Tanrı'nın Varlığı ve Evrende Kaos'un Hakim Olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
1
Arkadaşlar ben Deistim de. Yukarıdaki sorunun cevabını arıyorum. Yoksa Tanrı gerçekten yok mu? Veya Tanrı bizi yarattı karışmıyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Araştırarak sorularınızın cevabını bulabilirsiniz. Burada ararsanız doğru kişi ile konuştuğunuzdan emin olamazsınız. Ben sizi islamiyete davet edebilirim. Kendiniz de araştırarak bu soruların cevaplarını islamiyette bulabilirsiniz. Bu soruların cevabı islamiyette var. Diğer inanışlarda yok.

Peki Tanrı'yı kim yarattı.
Yazarak çok çok zor oluyor bu konuları konuşmak. Hele burada olunca insan doğruya ulaşamaz. Youtube'de bu soruların cevaplarını veren insanlar var. Oradan da ulaşabilirsiniz. Ben size şöyle bir ipucu vereyim, yaratılmış olsaydı o zat Tanrı olmazdı. :)

Tanrının var olduğunu fakat, sınırlı aklımız ile varlığını veya ne olup ne olmadığını kavrayamayacağımızı düşünüyorum.

Ben sizi islamiyete davet edebilirim. Kendiniz de araştırarak bu soruların cevaplarını islamiyette bulabilirsiniz. Bu soruların cevabı islamiyette var. Diğer inanışlarda yok

İslamiyet'te de yok. Veya varsa, sizi bunu söylemeye davet edebilirim.

Fizik ve maddi alem dışı bir tanrının, bir yaratıcının var olup olmadığının bilinmesi veya kanıtlanması mümkün değil. Varlığını kabul edersin veya etmezsin. Kesin bir şekilde hüküm vermenin tek yolu tanrının gökyüzünde bütün insanlara görünüp, "Ben varım!" diye bağırmasıdır benim için :D

Madem tanrı yoktan var olabiliyor, evren neden olamasın? tanrı evrendir. Hadi bakimm :D
Fizik ve maddi alem dışı bir tanrının, bir yaratıcının var olup olmadığının bilinmesi veya kanıtlanması mümkün değil. Varlığını kabul edersin veya etmezsin. Kesin bir şekilde hüküm vermenin tek yolu tanrının gökyüzünde bütün insanlara görünüp, "Ben varım!" diye bağırmasıdır benim için :D
Katılıyorum, biz Ateistler somut bir kanıt istiyoruz, Müslümanlar ise soyut kavramları gösteriyor, zaten Tanrı arayışı, dinler vs, soyut şeyler üzerine kuruludur. Tamamen bir düşünceden ibaret ve bilinmeyeni açıklama çalışmasıdır.

Bence öyle olsa inanmamalısın, çünkü artık gökyüzündeki bulutlarla hatta yağmur damlaları ile, dans eden onları yöneten insanlar ve yani büyük ihtimal insanlık eseridir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı