Tanrının bir kişiliği olsaydı nasıl olurdu?

Hocam tamam da bir ayette onları gördüğünüz yerde öldürün diyor kafirlere. Bizim Allah'ımız merhametli neden öldürmemizi istesin hristiyanları ya da ateistleri? Sizce bu mantıksız değil mi merhametli bir Allah için?
Hocam diyeceğim tek şey; kulaktan dolma bilgilere kanmayın, araştırın. Allah merhametli ve bağışlayandır. Konu daha fazla sapmasın diye devam edemeyeceğim.
 
Bir ucu keskin bir bıçak, diğeri ise en güzel gülün en güzel dikeni.
 
Kişilik, karakter bu tarz şeyler canlılara ait özellikler bence. Tanrının bir kişiliği ve karakteri olduğunu sanmıyorum. Bunların hepsi insanların başka şeyleri tanımlamak için kullandığı kavramlar. Çünkü anlayabilmemiz için tanımlamamız gerekiyor. Mesela evrenin yaşını da hesaplamak onu anlayabilmek için gerekli koşullardan birisi. Ancak gerçekte evrenin herhangi bir yaşı yok. Çünkü tamamen dünya gezegeninin koşullarına göre hesaplanmış bir olgu. Bir gün 25 saat olsaydı, bir dakika 50 saniye olsaydı, bir saat 70 dakika olsaydı her şey farklı olacaktı. Özetle, bilmediğimiz şeyler hakkında teori üretirken bildiklerimizi merkeze koyduğumuz için, insan merkezli davrandığımız için anladığımızı sandığımız hiçbir şeyi aslında anlayamıyoruz.
Hocam güzel özetlemişsiniz.
 

Geri
Yukarı