Tanrı'nın Varlığı ve Evrende Kaos'un Hakim Olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi güzelde yanlız burada bahsettiğiniz olay Adolf Hitler'in "Kavgam" adlı kitabına benziyor.

Allah kim? Kuranda yazıyor.
Kuran kimin eseri? Allahın
Yani Kurandan örnek vermek yerine bence daha bilimsel teoremler ile yaklaşırsanız, daha verimli olur.

Maymundan gelmedik ama maymuna gidiyoruz

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Cem yılmaz evrim teorisine çok güzel gönderme yapıyor.
Toz parçası kendi kendine bilinçlenip çiftleşerek üreyemez, üremesi için önceden bilinç var olması gerekir. Yani maymundan geliyorsak, maymunun da toz parçasından geliyor demektir, toz parçasının da bilinçli olması gerekir. Bilincin de kendi kendine var olamayacağını varsayarsak, burda bir ufak tanrı dokunuşu oluyor. Eğer ki tanrı dokunuşu oluyorsa burda, o zaman direkt olarak insan bedeni de yaratılabilir, o zaman evrim teorisi de sarsılıyor burda.

Kastedilen toz parçası her şey olabilir.

İyi güzelde yanlız burada bahsettiğiniz olay Adolf Hitler'in "Kavgam" adlı kitabına benziyor.
Adolf'un yarattığı şey de bir dindi çünkü. Her ideoloji bir dogmadır, her dogma da dindir. Din ister Muhammed'in icat ettiği semavi din olan İslam olsun, ister Adolf'un icat ettiği modern din olan nasyonal sosyalizm. Farkında olmadan çok doğru bir noktaya parmak basmışsın . @SuiCast Sorunun cevabına gelince: Çok doğru yoldasın dostum. Tanrının/Tanrıların ve dinlerin gerçek olmadığını anlama yolundasın. Sana tavsiyem, Evrim Ağacı gibi popüler bilim platformlarını takip edip bilimle ama özellikle doğa bilimleriyle ilgili araştırmalar ve okumalar yapman. İnsanlığa gerçeği söyleyen tek araç olan bilimi anlamak, dinlerin ve Tanrıların aslında insan icadı şeyler olduğunu görmeni sağlıyor.

Madem insanın oluşması için tanrının dokunması gerekiyor, peki ya neden o zaman? Tanrıya dokunulmuyor, yani diyorsunuz ki, bir canlı bilinçsiz oluşamaz, o zaman bir tanrı da bilinçsiz oluşamaz.

Tanrının varlığını ve yokluğunu kanıtlayabilmek olağanüstü bir durumdur. Sözde kitap gönderten tanrılara ilişkin merak ettiğim bir şey de var açıkçası, bir tanrı kendi kitabında, kendi varlığına dair defalarca söylemlerde bulunup (sanki kendisini kanıtlamak istermiş gibi) inanan ve inanmayan insanlara ne yapacağına kadar her şeyi anlatıp söyleyen tanrı nedense doğada kendi varlığına dair kanıt olacak her hangi bir sanatını bırakmamış, imtihan diyorlar, sınav diyorlar, ancak kitaplarda çoğu şeyi en ayrıntısına kadar anlatmış, imtihanın ne anlamı kalıyor o zaman?

Diğer kişiler bitmedi şimdide Cem Yılmaz'dan örnek verip evrim çürüteceğini sanacak kadar bilgisiz nasıl olunuyor, ekstra çaba sarf etmek gerek bunun için. Cem Yılmaz dediğin kişi kim birader örnek veriyorsun trol müsün desen, o da değil.

Virüsler ikiye ayrılır. DNA ve RNA virüsleri. Virüslerin kendilerini kopyalama sistemleri olmadığı için diğer canlıların kopyalama sistemlerini kullanırlar. RNA virüsleri (retrovirüsler) bir hücreye girdiklerinde, özel enzimleriyle, önce RNA’larından DNA yaparlar. Sonra bu DNA, normal hücre mekanizmasıyla RNA üretir ve yeni virüsler oluşur.

Retrovirüslerin çoğu normal hücrelere girerler ancak bazı retrovirüsler üreme hücrelerinin DNA’sına girebilir. Bunlara endojen retrovirüsler (ERV) denir. ERV’ler üreme hücresinin DNA’sına girdiği için sonraki nesillere aynı şekilde aktarılır.

Yani maymundan geliyorsak, maymunun da toz parçasından geliyor demektir, toz parçasının da bilinçli olması gerekir.
Tüm canlılar aynı yapı taşından geliyor. Hala eskiden şimdiye kadar hiçbir şey öğrenemedin. Hep bir şeyler hakkında görüşün var işin öğrenmeye gelince sıfır.

@BERWAR Yine çok güzel örtbas etmeye çalışmışsın ama bu sefer yeteneğin bunun üstesinden gelemez. Senin o bilinçsiz üreyen dediğin canlıların hepsinin bilinci var, öyle suyla çayı karıştırıp bilinç elde edeceğini sanıyorsan yanılıyorsun.

Evrim teorisi zaten ilk canlının nasıl oluştuğunu açıklamıyor. Bir şey hakkında yorum yapmadan önce araştırmayı deneyin.

Evrim teorisi zaten ilk canlının nasıl oluştuğunu açıklamıyor. Bir şey hakkında yorum yapmadan önce araştırmayı deneyin.
Evrim teorisi ilk canlının nasıl oluştuğunu açıklıyor, maymundan geliyorsun bunu bilmen yeterlidir demiyor. Maymundan geliyorsan, maymunun da bir şeyden geldiğini bilmen gerekir, bunu da düşenemeyip bildiklerinle ölçmeye çalışıyorsun.

İnsanın Doğasında var. İnanmak birşeye sığınmak var. O yüzden akıllarına bir tanrı yaratmak gelmiş. Öyle tanrı olmalı kimse inkar edemesin. Kimseye muhtaç olmasın. Herşeyi görsün. Tek olsun. Adaletli olsun. Affedici olsun. İşte bizim tanrımız demişler. Tabi o dönem musait millet taşa tapıyor. Ben tanrıyım deseniz inanacaklar. Bu sayede peygarberler geliyor. Peygamber diyorum çümkü mevki ve zengin olmak isteyenler . Ben alahın elçesiyim
demiş. İstekdiklerini almış. Ve halk arasında inanç zayıflamış. Bir çare aramışlar. Çözüm yoksul ve muhtaç olanları kendine seçmek. Destekleri sayende kitablar inmiş. Bir gün son bulmuş. Çümkü artık kimse inanmamış. Devletler o dönem. Bir çare bulamamış. Ve kabul etmişler. Şimdi soruyorum biri ben peygamberim dese bu dönem kim inanır. Hadi şimdi gelsinler. Bir gün kimse inanmayacak sorgulama başlayacaklar ve bir aya giden insanlar olacak. İnançlar sarsılacak. Son bulacak. Benim teorim nasıl ama.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…