Hocam, Kur'an-ı Kerim'deki yanlışlardan, çelişkilerden öldürülmeye geldik. Bana sunabildiğin tek vaat öldürülmemem mi? Çok rahatlattı içimi.Bak benim kast ettiğim ateist olduğun için bir zarar görmemendir. Böyle bir durumda nasıl özgür olmadığını düşünebiliyorsun?
Hocam, kur'an-ı Kerim'deki yanlışlardan, çelişkilerden öldürülmeye geldik. Bana sunabildiğin tek vaat öldürülmemem mi? Çok rahatlattı içimi.ama yukarıda verdiğim örnek mezhepteki biri çıkarsa ve ne yapacağım? Tevbe /5'e bakmanı tavsiye ederim.
Hocam sen bana kur'an'dan bir argüman sunuyorsun, ben sana yine aynı kur'an'dan başka bir argüman sunuyorum. Kafadan sallamıyorum. Eğer sallıyorsam bana "yalancı" de, "şarlatan" de. Beni kötüle.
Ben sana diyorum ki bir ve birden fazla çekilişkili yer var. Bak, bilimle çelişen yerlerine girmiyorum bile. Sadece kendiyle çelişen yerlerinden bahsediyorum.
Bana birisi Hristiyan'lar tanrı derler, Bizim dememiz doğru olmazmış. Bu doğru mu? Tanrı dememiz de bir sıkıntı var mı?
Teşekkürler hocam.Tanrı Türkçedir kökeni Tengri'dir Arapça anlamı İlah'tır doğru olanı Türkçe de Allah tır ki "Sokakta Tanrı yok Allah var" sokakta linçlenebilirsiniz.
Hocam, ya sen sağlıklı düşünemiyorsun ya da kör olmuşsun. Ben sana ifade edemedim galiba. Ben de herkes gibi her insanın inançlarını kendisinin yaşamasının taraftarıyım. Sen de öylesin. Bunda hemfikiriz. Ben seni anlıyorum ama dindar ve o dediğimiz mezhepten olan kişi, Tevbe/5'i okuyup, bana veya sana saldırırsa ne yapacağız? Çünkü, inandığı dinin kitabında bu yazıyor. (Herhangi kitap da olabilir.) Şimdi sen diyorsun ki, kitabı gönderen Allah (ya da Tanrı), bunlara uyması gerekiyor ve bunu yaptığı için suçlu insan mı oluyor ya da inandığı şey mi? Sence ortada çelişki yok mu?Tevbe/5'e baktım. Bak benim dediğim halk tarafından öldürülmen değildi. Tevbe 5'i tanıdığım birisine soracağım, tam olarak anlatmaya çalıştığı şeyi.
Hocam, gerçekten anlamıyorsun. Bak, ne güzel hem dinini yaşayan hem de anlayışlı bir insansın. Saygı duydum. Sorun şurada; Tanrı(Herhangi bir dine göre konuşuyorum.), eğer ben inançsızım diye cezalandırsaydı, o zaman herkes dindar olurdu. Çarpılma gibi bir durum olamaz. Bu direkt olarak müdahale etmektir. Bir mucize yaratmak da öyle.Benim dediğim çarpılman gibi bir durumdu. Bu oldu mu? Hayır. Halk tarafından ayıplanman veya katledilmenin pek bir alakası yok. Çünkü her an karşı görüşte birisi hatta sokaktaki adam tarafından öldürülebilirsin. Bunun din ile alakası olmayabilir.
Hocam, ya sen sağlıklı düşünemiyorsun ya da kör olmuşsun. Ben sana ifade edemedim galiba. Ben de herkes gibi her insanın inançlarını kendisinin yaşamasının taraftarıyım. Sen de öylesin. Bunda hemfikiriz. Ben seni anlıyorum ama dindar ve o dediğimiz mezhepten olan kişi, Tevbe/5'i okuyup, bana veya sana saldırırsa ne yapacağız? Çünkü, inandığı dinin kitabında bu yazıyor. (herhangi kitap da olabilir.) Şimdi sen diyorsun ki, kitabı gönderen Allah (ya da tanrı), bunlara uyması gerekiyor ve bunu yaptığı için suçlu insan mı oluyor ya da inandığı şey mi? Sence ortada çelişki yok mu?
Hocam, gerçekten anlamıyorsun. Bak, ne güzel hem dinini yaşayan hem de anlayışlı bir insansın. Saygı duydum. Sorun şurada; tanrı(herhangi bir dine göre konuşuyorum.), eğer ben inançsızım diye cezalandırsaydı, o zaman herkes dindar olurdu. Çarpılma gibi bir durum olamaz. Bu direkt olarak müdahale etmektir. Bir mucize yaratmak da öyle.
Eğer bir mucize yaratıp, bilinenin dışına çıkarsan bu da müdahale oluyor. Ben sana bunu anlatmak istiyorum. Kamer'i bu yüzden örnek verdim mesela. Anlatabildim mi?
Sorun iyi veya kötü olması değil. Eğer biz burada "Ne iyidir, ne kötüdür?" diye tartışıyor olsaydık, o konuda haklı olurdun. Ama cüz-i iradeden bahsedip "Biz insana akıl verdik, göz verdik, kulak verdik doğru yolu bulsunlar diye." deyip de mucize göstermek müdahale etmektir. Bu da cüz-i iradeyi boşa çıkarıp, kullanılmaz hale getiriyor.Müdahale kısmında, yani haklısın insanlara müdahale edilmiş. Ama burada kötü bir amaç yok. Demeye çalıştığını anladım fakat insan sûresi(76) 3. Ayet'de geçtiği gibi "biz onlara doğru yolu gösterdik, ister şükredici olsun ister nankör." sence Hz. Muhammed onlara doğru yolu göstermeden nasıl o yolu bilebilirler?
Hocam kaderin seninle birlikte mi gelir yoksa her insanın kaderi önceden yazılmış mıdır? İnternette araştırdığım zaman kader önceden yazılmıştır diye şeyler görüyorum. Eğer böyle ise olacakları o belirliyor demektir. Eğer sen birisine şans adı altında bir yol daha gösterirsen ve o yolun nereye çıkacağını bilirsen pek şans olmaz.