Protein tozunu günün herhangi bir zamanında kullanabilirsin. Amacı günlük protein ihtiyacına destek olmak zaten. Kreatini, antrenmandan yarım saat önce kullan. BCAA ise antrenman sırasında bir ara kullan. Onun dışında neden aç karna spor yapıyorsun? Aç karna spor yapmak daha sıkıntılı.

Protein tozunu günün herhangi bir zamanında kullanabilirsin. Amacı günlük protein ihtiyacına destek olmak zaten. Kreatini, antrenmandan yarım saat önce kullan. BCAA ise antrenman sırasında bir ara kullan. Onun dışında neden aç karna spor yapıyorsun? Aç karna spor yapmak daha sıkıntılı.

Yok bir günlüktü sadece sabah gittiğim için, normalde öğle yemeğinden sonra spora giderim. Hocam birkaç şey daha sormak istiyorum bu üç Supplament'i aynı gün içinde almak herhangi bir sağlık problemine yol açmaz değil mi?

Ayrıca diğer sorum ise " kolajen" de benim araştırdığım kadarıyla oldukça övülen bir supplament, sizce faydası olur mu? Onu da takviyeye eklersem sıkıntı olur mu?

Yok bir günlüktü sadece sabah gittiğim için, normalde öğle yemeğinden sonra spora giderim. Hocam birkaç şey daha sormak istiyorum bu üç Supplament'i aynı gün içinde almak herhangi bir sağlık problemine yol açmaz değil mi?

Ayrıca diğer sorum ise " kolajen" de benim araştırdığım kadarıyla oldukça övülen bir supplament, sizce faydası olur mu? Onu da takviyeye eklersem sıkıntı olur mu?

Öncelikle sağlık problemine yol açacağını düşünmüyorum fakat böbreklere normalden fazla yük biner fakat su alımını yüksek tuttuğun sürece organda bir sağlık sorunun olmadığı sürece sıkıntı olmaz.
Kolajen vücutta üretilebilen fakat dışarıdanda alınması gereken bir protein kaynağıdır. İnternetten almak yerine kolajen bulunan et suyu, ilik, tavuk, hindi tercih edebilirsin. Elindeki protein tozu yeterli olacaktır. Ama istersen alabilirsin. Böbreğe daha çok yük bindirirsin. O yüzden sürekli almaman tavsiyemdir. Düzgün ve gerektiğinde kullanırsan faydası elbette olur.

Öncelikle sağlık problemine yol açacağını düşünmüyorum fakat böbreklere normalden fazla yük biner fakat su alımını yüksek tuttuğun sürece organda bir sağlık sorunun olmadığı sürece sıkıntı olmaz.
Kolajen vücutta üretilebilen fakat dışarıdanda alınması gereken bir protein kaynağıdır. İnternetten almak yerine kolajen bulunan et suyu, ilik, tavuk, hindi tercih edebilirsin. Elindeki protein tozu yeterli olacaktır. Ama istersen alabilirsin. Böbreğe daha çok yük bindirirsin. O yüzden sürekli almaman tavsiyemdir. Düzgün ve gerektiğinde kullanırsan faydası elbette
Günde ortalama 2 veya 2.5 lt su içiyorum yeterli mi sizce?

BCAA: Antrenmandan önce, sırasında, sonrasında içilebilir. Onarım için antrenman sırasında veya sonrasında, enerji için ise antrenmandan önce.

Kreatin: Gün içinde istediğiniz herhangi bir saat olabilir. Yatmadan önce bile olabilir. Çoğu kişi daha iyi etki ettiğine inanarak antrenmandan sonra kullanmakta. Size kalmış.

Protein tozu: Spordan hemen sonra. Zengin değilseniz başka kullanım şekli yoktur.

BCAA: Antrenmandan önce, sırasında, sonrasında içilebilir. Onarım için antrenman sırasında veya sonrasında, enerji için ise antrenmandan önce.

Kreatin: Gün içinde istediğiniz herhangi bir saat olabilir. Yatmadan önce bile olabilir. Çoğu kişi daha iyi etki ettiğine inanarak antrenmandan sonra kullanmakta. Size kalmış.

Protein tozu: Spordan hemen sonra. Zengin değilseniz başka kullanım şekli yoktur.

Hocam yardımın için sağ ol. Bir sorum daha olacak, geçen hafta başlamıştım spora 97 kilo olarak şu anda 95'e düşebildim. 1.81 boyum var. Protein olarak X2 hesapla dediler böylelikle 95x2 = 190gr protein almam gerekiyormuş günde fakat çok fazla değil mi bu? Günde bir ölçek toz kullanıyorum 25 gr = 19gr protein ediyor. Haşlanmış tavuk, pilav yemeye gayret gösteriyorum akşama doğru o da yaklaşık 8gr protein ediyor. Öğlen yediklerimde bir 8-9 gr olsa toplamda 36gr protein yapıyor. Sizce nasıl beslenmeliyim öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yardımın için sağ ol. Bir sorum daha olacak, geçen hafta başlamıştım spora 97 kilo olarak şu anda 95'e düşebildim. 1.81 boyum var. Protein olarak X2 hesapla dediler böylelikle 95x2 = 190gr protein almam gerekiyormuş günde fakat çok fazla değil mi bu? Günde bir ölçek toz kullanıyorum 25 gr = 19gr protein ediyor. Haşlanmış tavuk, pilav yemeye gayret gösteriyorum akşama doğru o da yaklaşık 8gr protein ediyor. Öğlen yediklerimde bir 8-9 gr olsa toplamda 36gr protein yapıyor. Sizce nasıl beslenmeliyim öneriniz var mı?
Definasyonda vesaire değilsen 2x fazla. 160-180 arası alman da yeterli olacaktır. Beslenmeyi kendine göre oluşturman gerek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı