Tanrı neden kendini göstermiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her şey bir düzen içinde etrafına bak yıldızlar, ağaçlar, hayvanlar, hepsi birer sanat, mükemmel işleyen bir düzen. Vücüduna bak, evrene bak insanın aklı almıyor nasıl bu kadar (tam kelimeyi bulamadım) inanılmaz olabilir, her şeyin durup duruken mi var olduğuna inanıyorsunuz. Bunlar sanattır ortada sanat varsa sanatçıda olamk zorundadır.
''Her şey bir düzen içinde'' kavramını hangi cemaat öğretiyor bilmiyorum ancak işler ne yazık ki öyle değil. Sana burada evrenin düzenini anlatsam 1 günümü hatta haftalarımı alır. Düzensizlikleri anlatsam Evrenin bile ömrü yetmez :D

şey şu an inandığın şeye bile aslında inanmıyorsun, çünkü inanmadığın bir şeyi sorguluyorsun.
Neye inandığını bile bilmiyor işte. Bazıları tek çabası farklılaşmak ve bunu bu gibi ortamlarda gösterebilmek. :D

Hocam tanrıyı oğlunuz gibi görmekten bırakın Max 80 yıl yaşacağınız hayatta tanrının 1 kere bile mucizesini gormeden öleceksiniz veya kanıtını trilyonlarca yıl geçti ne tanrıya bir kanıt ne de peygamberlere 1 kanıt bulabilmis degilsiniz belki de 1 insanın yazdigi kitabii kutsal kitab olarak goruyorsunuz.

Ben müslüman ya da ateist olduğumu sana söylemedim nereden biliyorsun inanıp inanmadığı mı?

Bu hayat bir film. Bütün insanlar kaderini yani yazılan senaryoyu oynar yani kaderini yaşar başarılı oyuncu cenneti kazanır. Başarısız olan cehennemi. Böyle konular açmak yerine yönetmenin dediğine uyup iyi bir oyuncu olmaya bakın.

Her şey bir düzen içinde etrafına bak yıldızlar, ağaçlar, hayvanlar, hepsi birer sanat, mükemmel işleyen bir düzen. Vücüduna bak, evrene bak insanın aklı almıyor nasıl bu kadar (tam kelimeyi bulamadım) inanılmaz olabilir, her şeyin durup dururken mi var olduğuna inanıyorsunuz. Bunlar sanattır ortada sanat varsa sanatçıda olmak zorundadır.
Entropi kavramını araştırmanızı tavsiye ederim. Tam aksine evrende bir kaos, bir düzensizlik, bir yok oluş var.

Ailen sen doğduğunda ölürse sen yoktan mı var olmuş oluyorsun?
Bu soru şeye benziyor... Eğer maymundan gelseydik neden maymun olmuyoruza. Bu kadar saçma bir konu olabilir mi? Gezegenimiz insan yaşamına uygun hale geldiğinde canlılar türemeye başladı ve bu dallanıp budaklandı. Yoktan var olmak canlının oluşumunda başladı. Yani şu an böyle bir şey söz konusu değil. Bahsedilen sizin zorla açık aramaya çalıştığınız kısım değil. Bu arada söyleyeyim baştan: bu açıkladığım fikire ben de katılmıyorum ancak bu kadar saçma bir soru sormak... Pek iyi değil bence.

Buna benzer sorular aklıma geliyor.
Afrika'da ki açlığın sebebi de Tanrı/Allah , çünkü eşitlik ve adalet yok ve bunu bizden istiyor.Eğer biz o kadar güçsüz tabiri caizse aciziz bunu neden kendisi yapmıyor?
Geleceği ve geçmişi biliyor ve zamandan ve mekandan bağımsız , yani gelecekte günahlarımızı/sevaplarımızı biliyor , o zaman biz iradesiz değil miyiz? Ya da neden direkt Cennet ve Cehenneme gitmiyoruz?
Bir de dini espiri yapayım (Kara mizah olabilir
Ben : Kötü bir şey yapıyorumdur *
Büyüğüm : Allah sana günah yazacak yapma
kiramen katibin ;
thewhat.jpg

''Her şey bir düzen içinde'' kavramını hangi cemaat öğretiyor bilmiyorum ancak işler ne yazık ki öyle değil. Sana burada evrenin düzenini anlatsam 1 günümü hatta haftalarımı alır. Düzensizlikleri anlatsam Evrenin bile ömrü yetmez :D
Anlat.
Düzen içindemi evren kaos a sürükleniyor yaşam kaynağın olan güneş 100 yıl sonra senin katilin olacak uyanın artık.
Güneşin benim katilim olması düzeni bozmaz ki.

Attığın yorumlardan anladığım üzere varlığına inanmadığın bir şeyin neden kendini gösterip göstermemesini sorguluyorsun?
Bu çok saçma değil mi, demek kendini gösterse hemen tüm inançların değişecek veya yok olduğunun bir kanıtı olsa haklı olduğunu anlayacaksın. Demek istediğim şey şu an inandığın şeye bile aslında inanmıyorsun, çünkü inanmadığın bir şeyi sorguluyorsun.
İnanmadığın bir şeyi sorgulamak ne zamandan beri yanlış oldu? Ahır mı burası nasıl cevaplar bunlar böyle ağzım açık okuyorum. Recep Baltaş abimizi çağırında onun da ağzı açık kalsın.

Ben müslüman ya da ateist olduğumu sana söylemedim nereden biliyorsun inanıp inanmadığı mı?

Bu hayat bir film. Bütün insanlar kaderini yani yazılan senaryoyu oynar yani kaderini yaşar başarılı oyuncu cenneti kazanır. Başarısız olan cehennemi. Böyle konular açmak yerine yönetmenin dediğine uyup iyi bir oyuncu olmaya bakın.

Hayatımı görmedigin bir şey için harcamak sence mantıksız değil mi? Allah gerçek çıkarsa biz cehenneme gideriz ama bu dünyada hayatımızı yaşarız ama gerçek cıkmassa sen hayatını mahvedersin.
Anlat.

Güneşin benim katilim olması düzeni bozmaz ki.

Güneşin supernova patlamasıyla güneş sistemini yok etmesinden bahsediyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı