Tanrı nasıl oldu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@cinar_yasarrr canlıların nasıl ortaya çıktığını sorgularken tanrıların nasıl ortaya çıktığını sorgulamamak neden? Bir şey yaratıcı olmadan var olamıyorsa tanrılar nasıl var oldu?
 
Hadi şunu açıkla milattan önce 400'lü yıllarda Democritus atom teorisini ortaya atmış, ve biz buna inanıyoruz
Kendisinin Teorisini geliştirildi ve günümüze kadar getirildi. Sabit kalmadı. Evrim sabit kalmaz, sürekli gelişir. Ek olarak atomlar kanıtlandı.
Benim aradığım cevap ilk canlı nasıl birden bire ortaya çıktı.
Aradığınız cevabın detaylı haline buradan bakabilirsiniz hocam:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O makale de makaleyi genişletmişler. Evrim Ağacı makaleyi genişletip daha geniş bir anlatım yayıyor. Ama alttaki 4-5 paragrafı da 3-5 dakika da okuyup bana cevap vermeniz cidden takdire şayan :)
 
Simya mı? İyisin değil mi bir sorunun yok? Simya bir felsefe dalı mı? Ne yapıyoruz? Nereye gidiyoruz hey? Lütfen kirli sitelerden çıkın, Google Scholar'a, Academia'ya girin, literatür taraması yapın, nitel bir çalışma yapın, doküman incelemesi yapın ya da yapmayın, sadece okuyun. Kuramsal çerçevesi sağlam bilimsel makaleler, articles okuyun. Epistemolojik olarak anlamlı eserlere, dokümanlara yönelin.
Simyanın amacı ölümsüzlük iksiri elde etmektir. Fakat İslam'a göre ölümsüzlük yoktur. Bu da zamanla bir tartışma çıkartmıştır. O da felsefeyi.
 
Hadi şunu açıkla milattan önce 400'lü yıllarda democritus atom teorisini ortaya atmış, ve biz buna inanıyoruz peki Hz. Kur'an nasıl inkar ediyorsun o da sahabeler tarafından tutulmuş, mucizeler gerçekleşmiş görülmüş ama inanmıyorsunuz düşün artık.

Benim düşüncem bunlar kurgu olabilir gibi geliyor sonuçta zamanda geriye gitmediğimize göre.
 
@cinar_yasarrr canlıların nasıl ortaya çıktığını sorgularken tanrıların nasıl ortaya çıktığını sorgulamamak neden? Bir şey yaratıcı olmadan var olamıyorsa tanrılar nasıl var oldu?
Canlıların nasıl ortaya çıktığı sorusunun cevabını bulduğumda otomatik olarak tanrı olduğu kanıtlanıyor.

Sorguluyorum zaten. Evren nasıl oluştu tanrı yok ise? Dünya nasıl oluştu tanrı yok ise? İlk canlı nasıl oluştu tanrı yok ise? Lut Kavmi nasıl birden bire helak oldu?
 
Tatmin edilmeye neden ihtiyaç duysun ki sen kendi yaptığın robotların senin için sana iyi davranmalarını ister miydin neden isterdin ki aslında? O da zaten bunu istemiyor en üst konumdayken neden bir daha övülmeye ihtiyaç duysun bunu ezikler yüksek durmak için ister?
Ezikler yüksek durmak için ister dediğin kısım tam olarak demek istediğim şeyi çok iyi açıklıyor :) :) :)
 
Yine kötülük problemi kullanarak yaratıcıyı inkar ediyorsunuz. Bu dünyanın kim cennet olacağını söyledi? Hiç zorluk olmacayak kim dedi?
 
Sorun şu bugünkü bilim içinde saklı olan natüralizm denilen düşünce mesela bir nesnenin düşmesi onu yerçekimi yaptığı söylüyor. Ama bir Müslüman bunu Allah yaptığına inanmalı. Bu makaleleri yazan insan değil mi? Kendi düşüncesine göre yazmıyor mu?
Dediğinize göre tüm bilim camiasının Müslüman olması gerekiyor. Buna göre yer çekimini sallayıp "Allah yapıyor zaten, niye araştıralım ki?" mi demeleri gerekiyor? Senin dinine göre Allah yapıyordur ancak Bilim Adamlarının inancına göre daha farklı şeyler ortaya çıkabilir. Bir bilim adamının Ateist olması onu Tanrıya düşman yapmaz ki Bilim adamlarının hatırladığım kadarıyla %57,8'i Tanrıya inanıyor idi. Bilim adamlarının "natüralizm'e" inandıklarını düşünmüyorum. İnana varsa da %10'luk kesimden azdır belki de. Eğer siz Müslümansanız yer çekimi yasasını kabullenip bir şey yere düşünce "Allah yaptı" diyebilirsiniz ancak bilim bir din veya inanç üzerinden yürümez, gerçekleri açıklar. Gerçekleri açıklayan bir ilim neden inanç üzerinden yürüsün ki? Tabi "yer çekimi" tanısı yapacak. Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı