TD500 mesh ile gelen fanları anakarta bağlamak

Bandow

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba. TD500 mesh white adlı kasayı almayı planlıyorum ancak aklıma takılan bir konu oldu, danışmak istedim. Yabancı forumlardan yaptığım araştırmalara göre, kasayla gelen bu fanlar 3-pin bağlantıya sahip olsalar bile BIOS'tan RPM kontrolü yapılabilmekte ancak anakart kitapçığında belirtilene göre 3-pin olduğundan fanları %100'de kullanmak zorundayım. Bir de size sorayım, yine kasayla gelen 3-in-1 Splitter'ı kullanarak fanların devir değişimlerini SYS_FAN'a takacağım 3-pin ile MSI Dragon Center üzerinden veya BIOS üzerinden kontrol edebiliyor muyum? Splitter kullanmamdan dolayı fanları tanımama gibi durumlar ile karşılaşacak mıyım? Anakartımın kitapçığının ilgili kısmını ekte bulabilirsiniz. Kasanın yanına şu fanları almayı planlıyorum, bunlar 4 pin olduğundan PWM olarak geliyor. Bunları sanırım sorunsuz şekilde yine anakart yazılımından veya BIOS'tan akıllı fan modu ile kontrol edebileceğim. Ama dediğim gibi kasayla beraber gelen 3 adet fan için aynı derecede emin değilim. Yorumlarınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• z170a_gaming_m5_fan_instructions.jpg
    z170a_gaming_m5_fan_instructions.jpg
    99,7 KB · Görüntüleme: 66
Hocam kasa ile gelen fanları dediğiniz gibi kontrol edebilirsiniz gelen aparat sayesinde. Attığınız linkte bulunan fanlar ise zaten kontrolcü ile birlikte geliyor. Bunları da kendi kontrolcüsü ile kontrol edebilirsiniz. Her fan her çoklayıcı veya kontrolcü ile uyumlu olmaz.

Takip. Msı kasamda aynı konuyu merak ediyorum fan çıkışları 3pin, üstelik egzoz fanı takabileceğim bir kablo koymamışlar sipariş etmek zorunda kaldım. Bu arada Dragon Centerı sormuşsunuz şu an kullanıyor musunuz bilmiyorum ama çok sorunlu bir yazılım kendisi. Bir haftadır boğuşuyorum düzgün çalışıyorsa bile ona bel bağlamayın.

Kasanın fanlarını kontrol edemezsiniz. Anakart desteklemiyor.
Kasanın fanlarını renk açısından anakart üzerinden kontrol edemem ondan bahsediyorsanız haklısınız, zaten bu konuyu kasayla gelen kontrolcü ile çözeceğim ancak benim sorduğum şu: BIOS'a girdiğimde orada Hardware bölümünde, SYS_FAN'a takılan fanlar için sıcaklık-devir grafiği gözükmekte ama şu an bütün SYS_FAN'lar boş olduğu için 0RPM yazıyor doğal olarak. Bu paneli gördüğümde fanların devirlerini kontrol edebilirim düşüncesine kapıldım, ondan sorayım dedim.
Hocam kasa ile gelen fanları dediğiniz gibi kontrol edebilirsiniz gelen aparat sayesinde. Attığınız linkte bulunan fanlar ise zaten kontrolcü ile birlikte geliyor. Bunları da kendi kontrolcüsü ile kontrol edebilirsiniz. Her fan her çoklayıcı veya kontrolcü ile uyumlu olmaz.
Dediğim gibi ARGB olarak sıkıntı değil, kontrolcü ile halledilir. Benim amacım, anakartımın bu fanlar için sıcaklık bazlı devir kontrol kabiliyetinin olup olmadığını öğrenmek. Linkteki fanları da aynı şekilde kontrolcü ile ARGB'lerini kontrol edeceğim. Benim dediğim; 3-in-1 çoklayıcıyla anakarttaki SYS_FAN portlarından birine yapacağım bağlantı ile fanların devirlerini kontrol edebilmek. 3'ü de aynı devirde dönebilir, yeter ki herhangi birinin devrini ayarlayabileyim.
Takip. Msı kasamda aynı konuyu merak ediyorum fan çıkışları 3pin, üstelik egzoz fanı takabileceğim bir kablo koymamışlar sipariş etmek zorunda kaldım. Bu arada Dragon Centerı sormuşsunuz şu an kullanıyor musunuz bilmiyorum ama çok sorunlu bir yazılım kendisi. Bir haftadır boğuşuyorum düzgün çalışıyorsa bile ona bel bağlamayın.
Birkaç gün önce kurdum ama dediğiniz gibi düzgün çalışmıyor sanki, en azından benim anakartım için, o yüzden sildim. Yıllar önce Command Center'ın sorunları yüzünden anakartımla ilgili bu tür yazılımlara hala hoş bir gözle bakmıyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı