Tanrı nasıl oldu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tanrı, benim fikrimce zihinsel bir olgudur. Geçmişten günümüze insanlar karşılaştıkları zorluklarla mücadele etmek yerine medet umma beklentilerinden dolayı kendilerinden üstün "süper güçlere" inanma ihtiyacı duymuştur. Ayrıca bunun yanında siyasi egemenlikleri korumak için bir tehdit unsuru olarak kullanılmıştır... Özetle tanrı zihinlerimizin bir ürünüdur.

Ben Abdest'li değilken işlerim çoğunlukla iyi gitmiyor gerek maddi, manevi gerek mental açıdan fakat abdest alınca sanki bir huzura kavuşuyorum ve çoğu işim düzgün yolda gidiyor.

Abi bu konulardan bin tane var zaten forumda onlara bakabilirdin hocam ufkun genişledi mi bari🙄🤔🙂

Önemli olan konu değil tartışmak, yeni konu açıp insanları sorgulatma ve tartışmaya davet etmek yerine 2 ay veya 1 yıl önceki konuya mı yazsın? Her konuya olumsuz bir şey yazmak yerine okunu deyip geçseydiniz konuyu uzatmazdınız :)

İnançlarınızın sorgulanmasında bu kadar hassassanız cevap vermemenizi öneririm sorgulayana mani olmanızı değil.

Çok haklısınız hocam fakat inançlar benim değil istediğiniz gibi sorgulama hakkınız var.
Önemli olan konu değil tartışmak, yeni konu açıp insanları sorgulatma ve tartışmaya davet etmek yerine 2 ay veya 1 yıl önceki konuya mı yazsın? Her konuya olumsuz bir şey yazmak yerine okunu deyip geçseydiniz konuyu uzatmazdınız :)

Haklısınız hocam bu daha mantıklı eski konular kilitlenmeli.

Ben Abdest'li değilken işlerim çoğunlukla iyi gitmiyor gerek maddi, manevi gerek mental açıdan fakat abdest alınca sanki bir huzura kavuşuyorum ve çoğu işim düzgün yolda gidiyor.
Kendinizi böyle şartladığınızı düşünüyorum. Zamanında ben de denemiştim inançla hayatımi sürdürmeyi fakat işler pek istediğim gibi gitmedi :) Sanırım sevgili "yaratıcı" işine geleni yapıyor.

N'oldu insanların gerçeği görmesinden mi korkuyorsun? Buradan herkese sesleniyorum Kur'an okuyacaksanız açın internetteki diyanetin çevirisinden okuyun. Hala inanacak mısınız bakalım görelim. Ayrıca konu tanrı ile alakalı tanrının varlığı belli değil ama ben olduğunu da zannetmiyorum.
Bir şeyden korktuğum yok ve sana katılıyorum şampiyon, sakin ol🙂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı