Tanrı'nın Varlığı ve Evrende Kaos'un Hakim Olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz burada kısır döngüye girmişsiniz bence. Herkes birbirini inandırmaya çalışıyor. Böyle hiçbir yere varamayacağınızı düşünüyorum şahsen

Bilim adamlarınin kesinliği yok ama delilleri var, yaratılışcıların kesinliği var ama delilleri yok.
Tanrı yok diyelim, peki toz toprak nasıl kendiliğinden oluşuyor? Tanrı var diyelim, tanrı nasıl kendiliğinden oluşuyor?
Doğada kendiliğinden var olmuyacağına göre..

Yani anlaşılan bir şeyler eksik.

Son düzenleme:
Yine çok güzel ört pas etmeye çalışmışsın ama bu sefer yeteneğin bunun üstesinden gelemez.
Sen kimsin, senden mi çekineceğim. DNA ve RNA birleşmek için bilince ihtiyaç duymaz, atomlarda aynen öyle. Cansızlıktan canlılık doğmuştur, bu görevlerini bilerek, düşünerek yapmıyorlar. Hepsi kademeli bir şekilde gerçekleşen hadiselerdir. Her bir adımın bir öncekine ve bir sonrakine bağlandığı çok uzun süreli süreçlerdir bunlar.

Evrim teorisi ilk canlının nasıl oluştuğunu açıklıyor, maymundan geliyorsun bunu bilmen yeterlidir demiyor.
Böyle bir bilgi birikimin var işte. İlk canlının nasıl oluştuğu Evrim'in değil Abiyogenez'in konusudur.

Arkadaşlar ben Deistimde. Yukardaki sorunun cevabını arıyorum. Yoksa Tanrı gerçekten yok mu? Veya Tanrı bizi yarattı karışmıyor mu?
Allah zaten kaosun olduğunu ve olacağını söylüyor, mükemmel hayatın bu dünyada değil ahirette olduğunu da söylüyor. Eşya tabiatına göre işliyor örneğin ağaç meyvesini vermeye devam ediyor kendi içerisinde işleyişinde ve tabiatında bir sorun yok ama çürüyüp gidiyor mesela.
Aynı şekilde insanlar, engelli olanı vs var. Bir mükemmellik yok, hücreler yine hücre görevini yapıyor ama o hücreler kanserli olabiliyor dimi yani tabiatına uygun devam ediyor hastalıklı ya da sağlıklı.
Yani herşeyin bu dünya için mükemmel olduğunu söyleyen bir Allah yok bu algı nereden geliyor az çok tahmin ediyorum.
Bu soruları burada sorman ve cevabını burada araman gerçekten gereksiz dostum.
Din kimseden öğrenilmez.
Ortada bir Kur'an var Allah katından bir hidayet kaynağı olduğunu belirtir Kur'an.
Gaybdan haber verir ve insana Allah'ın koyduğu hayat nizamını gösterir, bir sorumluluk bilinci yükler ve hayatını ona göre idame ettirir.
Ortada bir kaynak varken, bu kaynağı bırakıp onu okuduğunu ve anladığını iddaa eden kimselerden öğrenilmez.
Asıl kaynaktan beslenmezsen kendisine Müslüman diyenin Müslüman olduğunu bilemezsin.
Sana söyledikleri ya da öğrettiklerini İslama ya da başka dine nispet edebilirler ama sen bilemezsin asıl kaynağı okumadıkça.
O yüzden bir şeyi yaparken herşey de kendin yapmalısın.
Başkasının anladığını almak kopya çekmekten farksız, kopya da alır kağıda geçirirsin ama bilmezsin dimi aynı mantık.
Aç kendin bak, zaten samimi olursan Allah'ın varlığı çok açık.
Umarım hakkı bulursun. Bulamazsan da sana yazık olur başkasına değil.

Valla oruç, namaz falan bana saçma geliyor, inanmıyorum da denebilir ama sıkıştığımda veya korktuğumda Allah Allah ağzımdan eksik olmuyor ne olduğumu ben de çözemedim. 🤣 🤣

teoloji tartışmalarında düşülen en popüler çukur: varlığının ve/veya yokluğunu kanıtlamaya çalışmak.
adı üstünde inançtır bence tartışmamak lazım. çünkü; ölçülemez, tartılamaz, gözlemlenemez.
tanrının olmadığını ifade etmek de olduğunu ifade etmek de inanç etkinliğidir.

Ben evrim teorisi ve bilime inanıyorum, yaratıcı ve onun hakkındaki şeyler şahsen bana saçma geliyor herhangi bir şeyi yaparken bile aşama aşama ilerliyoruz ve açıkçası kendi kanılarıma göre tanrı yok diyorum.
Evrim bir inanç değildir. Bir bilimsel araştırma konusudur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı