O ayeti biliyorum ve özellikle araştırdığım bir ayettir, bu ayete göre meleklerin iradesi olduğu da ortaya çıkıyor, meleklerin gaybı bildiği de ortaya çıkıyor, meleklerin yine Müslümanların inandığı İslam inancının reddettiği "Gökten düşen melekler" olayına da karşı çıkıyor, yani kendi prensipleriyle bile çelişen bir ayet...Bu konular hakkında biraz daha araştırma yapmam gerektiği için çok fazla bir cevap vermek istemiyorum, ama Bakara Suresi 30. Ayet'te şöyle buyuruluyor:
"" Rabbin meleklere, "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım" dediği vakit melekler, "Biz seni överek anarken ve yüceltip dururken, orada fesat çıkaracak, kan dökecek birini mi yaratacaksın?" dediler. Allah, "Ben sizin bilmediğinizi bilirim" diye cevap verdi. ""
Konu hakkında siz de biraz daha araştırma yaparsanız daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Bir çok din alimi illa ki bu konuya bir açıklık getirmiştir diye düşünüyorum.
Elon Musk ve Afrika kelimeleri de komik duruyordu ama artık kaynaklara kolayca erişilebiliyorAfyonkarahisar'dan sonrasını okumadığım için konuyu bilmiyorum ama Afyonkarahisar ve felsefe kelimeleri yan yana gelince çok komik duruyor.