Tanrı neden kendini göstermiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kanalın attığınız videosunu daha önce izlemiştim zaten. Çok taraflı bir anlatım biçimi var. Bazı şeyleri çok eğip büküyorlar. Ayrıca dini görüşler YouTube kanllarına göre şekillenecekse hiç olmasa daha iyi bence. Çünkü hangi fikirde olursa olsun tarafsız bir bakış açısıyla yaklaşana pek rastlamadım.
Kafile'ye hiç baktınız mı?

Sınavlarda soruların yanında cevaplarda verilmez kendin çalışıp bulmalısın.

Bir bardak suya muhtaç olan insan kainatı ve evreni yaratan Allah'ı sorguluyor.
Bir bardak suya muhtaç olan insan kainatı ve evreni (ki ikisi de aynı şey) yaratanın kim olduğunu nereden biliyor? Bu suya muhtaç olan insanın buna kesin bir kanıtı var mı?
Reis bunu yazarken hiç üşenmedin mi?
Kopyala yapıştır yapmıştır.

Einstein'ın ABD üniversitelerinde konferans verdiğinde öğrencilerin ona sık sık sordukları soru:
- Tanrı'ya inanmıyor musun?
Einstein hep şu cevabı verirdi:
Spinoza'nın tanrısına inanıyorum.

Spinoza'yı okumayan kişi aynı yerde kalır.
Umarım bu özet, benim kadar size de hizmet eder...

"Baruch de spinoza", 17. yüzyıl felsefesinin üç büyük rasyonalistinden biri olarak kabul edilir, fransız "descartes" ile birlikte...

Spinoza'nın tanrısı, ya da doğası...

Tanrı şöyle derdi:

Dua etmeyi bırak ve göğsüne yumruk atmaktan da vazgeç.
Yapmanı istediğim şey, dünyaya çıkıp hayatının tadını çıkarman.
Eğlenmeni, şarkı söylemeni ve senin için yaptığım her şeyin tadını çıkarmanı istiyorum.

Kendi inşa ettiğin o soğuk ve karanlık tapınaklara gitmeyi bırak. Oraların benim evim olduğunu söylüyorsun.
Benim evim dağlarda, ormanlarda, nehirlerde, göllerde, plajlarda. Yaşadığım her yerde sana olan aşkımı orada ifade ediyorum.

Sefil hayatın için beni suçlamayı bırak; sana hiçbir zaman yanlış bir şey olduğunu ya da günahkar olduğunu ya da cinselliğinin kötü bir şey olduğunu söylemedim.
O yüzden seni inandırdıkları her şey için beni suçlama.

Benimle hiçbir ilgisi olmayan sözde kutsal yazıları okumayı bırak; gün doğumunda, bir manzarada, arkadaşlarının gözlerinde, küçük bir çocuğun gözlerinde beni okuyamıyorsan.
Beni hiçbir kitapta bulamazsın.
Güven bana, ve benden istemeyi bırak. Bana işimi nasıl yapacağımı mı söyleyeceksin?

Benden bu kadar korkmayı bırak. Seni yargılamıyorum, eleştirmiyorum, sinirlenmiyorum, rahatsız etmiyorum, cezalandırmıyorum. Ben saf aşkım.

Benden özür dilemeyi bırak, affedilecek bir şey yok. Eğer seni ben yaptıysam; seni tutku, sınırlamalarla, zevklerle, duygularla, ihtiyaçlarla, tutarsızlıklarla, özgür iradeyle doldurdum. Sana verdiğim bir şeye cevap verirsen seni nasıl suçlayabilirim? Seni olduğun gibi, olduğun için nasıl cezalandırabilirim? Sence tüm çocuklarıma sonsuza kadar kötü davranılan bir yer yaratabilir miyim? Nasıl bir tanrı bunu yapabilir?

Her türlü Emir'leri unut, her türlü yasayı unut; bunlar seni manipüle etmek için, seni kontrol etmek için senin suçluluk hissetmeni isteyenlerin kurgusu.

Benzerlerine saygı göster ve kendin için istemediğin şeyi onlara yapma. Senden tek istediğim; hayatına dikkat etmen, ve de buna aklının rehberin olması.

Sevgilim, bu hayat bir test değil; ne bir basamak, ne bir adım, ne bir prova, ne de cennete doğru bir başlangıç. Bu hayat, şu anda ihtiyacın olan tek şey.

Seni tamamen özgür kıldım; ödül yok, ceza yok, günah yok, erdem yok. Kimse skor taşımıyor, kimse kayıt tutmuyor.
Hayatında bir cennet veya cehennem yaratmak için kesinlikle özgürsün.

Bu hayattan sonra bir şey olup olmadığını söyleyemem, ama sana bir tavsiye verebilirim:
Bu hayattan sonra bir şey yokmuş gibi yaşa. Düşün ki; bu hayat senin zevk alman, sevmen ve var olman için tek şansın.

Yani, eğer hiçbir şey yoksa; sana verdiğim fırsattan zevk almış olacaksın. Ve eğer varsa, sana iyi mi kötü mü diye sormayacağım. Sana soracağım şeyler; beğendin mi, eğlendin mi, en çok neyi beğendin, ne öğrendin?

Bana inanmayı bırak. İnanmak; tahmin etmek, hayal etmektir. Bana inanmanı istemiyorum, beni kendinde hissetmeni istiyorum. Sevgilini öptüğünde, küçük çocuğunu yatırdığında, köpeğini okşadığında, denizde yüzdüğünde beni hissetmeni istiyorum.

Beni övmeyi bırak. Nasıl bir bencil tanrı olduğumu düşünüyorsun ki?

Övülmekten sıkıldım, teşekkür edilmekten bıktım. Minnettar hissediyor musun? Bunu kendine, sağlığına, ilişkilerine ve dünyaya göz kulak olarak ifade et. İzlendiğini mi hissediyorsun? Neşeni ifade et. Beni övmenin doğru yolu bu.

İşleri zorlaştırmayı bırak ve benim hakkımda birilerinin öğrettiklerini tekrar etmekten vazgeç.

Emin olabileceğin tek şey; burada olduğun, ve yaşadığındır. Bu dünya harikalarla dolu.

Neden daha fazla mucizeye ihtiyacın var ki? Neden bu kadar çok açıklama olsun ki?

Beni dışarıda ararsan bulamazsın.
Beni içinde bulursun...

İşte bu copy paste.

Kanalın attığınız videosunu daha önce izlemiştim zaten. Çok taraflı bir anlatım biçimi var. Bazı şeyleri çok eğip büküyorlar. Ayrıca dini görüşler YouTube kanllarına göre şekillenecekse hiç olmasa daha iyi bence. Çünkü hangi fikirde olursa olsun tarafsız bir bakış açısıyla yaklaşana pek rastlamadım.
Peki size onlarla iletşime geçmenizi sçylesem ve eğer geçerseniz tüm sorularınızı aklınızda soru işareti kalmayacak şekilde cevaplarlar desem, çünkü youtube vidolaıyla olmuyormuş ya gidip kendilerine sorabilirsin, tabi aklında soru varsa ve inanmak istiyorsan eğer istemiyorsan ve kendini kapatmışsan zaten boş bi tartışma yapıyoruz.

Kafile'ye hiç baktınız mı?
Evet, baktım. Sözler Köşkü kanalından bir tık daha iyi olmasına karşın aralarında pek de bir fark yok. Dini bilime uyarlayarak anlatmaya çalıştıkça çelişkiler de daha da artıyor. Konuşma tarzları hoşuma gitse de genellikle çıkış yolunu ayetlerde buluyorlar. Yalan söylemeyeceğim, arada hoşuma gitmeyen yerleri olsa da Kırmızı Asa serisi bence fena değil.
Peki size onlarla iletşime geçmenizi sçylesem ve eğer geçerseniz tüm sorularınızı aklınızda soru işareti kalmayacak şekilde cevaplarlar desem, çünkü youtube vidolaıyla olmuyormuş ya gidip kendilerine sorabilirsin, tabi aklında soru varsa ve inanmak istiyorsan eğer istemiyorsan ve kendini kapatmışsan zaten boş bi tartışma yapıyoruz.
Verdikleri örnekler o kadar basit ki. Anlatılamayacak düzeyde. Tanrıya sürekli insani sıfatlar yapıştırıyorlar. Videolarını arada izlerim ancak şu ana kadar kendilerine katıldığım bir konu olmamıştır büyük ihtimalle. Bu arada inanma ya da inanmama ile bir problemim yok. Şu an tanrı inancına daha yakın olsam da kafamı arada Budizm ve Panteizm karıştırıyor. Dini bir inancım yok. Eğer bahsettiğiniz buysa.

Bir bardak suya muhtaç olan insan kainatı ve evreni (ki ikisi de aynı şey) yaratanın kim olduğunu nereden biliyor? Bu suya muhtaç olan insanın buna kesin bir kanıtı var mı?

Kopyala yapıştır yapmıştır.

Çok basit muhteşem sanat ve kusursuz işleyen kainatttaki görsel varlıklar bu yapıların bir ustası olduğunun kanıtı Allah isteseydi karıncaları fil kadar büyük yaratırdı denge olmazdı.

...muhteşem sanat...
Muhteşem sanat insan yapımıdır. Tanrıya ait bir sanat eseri göremedim ben. (Evren diye metaforik bir cevap vermeyin, doğru bir cevap olmadığını siz de biliyorsunuz.)
...kusursuz işleyen kainattaki...
Hangi kusursuz kainat? Meteor çarpmasıyla bir türü yok eden kainat mı? Yoksa çevresindeki her şeyi yutan cisimlerin bulunduğu kainat mı? Bana pek de düzenli gelmedi.
Allah isteseydi karıncaları fil kadar büyük yaratırdı denge olmazdı.
Belki de yaptı; belki de normalde filler karınca kadar, karıncalar da fil kadar olmalıydı. Aksini iddia edebilir misiniz?

Son düzenleme:
Ben görmedim. Ne yönetmenin ne de senaristin filme ya da diziye dahil olduğunu.
Bak bu arkadaki pijamalı arkadaşın adı "Quentin Tarantino" kendisi çok ünlü bir yönetmen.
Sahne Pulp Fiction filminden yine çok ünlü bir film.
Tarantino bu filmi hem yazdı hem de yönetmenliğini yaptı, yetmedi bir de filmde rol aldı.
Sen görmedin diye gerçekler yok olmuyor, araştırmak lazım.
1598960331325.png

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı