Tarih bölümü okuyup yazılımcı olabilir miyim?

mrflex

Picopat
Hâlihazırda tarih bölümü okuyorum ama yazılıma da büyük ilgi duyuyorum. Öğrenmek istediğim bir soru var. Kendimi yazılım konusunda geliştirirsem tarih mezunu olup yazılımcı veya yazılım geliştiricisi olarak bir işte çalışabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılımda üniversite diploması olmayınca maaş büyük ölçüde etkileniyor. Evet, kendi başınıza öğrenebilirsiniz, deneyim ederek öğrenirsiniz ama sırf diploma çok şeyi etkileyebiliyor.

Olur ama üniversitesini yazılım okuyanlardan farklı şekilde gelişmelisin çünkü onlar hem işin pratiğini hem teoriğini uygulamalar yaparak akademisyenlerle çalışarak öğrenirken sen internetten tek başına öğrenmeye çalışacaksın ki bu yazılımı sevmiyorsan çok zor.

Hocam diploma derken yazılım ve bil. müh. yoksa yazılım bölümleri mi çünkü yüksek lisansı yönetim bilişim sistemleri üzerine düşünüyorum da?
Evet bilgisayar veya yazılım mühendisliğinden bahsediyorum. Arkadaşımın babası var 50 küsur yaşında, normalde alması gereken maaşın yarısını falan alıyor (özel sebeplerinden ötürü) üniversiteden 10 yıl geç mezun olduğu için. O 10 yıl deneyimsiz sayılıyor, halbuki adam o 10 yılda da deneyim kazanmış.

Bu soruyu kendine sorman lazım aslında. İş veren olduğunu düşün. Karşına 2 adet iş arayan kişi geliyor. Birisi tarih bölümünden mezun ama kendi çabalarıyla yazılımcı olmuş, diğeri ise bu iş için dirsek çürütüp işi mutfağından öğrenmiş. Sen olsan hangisini işe alırdın?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı