Tab A9+ göz rahatlığı kalkanını açınca ekran yan sön yapıyor

• Konuyu başlatan Teru
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 34
  • Görüntüleme 3.118
Şu an sadece adı kaldı, artık ColorOS ile birebir aynı.

FlagShip cihazlarda hangi arayüzün kastığı - ağır çalıştığı görülmüş ki?
Kasar. Özellikle Samsung'un zaten politikası böyle ki ne yazıkki bir kapitalizmin git gide daha baskın olduğu dönemde normal bir şey de oluyor bu. MIUI hangi seviyede kullanırsan kullan üzer örneğin.
Samsung'un politikası dediğim şey de: Samsung, Flasgshiplerdeki arayüz kalitesi ile diğer modellerindeki arayüz kalitesi farkı en fazla olan marka. Onun kadar seviyeye göre arayüz kalitesi farkı gösteren başka marka yok. Ve burada FE modelleri de tam Flagship'e dahil olmuyor söyleyeyim. Ana S serisinden sonra Samsung'un yazılım kalitesi düşmeye başlıyor.

Bunu bir şaka olarak kabul ediyorum.
Hayır oldukça ciddiyim. Animasyon kalitesi, akıcılık ve stabilite açısından OneUI'dan iyi tek ROM stok Android bana kalırsa. OneUI kullandım S21 cihazında ve A52 cihazında da. Gayet akıcı ve iyi bir deneyimdi.

@Dutchman akıcılık istiyorsan, iki uygulama marketinin bulunduğu arayüzlerden uzak duracaksın. Örneğin = One UI (Galaxy Store), MIUI (GetApps), ColorOS (App Market) gibi...

Çok doğru. TFT panelin tarih olması gerekirken... Ama bu konunun panelden olduğunu düşünmüyorum ben. Hani TFT ekran evet rezalet ama yazılımsal olduğunu düşünmek daha doğru değil mi? Panelden olsa kalkan açık değilken de yan sön yapması gerekirdi sanki.
Screen Flickering / PWM (Pulse-Width Modulation)

Sorun bu olabilir, yazılımsal değil diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Şimdi şöyle, TFT ekranlardaki teknoloji oldukça eski. OS üstündeki bu göz kalkanı özelliğinin de tahmini olarak ekrana sıcak tonlarda, sarı-turuncu arası bir filtre çektiğini ve belki de ekran yenileme oranına müdahale ettiğini tahmin ediyorum.
Hatırlarsanız eskiden televizyon veya telefon ekranlarını kamera ile çekmeye çalıştığımızda ekranları yanıp sönerek görünürdü, çizgiler geçerdi saniyede birkaç defa. Anlattığınız duruma çok benziyor, bu da ekran teknolojisinden kaynaklı olarak renk ve yenileme hızına müdahale yapmanın ekranın görüntüleme yapısını bozacağını düşündürüyor bana. Zira TFT ekranlar gerek renk gerek ise görüntüleme teknolojisi açısından oldukça geride.

Bahsettiğim durum:

Eki Görüntüle 2000766
Aslında bu durumun ne olduğunu biliyorum, yaşadım kaç kez ama tam olarak böyle de olmuyor. Yan sön yapıyor böyle geçişli olmuyor.

iPad Air 3'ün yanında Samsung Galaxy Tab S7 FE kullanıyorum. Her açıdan rezalet bir tablet. 10000 TL'ye satılan cihazın ekranı TFT. Pixeller göze batıyor. Büyük fakat rezalet kalitede bir ekran var. Film ve dizi izlerken geceleri iPad'in 4:3 ekran oranından dolayı Samsung'u kullanıyorum ama. İşletim sistemi olarak renk paleti gibi özelleştirme seçenekleri de güzel fakat tablet çoğu yerde telefon olarak geçiyor. Yazılım konusunda rezalet zaten 778G olmasına rağmen basit oyunlarda donma yapıyor. Sorularınızı alabilirim. iPad 5-6-7-8-9-10. nesilin gerisinde bir ekran kalitesine sahip.
S7 FE ekranının da A9+ ekranından aşağı kalır yanı yok gibi. Peki bahsettiğim durum göz rahatlığı kalkanını açınca o cihazda da oluyor mu? Bende iPad 8 var zaten TFT ekranın yanında cam gibi kalıyor ama ekran oranı bir şeyler izlerken can sıkabiliyor, anlıyorum.

@Dutchman 12K bandında MatePad Air gibi 144Hz IPS panele sahip modeller önerilmesi gerekirken, S9 FE - S9 FE+ serisinden bir cihazın önerilmesine inanamıyorum.
Sürekli Google ve kalem isteyenlere önerilecek başka tablet de yok bazı konularda öneriyorum mecbur, istemeden.

Samsung telefonlarda bayağı iyileşti ve toparladı ama demek ki tabletlerde pek öyle yapamamış. Hiç tecrübem olmadığı için dümdüz yorum da yapamıyorum.

A34'te Duolingo kullanırken optimizasyon dolayısıyla ekrandaki butonlar bir aşağı bir yukarı kayıyordu, düzgünce çalışamıyordum. Kaç yıllık iPhone 8 Plus'ta yaşamadığım sorunlar oysa... S serisi telefon bulursam direkt bunu test edeceğim. :D

Acaba Samsung'un telefonlarda kullandığı arayüzle tabletlerde kullandığı arayüz aynı mı? Yani İOS-iPadOS gibi bir şey yok mu? Eğer ki öyleyse Samsung sistemi telefonlar üzerine yapıp tabletlere biraz sallamasyon bakıyor olabilir.

Bir zamana kadar iPadOS diye bir şey yoktu sonradan çıktı. Şu an ayrım var.

Screen Flickering / PWM (Pulse-Width Modulation)

Sorun bu olabilir, yazılımsal değil diye düşünüyorum.

@Dutchman'in söylediği de bu galiba.

Son düzenleme:
Şu an sadece adı kaldı, artık ColorOS ile birebir aynı.

FlagShip cihazlarda hangi arayüzün kastığı - ağır çalıştığı görülmüş ki?

Motorola Edge 20 kullanmistim, kutudan saf Android ile cikiyordu. Su an iPhone 12 kullanıyorum ve saf Android 12, iOS 17.1'den daha stabildi.

iOS 17.2 betadayım. Cihaz arada donuyor Instagram'da bile. Şunu hızlıca düzeltmeliler iOS 11'den sonraki en rezil (stabilizasoyn anlamında) iOS.

Son düzenleyen: Moderatör:
iOS 17.2 betadayım. Cihaz arada donuyor Instagram'da bile. Şunu hızlıca düzeltmeliler iOS 11'den sonraki en rezil (stabilizasoyn anlamında) iOS.
Ben de iPad 8'de iOS 16 ile çok sorun yaşıyorum 17'ye geçsem düzelmez demek.

Bir zamana kadar iPadOS diye bir şey yoktu sonradan çıktı. Şu an ayrım var.
Biliyorum ama çok mantıklı bir şey ve diğer markalar da yapmalı bence. Sonuçta bir tablet ve bir telefon aynı şeyler değiller. Her şeye aynı şekilde aynı tepkiyi veremeyebilirler. O yüzden onlara özel bir sistem çok daha mantıklı. Ama başka bir markanın kolay kolay bunu yapacağını sanmıyorum çünkü birçok bütçeye hitap etme çabası bunun önüne geçiyor. Daha telefonların bile hepsine tamamen uyumlu şekilde aynı sistemi uygulayamazken, tabletler için farklı bir sistem yapmaları daha da zor. Model çeşitliliği arttıkça bunları yetiştirmek ve uydurmak daha zor olur.

A34'te Duolingo kullanırken optimizasyon dolayısıyla ekrandaki butonlar bir aşağı bir yukarı kayıyordu, düzgünce çalışamıyordum. Kaç yıllık iPhone 8 Plus'ta yaşamadığım sorunlar oysa... S serisi telefon bulursam direkt bunu test edeceğim. :D
Edersiniz. Bunun size yaşatacağı şey daha çok sizin beklentinize bağlı, o yüzden size bu kaliteyi net şekilde açıklayacak bir şey söyleyemem. Tek diyebileceğim şey Samsung'un telefonlarında yazılımın seviyeye göre çok değiştiği.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı