Technopat Hakkındaki Görüşler

Türkçe kurallarına özen göstermelerini takdir etmekle beraber mesaj düzeltmeleri ve cezalar konusunda biraz zayıf buluyorum. "Türkçe kurallarına uymadığınız için ceza aldınız" ama hangi kurala uymadım ya da hata yapmış olabilir misiniz? Üstü kapalı yetki kullanıma karşıyım, şeffaflık tercihim.

Ayrıca "random" atabiliyor muyuz?
Random atmanız ceza sebebi değil, ancak aşırıya kaçmanız durumunda cezalı duruma düşebilirsiniz.
Türkçe kurallarına özen göstermelerini takdir etmekle beraber mesaj düzeltmeleri ve cezalar konusunda biraz zayıf buluyorum. "Türkçe kurallarına uymadığınız için ceza aldınız" ama hangi kurala uymadım ya da hata yapmış olabilir misiniz? Üstü kapalı yetki kullanıma karşıyım, şeffaflık tercihim.
Eğer mesaj metni çok karmaşıksa, Türkçe Kurallara Uymayan Mesaj olarak ceza veriliyor. Ancak farklı durumlarda bu özel durum belirtiliyor.

Bu konuyu tartışmaya bile lüzum yok. Her forumun belli bir kural sistemi ve kitlesi var. Bu forumu 2015 yılında keşfettim. Çok faydası dokundu bana. Malum forumları da çok ziyaret ettim çok uzun zaman önce. Genelde kulaktan dolma bilgileri olan, seviyesiz, saygısız, cahil insanlar çok fazla. Her çeşit insan var yani. 2 sene giremedim Sosyal'e. Bu aralar girmeye başladım kitlesi baya değişmiş. 2000 ve sonrası nesil gelmeye başlamış ama yine de forum adabı aynı kalmış. Takip ettiğim sadece 2 tane Türk teknoloji sitesi ve Youtube kanalı var. Technopat ve Teknoseyir. Bu ikiliden şaşmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu aynı şuna benziyor: "Almanya çok kuralcı çok katı, orada yaşanmaz yahu, Türkiye'deki gibi ruh yok oralarda" Ruhtan bahsettikleri de kaos. Ama göremiyorlar ki o kuralcılık, disiplin ne kadar güzel işleri beraberinde getiriyor, sokaklar tertemiz, trafik tertemiz, sinir stress olmuyorsun, doğası yemyeşil. Bu aynı buna benziyor. Giriyorsun 'forumlarına' kaos hakim, laubali konuşmalar, buradan kimse bir şey öğrenebilir mi!

Bu aynı şuna benziyor: "Almanya çok kuralcı çok katı, orada yaşanmaz yahu, Türkiye'deki gibi ruh yok oralarda" Ruhtan bahsettikleri de kaos. Ama göremiyorlar ki o kuralcılık, disiplin ne kadar güzel işleri beraberinde getiriyor, sokaklar tertemiz, trafik tertemiz, sinir stress olmuyorsun, doğası yemyeşil. Bu aynı buna benziyor. Giriyorsun 'forumlarına' kaos hakim, laubali konuşmalar, buradan kimse bir şey öğrenebilir mi!
Laubali konuşma yine bir nebze görmezden gelinebilir. Ondan ziyade bilgi kirliliği çok fazla. Yalan yanlış ve kulaktan dolma bilgi çok fazla, aksini idda ederseniz daha da üstünüze geliyorlar. Çok tatsız konuşmalar ve tartışmalar olabiliyor. Çok yaşadım bunları. Çoğu forum siteleri karakteri tam oturmamış, asosyal, yüzüne bakılmayacak, ar damarı çatlamış cahil insanların cirit attığı ortamlardır. Her forumda takılmamak lazım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı