Tanrı nasıl oldu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nefes alıyor veriyor olmamız biyolojik bir durum ve insan vücudu da evrimleşerek bugunki halini aldı.
İnsan vücudu nasıl oluştu? Birden bire nasıl ortaya çıktık? Evrimleşmeden önce olduğumuz vücut nasıl birden bire çıktı? Dünya nasıl bu muhteşemlikle ortaya çıktı? Dünya kendi kendine oluşamaz, veya bir patlama bu kadar muhteşem bir şekilde olamaz. Ayrıca dediğiniz patlama ile Dünya oluştu, evren değil. Peki evren nasıl oluştu? Bunların cevabı Allah'tır.

Bu konu ile alakalı şöyle bir kurgu anlatılarak çıkarım yapılabilir.
Bir gün bir tane çip başka bir çipe ben 5 Volt'um sen kaç voltsun demiş. Diğer çip ise ben 10 Volt'um acaba bizi yapan yaraticimiz kaç volttur diye düşünmüş.
Fakat malumdur ki çipleri üreten insanlar ciplerden çok farklı bir biyolojik varlık yani ciplerin idrak potansiyellerinin çok çok dışında. Aynı şekilde insanların yaratıcısı da insanın düşünce ve hayal gücü sınırlarının dışında. Tıpkı çipler nasıl yaraticilarinin ne olduğunu ve varoluslarini idrak edemiyor ise insanlarda kendi yaraticilarinin ne olduğunu veya nasıl varoldugunu idrak edemezler.

Bu durum benim şahsi düşüncem arkadaşlar katılabilir veya katilmayabilirsiniz.

İnsan vücudu nasıl oluştu? Birden bire nasıl ortaya çıktık? Evrimleşmeden önce olduğumuz vücut nasıl birden bire çıktı? Dünya nasıl bu muhteşemlikle ortaya çıktı? Dünya kendi kendine oluşamaz, veya bir patlama bu kadar muhteşem bir şekilde olamaz. Ayrıca dediğiniz patlama ile Dünya oluştu, evren değil. Peki evren nasıl oluştu? Bunların cevabı Allah'tır.
Dünya mükemmel değil hiçbir zaman da olmadı. Tanrı her şeyin yaratıcısıdır gibi ifadeler çok basmakalıp ve siz bunun ötesine bile geçemiyorsunuz. Her şey bilimle açıklanabilir çünkü bilim tutucu değildir ama siz bunu görebilseydiniz böyle körü körüne bağlanmazdınız zaten :)

Nefes alıyor veriyor olmamız biyolojik bir durum ve insan vücudu da evrimleşerek bugünkü halini aldı.

Olayların en en en başı nasıl oluştu peki anlamsız bir şekilde neden bugünlere kadar gelebildik bizim yaşam amacımız veya maddelerin var olma amacı nedir sence evrimsel süreç tamamlama filan değil her şeyin bir anlamı olmalı.

Dünya mükemmel değil hiçbir zaman da olmadı. Tanrı her şeyin yaratıcısıdır gibi ifadeler çok basmakalıp ve siz bunun ötesine bile geçemiyorsunuz. Her şey bilimle açıklanabilir çünkü bilim tutucu değildir ama siz bunu görebilseydiniz böyle körü körüne bağlanmazdınız zaten :)
O zaman bana bilimle açıkla, bu kadar eşsiz bir şekilde nasıl bir patlama gerçekleşebilir ve Dünya oluşabilir. Diyelim ki oluştu, insanlar ve hayvanlar nasıl ortaya çıktı? Evren nasıl ortaya çıktı? Bana bunları bilimle açıkla.

Olayların en en en başı nasıl oluştu peki anlamsız bir şekilde neden bugünlere kadar gelebildik bizim yaşam amacımız veya maddelerin var olma amacı nedir sence evrimsel süreç tamamlama filan değil her şeyin bir anlamı olmalı.
Evrenin ve yaşamanın anlamı kendi benliğinde sorgulaman gereken bir durum?

Mükemmellik kavramı ne biliyor musun cidden? Kötü olaylar bile aslında olması gerekiyor en kötü şeyler bile ve mükemmellik kavramı akla ilk gelen anlamı ile sınırlandırmamalısın bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı