Tanrı neden kendini göstermiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu bahsettiğim surenin 5 ile 8. ayetleri arası. Ortada bir cımbızlama yok. Eğer bir fikir sahibi olsaydın bunu söylemezdin büyük ihtimalle.

1400 yıl sonraki insanların yaşayış biçimine uymuyor işte. Sence şu an ortalama bir ülkedeki kadın, kocasının kendi üstüne 3 tane daha eş getirmesine ya da aynı şekilde sınırsız cariyeye izin verir mi? Vermez. Ya da gayrimüslimleri bulunan yerde öldürmek? Zina yapan kişiye meydanda 80 değnek vurmak? Koskoca ülke toplanalım zina yapan kişiye taş atalım. Sence modern toplumda bu olabilir mi? Tarık suresi 7. ayette bahsedildiği gibi insan bel ve kaburga kemikleri arasında mı sperm üretiyor? Bu soruların düzgün bir cevabı yokken 1400 yıl önceki kitap hala geçerli demek... 😑

1- Gayrimüslimleri bulunan yerde öldürmek.
Bu ayet gayrimüslimlerin müslümanlara zulüm ettiği zamanlarda indi, soykırımdan daha çok bir karşı savunma amacı gütüyor.
“onları bulduğunuz yerde öldürün. Sizi yurtlarınızdan çıkardıkları gibi siz de onları çıkarın. Fitne çıkarmak adam öldürmekten daha kötüdür…" (bakara, 2/191)
-sizi yurtlarınızdan çıkardıkları gibi siz de onları çıkarın.-

2-Zina yapan kişiye meydanda 80 değnek.
Bununla ne sorunun var pek anlayamadım açıkçası, "modern" toplumda bundan çok daha vahşi ceza yöntemleri var, idam, kapalı alanda yıllarca süren psikolojik acı gibi, bence kısa süren fiziksel cezalar daha makul görünüyor.

3-Bel ve kaburga kemiğin arasından sperm çıkması.
Burada da ayeti farklı sunmuşsun, bel ve kaburga kemiğin arasından çıkan şey sperm değil, insandan bahsediyor.
Tarık suresi;

5-İnsan neden yaratıldığına bir baksın - Kime nasıl yaratıldığına bakmasını söylüyor? İnsana.

6-Atılan bir sudan yaratıldı - Yaratılan şey ne? İnsan.

7-Kaburga ve bel kemikleri arasından çıkar - Çıkan şey ne? İnsan.

Yani burada anne karnından çıkan insandan bahsediyor ,kaburga ve bel kemiğinin arasından çıkan şey sperm değil, diyanet kafasına göre çevirdiği için yanlış yorumlanabiliyor.
Kafaya göre cımbızlayacak bir şey yok git oku bakalım. Surenin kendisini.

Açıkladım yukarıda

Benim kimseyi müslüman yapmaya çalıştığım falan yok sen nerenden anladın mevzuyu? Zaten Cehennem'in anlatılmasını kendi istedi, dediki "ancak tanrının sürekli farklı fantezilerle acı çektirmek istemesi tamamen insani bir duygu".

Bende fanteziyle alakası olmadığını Cehennem'deki ebedi azabın ne olduğunu anlattım ona.

Senin mesajını alıntılayıp ne sorduysan ne dediysen onları açıkladım ebedi azabı anlatarak. 3 defa bitirdim diyorsun ama Yaratan'ın ebedi azabını fantezi diye yorumluyorsun. Bu ne biçim okumaktır sen sakın ha tefsire falan girme bu kafayla. Allah'ın ebedi azabına fantezi diyen diğer ayetleri nasıl anlar bunu sayende gördük.

İçinden çıkamadığın ayetleri yazdığın mesajı görmedim ben doğal olarak ona cevap vermedim.

İslam'a göre yaratılan, yaradandan ötürü sevilmez mi insana öylece yanın deyip azaba terketmek İslam'a ne kadar uygun.

Soru tanrının neden kendini göstermediği ama cevaplar hep din ile alakalı cevaplar. Ayet ve benzeri şeyler atınca konular kilitleniyor. Bunu bilmeyen kalmamıştır diye düşünüyorum çünkü bu tarz konularda tartışan kişiler genelde aynı kişiler. Buna rağmen hâlâ ısrarla işi din tartışmasına dönüştürmek akılsızlıktan başka bir şey değil.

İslam'a göre yaratılan, yaradandan ötürü sevilmez mi insana öylece yanın deyip azaba terketmek İslam'a ne kadar uygun.
Yaradandan ötürü sevmek farklı, yaptıklarının cezasını çekmek farklı, hem "Öylece Yanın" denmiyor, eğer kötü bir şey yaparsan bu cezaya katlanırsın.
Soru tanrının neden kendini göstermediği ama cevaplar hep din ile alakalı cevaplar. Ayet ve benzeri şeyler atınca konular kilitleniyor. Bunu bilmeyen kalmamıştır diye düşünüyorum çünkü bu tarz konularda tartışan kişiler genelde aynı kişiler. Buna rağmen hâlâ ısrarla işi din tartışmasına dönüştürmek akılsızlıktan başka bir şey değil.
Katılıyorum, her seferinde konu sürekli İslama dönüyor.

Yani burada anne karnından çıkan insandan bahsediyor ,kaburga ve bel kemiğinin arasından çıkan şey sperm değil, diyanet kafasına göre çevirdiği için yanlış yorumlanabiliyor.
Orada sıvı kelimesi geçiyor, eğip bükmenin anlamı yok. Ayeti başka yöne çekmek için “insan” anlamı da yükleyemezsin. Bir bebek, anne karnında baştan sona kadar rahimdedir. Rahim; idrar kesesiyle rektumun arasında, vajinanın üst kısmında yer alır. Rahimin bel ve kaburgayla zerre alakası yok. Başka bahane bul. Bekliyorum seni.

5-İnsan neden yaratıldığına bir baksın - Kime nasıl yaratıldığına bakmasını söylüyor? İnsana.

6-Atılan bir sudan yaratıldı - Yaratılan şey ne? İnsan.

7-Kaburga ve bel kemikleri arasından çıkar - Çıkan şey ne? İnsan.

Bunu ben yazmıştım, antidogmatik.com adresinden mi aldın Sugar?

Yaradandan ötürü sevmek farklı, yaptıklarının cezasını çekmek farklı, hem "Öylece Yanın" denmiyor, eğer kötü bir şey yaparsan bu cezaya katlanırsın.

Yazdıklarımı doğru anlamışsın Sugar teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne kadar iyi insan olursan ol, Tanrıya inanmadığın için cehennemde yanacaksın. Dine inanan bir insan iyilik yaparken gerçekten istediği için değil, cennete gitmek için yapıyor. Zaman zaman istediği için de yapabilir fakat çoğu zaman cennet için yapar ki buna ne kadar “iyilik” denebilir, tartışılır.

Ne kadar iyi insan olursan ol, Tanrıya inanmadığın için cehennemde yanacaksın. Dine inanan bir insan iyilik yaparken gerçekten istediği için değil, cennete gitmek için yapıyor. Zaman zaman istediği için de yapabilir fakat çoğu zaman cennet için yapar ki buna ne kadar “iyilik” denebilir, tartışılır.
Tabi sadece cennet için yapılan iyiliklerin ne kadar iyilik sayıldığı tartışılır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı