Taciz ile suçlandım

Dolandırıcdır hocam. Kumar sitelerinden vs. de arkadaşlarıma böyle mesajlar geliyor. Arkadaşlarımda onları polisle tehdit ediyordu ardından "avukat" engelliyordu arkadaşlarımı.

Peki o arayan kişi niye öyle bir şey dedi anlamadım, yanımda annemde vardı ve neydi bu şimdi, içine bir his kapıldı falan dedi, baban arasın numarayi vs. dedi ne yapmalıyım?
İlk sayfadaki Avukat olduğunu iddia eden kişinin mesajını dikkatle incelediğimde, o kadar çok yazım hatası ve imla kurallarına uymama gördüm ki. Üniversite okuyup avukat olan birisi bu kadar çok yazım hatası, istese de yapamaz. Bu kişi en fazla ortaokul mezunu olmalı. Sahte mesajları yazım hatalarından da kolaylıkla anlayabilirsiniz. Kafaları dolandırıcılığa çalışıyor fakat Türkçe'yi düzgün şekilde konuşmaya ve yazmaya çalışmıyor.

Tamamen sizi kandırıp, sizden tehditle para sızdırma üzerine kurgulanmış bir dolandırıcılık girişimine maruz kalmışsınız. Amaçları sizi korkutup paranızı almak. Size dava falan açacakları yok.
Zaten mesaj Tokat Avukatlık Bürosu adına Avukat Halil İbrahim Şimşek tarafından gönderilmiş. Türkiye'de Halil İbrahim Şimşek adında bir avukat yok. Avukat ismi tamamen uydurma...
Sadece Urfa barosuna kayıtlı ibrahim Halil Şimşek adında bir avukat var, ama onun konu ile ilgisi yok.
Herhangi bir avukatın ismini Türkiye Barolar Birliğinin Türkiye Barolar Birliği Avukat Arama - TBB Avukat Ara sayfasından sorgulayabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki hocam o arayan kişi kimdi sizce niye böyle birşey dedi onu anlamadım

Dediğim gibi, sizi korkutmaya çalışmışlar...

3. sayfadaki dava dosyası olduğu iddia edilen resmi inceleyin. Resimde ne sizin adınız, ne de taciz ettiğinizi öne sürdükleri kişinin adı yazmıyor. Herhangi bir adliyeden boş bir klasör alıp, altına güya dava dilekçesi olduğunu iddia ettikleri bir sayfa yazı eklemişler. Fotoğrafını çekip, sizin gibi şantaj yaptıkları kişileri korkutmak amacıyla kullanıyorlar. Aynı resmi kim bilir kaç kişiye daha göndermişlerdir.

Ek: Şimdi resmin sahte olduğunu gösteren bir şey daha buldum. Resme dikkatli bakın, dava dosyası yeşil renk ve hatta üzerinde hukuk dava dosyası diye yazıyor. Hukuk davaları sadece boşanma, borç alacak gibi davalarda kullanılır ve dava dosyasının kapağı da yeşil renk olur. Oysa ki, ceza davalarının dosyası kırmızı renktir ve üzerinde Soruşturma/Ceza Dava Dosyası diye yazar. Sizin durumunuzda dava dosyasının kırmızı renk olması gerekiyor, fakat bizim sahte avukatın herhangi bir hukuk bilgisi olmadığı için bunu bilmiyor.
Bakın hukuk ve ceza dava dosyalarının kapakları şöyledir:
Yeşil renkli dava dosyası
Avukat Hukuk Dava Dosyası Yeşil 1. Kalite 100'lük Paket - avukat h
Kırmızı renkli dava dosyası
İsteyen herkes bu dava dosyalarından istediği kadar alabilir...

Neyse ki sizin dolandırıcılar acemi çıkmış; bir mesajda, bir resimde o kadar çok hata yapmışlar ki; yaptıkları hatalar onların gerçek avukat olmadığını, dolandırıcı olduğunu belli ediyor.

Son düzenleme:
Merhaba benim için önemli bir konu. Dün Telegram üzerinden biri ile sohbet ediyorduk. Birbirimize fotoğraf attık ama sonra fotoğraf istiyorsan WhatsApp'a geçelim dedi, oradan devam ettik ve bu sürekli beni oyalıyordu fotoğraf atma konusunda ve cinsel organımı istiyordu ve ben de attım hata yaparak. Aradan birkaç dk geçti cevap vermeyince, bend e kapattıp yattım. Sabah uyandığımda bir sesli mesaj vardı ve bir dayı beni pedofilikle suçluyordu. Benim yaşım 18 demiştim ama değildi ve konuştuğumuz kişi yani fake olan dayı bana kendisini 17 olarak demişti. WhatsApp bildirimlerim kapalıydı. Az önce açtığımda bir tokat bürosundan dava açılmıştı ve dönmezsem söyle bir süreç olduğunu söylüyordu; attığım fotoğraf ve konuşmalari gösterilip, sicile kadar gidebilecek bir olay olduğunu ve uzlaşmadan falan bahsediyordu. Ben çok korkuyorum. Yani suç bende ama beni de kandıran karşıdaki kişi. Şimdi ne olacak? Yaşım da 18'den küçük.
Sonuç ne oldu dostum bidaha arayan eden

Merhaba benim için önemli bir konu. Dün Telegram üzerinden biri ile sohbet ediyorduk. Birbirimize fotoğraf attık ama sonra fotoğraf istiyorsan WhatsApp'a geçelim dedi, oradan devam ettik ve bu sürekli beni oyalıyordu fotoğraf atma konusunda ve cinsel organımı istiyordu ve ben de attım hata yaparak. Aradan birkaç dk geçti cevap vermeyince, bend e kapattıp yattım. Sabah uyandığımda bir sesli mesaj vardı ve bir dayı beni pedofilikle suçluyordu. Benim yaşım 18 demiştim ama değildi ve konuştuğumuz kişi yani fake olan dayı bana kendisini 17 olarak demişti. WhatsApp bildirimlerim kapalıydı. Az önce açtığımda bir tokat bürosundan dava açılmıştı ve dönmezsem söyle bir süreç olduğunu söylüyordu; attığım fotoğraf ve konuşmalari gösterilip, sicile kadar gidebilecek bir olay olduğunu ve uzlaşmadan falan bahsediyordu. Ben çok korkuyorum. Yani suç bende ama beni de kandıran karşıdaki kişi. Şimdi ne olacak? Yaşım da 18'den küçük.
Hocam dolandırıcılar bunlar başkalarına da yapıyorlar, muhtemelen para felan da istiyorlardır. Direkt engelle umursama. Benim bir şikayet dosyam var bu konuyla alakalı bire bir aynısı isterseniz delil olarak ekleyebilirim sizi de dosyaya.

Dosyaya ait evraklar bu şekilde henüz dolandırıcılık bürosu takipsizlik verdi ama genel suçlar bürosunda soruşturma devam ediyor;
ihbar_Sayfa_1.jpg
ihbar_Sayfa_2.jpg
Eki Görüntüle 2253570
ekler_Sayfa_1.jpg

Yargıtay evrağına Asliye hukuk yazmış gerizekalılar. Ceza dosyasının hukuk mahkemesinde işi ne.😂

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı