Dreamy Bull
Hectopat
- Makaleler
- 1
Kuantum Dalgalanma, sadece bir fikir.
İlah ise El-ilah türemesiyle Allah'a dönüşüyor diye hatırlıyorum. Kapsama olarak Islam Tanrısını kapsadığından ötürü özel isim sayılabiliyor. Bir çok dinin ve bir çok Din Tanrısının bu konuya dahil olduğunu düşünürsek hata yok.Tanrı kavramında bir yanlışlık yok. Tanrı; ilah, yaratıcı anlamına geliyor neden yanlış olsun?
Öncelikle tanrı kavramı yanlış onu bir aklına koy ondan sonra soruna gelecek olursak ölüm yaşam ve başlangıç insansal kavramlar bizi yaratan Allah (c.c) böyle bir başlangıca ya da sona ihtiyaç yok.
Gerek de yok haşa.
Tanrı zamanında gerisinde vardır yani zamanı yaratmıştır. İnsan beyni bir yere kadar anlayabildiği için bunun cevabını kesin bir şekilde kimse veremez.Ateist falan değilim ama tanrının nasıl ezeli olduğunu merak ediyorum. Yani mantıksal olarak her şeyin bir başlangıcı vardır biri açıklayabilir mi?
Kuantum dalgalanma, sadece bir fikir.
Hocam o yaratma paradoksuna sokmayın aman.Bence olamaz çünkü hadi diyelim tozlardan oluştu tozu kim yarattı bunu bir deist olarak söylüyorum.
Tanrı kavramında bir yanlışlık yok. Tanrı; ilah, yaratıcı anlamına geliyor neden yanlış olsun?
Tanrı genel bir kapsamadır, bu Islam Tanrısını da kapsıyor. Bu yüzden hata yok.Hocam yanlış demedim sadece Allah sözcüğü varken o kelimeye ihtiyaç yok çünkü tanrı kelimesi tek ilahtan başka anlama geliyor diye düşünüyorum çünkü bildiğim kadarıyla mısırda falan çok tanrılı dinlerde bu kelime kullanılıyor o yüzden çok doğru değil diye biliyorum.
Tanrı genel bir kapsamadır, bu İslam tanrısını da kapsıyor. Bu yüzden hata yok.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.