Suriyeli mülteciler ne zaman geri döner?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne demişler: "İçicen şarabı, sevicen arabı."
 
Savaş bitecek mi sizce? Temizlendikçe Suriye geri dönenler oluyor ama burada kalanlar da elbet olacak. Artık Suriye sadece sözde var, fiziki bütünlüğü yok.
 
Savaş bitecek mi sizce?
Savaş bitti. Savaşın bittiğini kabul etmeyen 2 ülke var. ABD ve Türkiye. ABD'nin işine gelmesinin sebebi stratejik konum. Irak dibinde. Petrol dibinde, para dibinde. ISID ile savasıyoruz ayagına asker eğitiyor orada. Geri çekiliyoruz diyen ABD'nin tankları, askerleri neden hala Suriye'de sanıyorsunuz? Geri çekiliyoruz deyip jetlerle mühimmat takviye eden yine ABD...

Bizim de sınırlarımızı koruma meselemiz var.
 
Savaş bitecek mi sizce? Temizlendikçe Suriye geri dönenler oluyor ama burada kalanlar da elbet olacak. Artık Suriye sadece sözde var, fiziki bütünlüğü yok.
Her savaş gibi biter 10-20 yıl sonra sorun başlayacak. Diğer azınlık halklar gibi hak, toprak talebinde bulunacak bunları savunan kesim de belli. Bu adamlar Türk insanın boğazına bıçak saplayan adamlar zaten Türkiye'de herkes Türk'üm deseydi Türk topraklarında komünist Kürt devleti kurmaya çalışmayanlar olmayacaktı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Geldikleri güne lanet olsun!

Yaşadığım şehirde Suriye'li 15-30 yaşları arası insanların yaptığı hareketler kızların arkasından yaptıkları sarkıntılık yapmaları, sanki kendi ülkeleri gibi at koşturmaları ve bunlara bu imkanı veren herkesin...

Hele en çok ifrit olduğum durum iş gereği yaşadım şehirden İstanbul'un Fatih ve Aksaray semtlerine gidiyorum. Sanki yaşadığım şehirden çıkıp Suriye sınırları içine girmiş gibi hissediyorum. Her tarafta Arapça tabelalar Türkçe konuşan insan sayısı daha az.

Sorunun cevabına gelecek olursak neden gitsinler ki ? Kendi ülkeleriymiş gibi at koşturup istedikleri zaman Suriye'ye gidip gelebiliyolar, her türlü sağlık hizmeti var. Ben olsam ben de gitmem.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evlerde 3 aile kaldıklarına inanmazdım ama bir üst katımızda ki daireyi görünce şok oldum. Evlerine giren çıkan belli değil. Artık odaları mı kiraya veriyorlar, bilmiyorum.

Her gece nargile, tütün pisliklerini balkondan atmayı ihmal etmiyorlar. Uyarmak faydasız.

Sanırım evde çift kale maç şenlikleri düzenliyorlar. Sesleri duysanız tavandan yere atlıyorlar zannedersiniz.

Bir şey daha fark ettim; Suriyeliler gerçekten telefon hastası. Aynı kişiyle 2 saat konuşuyorlar. Sonra WhatsApp'a geçiş.

Bazıları iyi insanlar olabiliyor. En azından 10'u ile tanıştıysam üçü düzgün oluyor.
 
O biraz zor be. Burada yaşayacaklarsa bile katı kurallar gerek mesela Askerlik yapmak gibi vergi ödemek gibi vs.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eskiden onların Suriyeli olduğunu bilmiyordum ve tedavi gördüklerini düşünüyordum. Sonra araştırınca öğrendim durumu.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı