Zaten varamazlar. Kesin bir cevap yok.Siz burada kısır döngüye girmişsiniz bence. Herkes birbirini inandırmaya çalışıyor. Böyle hiçbir yere varamayacağınızı düşünüyorum şahsen
Tanrı yok diyelim, peki toz toprak nasıl kendiliğinden oluşuyor? Tanrı var diyelim, tanrı nasıl kendiliğinden oluşuyor?Bilim adamlarınin kesinliği yok ama delilleri var, yaratılışcıların kesinliği var ama delilleri yok.
Sen kimsin, senden mi çekineceğim. DNA ve RNA birleşmek için bilince ihtiyaç duymaz, atomlarda aynen öyle. Cansızlıktan canlılık doğmuştur, bu görevlerini bilerek, düşünerek yapmıyorlar. Hepsi kademeli bir şekilde gerçekleşen hadiselerdir. Her bir adımın bir öncekine ve bir sonrakine bağlandığı çok uzun süreli süreçlerdir bunlar.Yine çok güzel ört pas etmeye çalışmışsın ama bu sefer yeteneğin bunun üstesinden gelemez.
Böyle bir bilgi birikimin var işte. İlk canlının nasıl oluştuğu Evrim'in değil Abiyogenez'in konusudur.Evrim teorisi ilk canlının nasıl oluştuğunu açıklıyor, maymundan geliyorsun bunu bilmen yeterlidir demiyor.
Allah zaten kaosun olduğunu ve olacağını söylüyor, mükemmel hayatın bu dünyada değil ahirette olduğunu da söylüyor. Eşya tabiatına göre işliyor örneğin ağaç meyvesini vermeye devam ediyor kendi içerisinde işleyişinde ve tabiatında bir sorun yok ama çürüyüp gidiyor mesela.Arkadaşlar ben Deistimde. Yukardaki sorunun cevabını arıyorum. Yoksa Tanrı gerçekten yok mu? Veya Tanrı bizi yarattı karışmıyor mu?
Evrim bir inanç değildir. Bir bilimsel araştırma konusudur.Ben evrim teorisi ve bilime inanıyorum, yaratıcı ve onun hakkındaki şeyler şahsen bana saçma geliyor herhangi bir şeyi yaparken bile aşama aşama ilerliyoruz ve açıkçası kendi kanılarıma göre tanrı yok diyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.