Tanrının ihtiyacı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çıkan sonuç sayısına bakma, gerçek olmadığını savunan makalelerden birisini aç, oku veya buraya at.

Denerim lakin biraz üzün sürer ve bu da konunun kilitlenmesine yol açar yarın sabah 12 gibi bir makale atmaya çalışırım.

Konu yine evrime gelmiş. İslam'ın evrimle çelişen bir yanı yoktur. Kur'an'da Hz. Adem'in ne zaman yaşadığına dair bir söylem yoktur. Sadece nefis, ruh kavramı vardır. Bu da belki bizi diğer canlılardan farklı kılan şeydir. Zaten diğer hayvanlardan akli olarak bir sürü farkımız var.

Ben evrimle dinin çelişmediğin inanmıyorum bu konu daha çok uzar neyse iyi günler ben biraz makale okumaya çalışacağım.
Not: Bu mesajdan sonra cevap yazamayacağım çeşitli işlerim var ve makale okuyacağım yanlış anlaşılma olmasın.
 
Denerim lakin biraz üzün sürer ve bu da konunun kilitlenmesine yol açar yarın sabah 12 gibi bir makale atmaya çalışırım.
Ben sana "Evrim gerçek değildir" yazdığımda çıkan sonuçlardan bazılarının başlıklarını atayım:
Screenshot_2021-05-18-20-01-00-452_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2021-05-18-20-00-55-657_com.android.chrome.jpg
 
Ama düşününce sizin makalelerinize göre dönüşmüş oluyor, bir kara hayvan bir deniz hayvanına yani sonuç olarak bunun bir başlangıcı olması gerekli ilk soruyla bağlantılı.
Balinaların evrimi seninki gibi değil.
1621357487947.png


1621357548207.png


1621357137461.png

1621357273990.png

Bu canlılar çok primitif. Çok güçlü çene kemikleri ve dişleri var. Haliyle suda kolaylıkla besin bulabilecek ve kendini koruyabilecek, hayatını idame ettirebilecek bir canlı. Sense evrim sürecinde güçsüz ve iki ayaklı bir hale gelmişsin. Dolayısıyla denizin içinde olmanın senin için bir avantajı yok.

Yukarıdaki evrim ağacından canlıyı aşağı yukarı anlamışsındır. Son ürüne bakıp neden buna dönüşmüyor demeyin.
 
Ben evrimle dinin çelişmediğine inanmıyorum.
İstediğinizi düşünmekte özgürsünüz. Ama evrim hayatın her yerinde, başka atalardan geliyor olma durumumuz da gayet olası. Tabi ki de Evrim Teorisinin de açıklayamadığı bazı durumlar var. Örneğin; cinsel organlar, insanların zihni. Ama ben yarın öbür gün her şeyin açıklığa kavuşacağına inanıyorum. Dini de ilgilendiren bu konuların üstüne gitmenizi temenni ediyorum. Hemen silip atmamak lazım. İyi günler diliyorum, bir sorunuz olursa sorabilirsiniz. Geç de olsa dönerim, pek aktif değilim bu aralar.
 
İnternetten araştırırsanız bir sürü bilim insanın evrime inanmadığını görebilirsiniz.
Ayrıca nasıl makale yok.

Eki Görüntüle 1029531

Yani içine bir sürü şey karışmıştır ama farklı arama şekilleriyle bir sürü makaleye ulaşamayız
Not: Evrime inanmayan bilim insanlarının yobaz olarak görülmesini saymıyorum.
Sen evrimi reddeden bir bilimsel makale gönder. İnternetteki yaradılışçı sitelerin alanı biyoloji olmayan bir akademiyseni veya sahte bir bilim adamını örnek gösterip "bak gördün mü?" demelerine kanma. Hiçbir biyolog evrimi reddetmiyor.
 
Sen evrimi reddeden bir bilimsel makale gönder. İnternetteki yaradılışçı sitelerin alanı biyoloji olmayan bir akademiyseni veya sahte bir bilim adamını örnek gösterip "bak gördün mü?" demelerine kanma. Hiçbir biyolog evrimi reddetmiyor.
Hocam 1000 taneden 1 tane de olsa reddedenler var ne yazık ki. Şunu da belirteyim, reddedenlerin çoğu koyu katolik.
 
Yahu kardeşim sunduğum hiçbir şeye cevap vermeyip konuyu değiştiren sizsiniz. Bu böyleyse bu nasıl olur diye soruyorsunuz cevaplıyorum, bu böyleyse şu nasıl o zaman diyorsunuz cevaplıyorum, en sonunda cevap vermeyi bırakıp mazlum ayağına yatmaya başladınız.
Konunun başından beri yaradılışçılığı savunuyorsunuz, ben de evrimsel süreçle oluştuğunu ve nasıl olduğunu açıklıyorum. Söylediklerime karşı herhangi bir cevap verdiğini görmedim daha.
Tüm mesajlarını tek tek oturup cevap yazamayacağım özetle hepsinde yaradılışçı söylemlerin var, ben de hepsine genel olarak cevap vermeye çalılıyorum.
Güzel kardeşim sen bana tek tek oturup yazdıklarına cevap veremem diyorsun ben neden senin yazdığın mesajları tek tek okuyup cevap vereyim benle burada tartışmaya giren üyeler arasında sen varmısın bilmiyorum. Bende tartışmaya girdiğim üyelere tek tek okuyup cevap verdim ve aldığım yetersiz ve alamadığım cevaplar neticesinde birde konu çarpıtan görüşlerinden dolayı daha cevap vermiyorum yazdım ve sende bana gelmişsin işte böyle cevap veremeyip kaçıyorsunuz filan yazdın ben madem sana cevap yazmamışım senden ne için kaçayım ozaman benim problemim burada konuştuğum üyeler sen gelip konuyu anlamadan dinlemeden işte böyle konuşur cevap veremez kaçarsınız yazıyorsun ozaman bu konuda öncelikle genelleme yapmamak lazım.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı