Technopat forumunun kendini uluslararası nükleer kontrat sitesi sanması

Bu Technopat neden kendini nükleer anlaşmaların imzalandığı bir site sanıyor? Yok şu harfi büyük yaz, olmadı virgül eksik bir saat ceza. Yok şunu şu imla ile yazma banlanırsın. Sen ‘kanzi şu oyun nasıl? Şu yama var mı?' muhabbetleri dönen bir forumsun ya. Bir snickers ye Technopat!

Son düzenleyen: Moderatör:
@Mky diyelim ki soru işaretini kullanmadığın için uyarı vermediler, sadece düzenlediler. Bu sefer de zaten moderatörler düzeltiyor diyerek hiç dikkat etmezsiniz. Kurallar gayet yerinde ve mantıklı. Bazı şeylerin suçunu hep başkalarında aramaktan ziyade kendinizde arayın. O kadar sene okul okudunuz, soru işaretini nerelerde kullanacağımı neden bilmiyorum diye bir sorgula. O kadar sene okulu boşuna mı okudunuz? Üniversite okumadıysanız da zorunlu olarak 12 sene okul okudunuz.

Bakınız, şu forumda nokta virgül koy diye bir kural yok: TechPowerUp Forums

Ama ne ilginç, nokta ve virgül kullanıyorlar. Hunharca bir konu yok.

1693744741166.png

Bir de yurdum insanına bakalım:

1693744796260.png

Kdkdkdkd nedir yaaaaneeeeaallaaaakaaaaa?

İkisini de dene, tarafını seç.

@Nizel G onlarda forum kültürü olduğu için kural olmasa da yazdıklarına dikkat ederler fakat Türkiye'de adamakıllı forum kültürü yok ve çoğu da sorununu çözüp kaçma peşinde. Şu forumda DM sistemi olsaydı adım gibi eminim ki bilgilerin yarısından fazlası forumda olmazdı. Allah'tan zamanında kaldırıldı da bilgiye erişebiliyoruz.

Hocam bir kere Windows'un W harfini küçük yazdığım için ban yemiştim. Bir keresinde de ekran fotoğrafı değil, telefonumun kamerasından fotoğraf çektiğim için😀

Aynısı bende de oldu hocam. Birisi ‘GM 20 Pro nasıl?' diye konu açmış. Bende de aynı telefon var işte özelliklerini yazayım dedim MediaTek'in m ile t harfini küçük yazdım diye bir saat ban yedim. Ondan sonra tiket özelliği geldi. Bende o konuda tiket açtım ama yanlış örnek verdim sinirden(büyük küçük harf neden dikkat edilir dedim ve örnek olarak birisinin Türkçe klavye kullanmamasını verdim :) )

Hocam eskiden daha da sıkıydı birde konu dışı kısmında çok fazla inançsal tartışma çıkıyordu kimi kullanıcılar başkalarının inancına karşı cidden saygısızdı, eskiden deseniz haklısınız derdim ama şuanki haliyle bu şekilde olması daha iyi. Hiç olmazsa baktığınızda gözünüz daha az kan ağlıyor.

Noktalama işaretlerine dikkat etmezsen insanlar ne yazdığını çoğu zaman anlayamazlar. Bu yüzden noktalama işaretleri büyük önem taşıyor.

@495477 işte yazdığı yazıya dikkat etmeyip sonra foruma laf ederler. İstenen şey basit: Yazılan yazıya dikkat edilmesi lazım. Bu kadar basit bir şeyi bile yapamıyorlar :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı