Tatlı bira önerisi

Üzerinde Ale yazan biraları tercih edebilirsiniz. Biranın birkaç farklı damıtım şekli vardır. Efes Tombul, Tuborg Gold, Carlsberg, Heineken, Amstel, Bud gibi biralar Lager kategorisine girer. Asidik seviyesi yüksektir. Bu yüzden de tat bakımından bilindik tatlar yakalarsınız. Ale biralar ise yüksek ısıya maruz bırakıldığı için fermantasyon süreci içerisinde ortaya farklı notalar çıkarır. Çoğu da bu yüzden "tatlı" olarak damakta yer bulabilir.

Şişe üzerinde Ale ya da Lager olarak yazar. Farkı anlamak için şişesini ışığa tuttuğunuzda geçirgenlik gösteriyorsa Lager biradır. Ale biralar daha yoğun ve katmanlı olduğu için ışığın geçişine daha az izin verirler. Böyle de anlayabilirsiniz.

Wheinstephaner, Hoegaarden, Kronenbourg Blanc içlerinde bulundurmamasına karşın tüketim esnasında karanfil, muz, portakal, vanilya gibi tatlar hissedilebilir. Örneğin, Leffe Bruin karamel dokusuna, Delirium Red ise vişne dokusuna sahiptir. Tripel damıtım şekline uygun Tripel Karmeliet ile karamel dokusunu buram buram hissedebilirsiniz. Daha yumuşak fakat tatlı bir şeyler arıyorsanız Paulaner ve Erdinger önerebilirim.

Bahsettiklerim ülkemizdeki tekel, büyük market ve mekanlarda bulunabilecek biralar. Bunun dışında Alman ve Belçika kökenli Weiss biraların hepsine kefilim. Ayrıca tüm bunların haricinde ekstradan kavrulup fermantasyona bırakılan Guinness de içmesi keyifli ve doyurucu bir biradır. Aç karna içerseniz doygunluk hissedersiniz. Son vereceğim ek ise bir Çek birası olan Kozel'dir. Bir dönem Efes Grubu içerisinde mekanlarda satışı yapılıyordu ancak ülkeden çekildiler. Fıçı olarak Kozel ve Kozel Dark ile de aradığınız lezzeti yakalayabilirsiniz.
 
Amsterdam Navigator. Şeker oranı oldukça yüksek. Kesinlikle başka alkollerle birlikte içilmemeli. İki tanesi içiyorum diyeni ilk deneme dolayısıyla sarsar. 4 Kırmızı Tuborg, 2 Amsterdam sonrası şehri turlamışlığım var.
 

Geri
Yukarı