Technopat kullanıcıları artık neden mesaj atmıyor?

  • Konuyu başlatan LAYNU
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 38
  • Görüntüleme 3.408
Çok fazla boş ve tekrar eden konu var. Moderatörler kirlilik yapanlara geç tepki veriyor. Konuda adam 1 saat tartışma çıkarıyor, hakaret ediyor, aşağılayıcı cümleler kuruyor. Moderasyon buna gerçekten tam bir saat sonra tepki veriyor. Eğer sen adama aşağılayarak konuşuyorsun dersen sende ceza yiyorsun. Mantıksız cezalar yani.

Örneğin şu alttaki ekran görüntüsüne bakın. Bir mesaj üç defa vardı. Sayfayı yenilediğimde de üç kere görünüyordu. Mesajın düzeltilmesi için raporladım. Konuda adam mesajını raporladım diye mevzuyu çomarlığa bağlamıştı. Haklı olduğunu düşündüğü bir mesajda raporlandı diye sağa sola kızıyordu. Bende mecburen konudaki yanlış anlaşılmayı düzeltmek için bu mesajı yazdım. Sonra bunun için ceza yedim. Konuya katkı sağlamadığı için. Yanlış anlaşılmayı düzeltiyorum ama katkı sağlamamış oluyor.

1673639036767.png
 
Başlık hatalı olmuş. Konulara mesaj yazıyorlar, sizinkilere yazmamışlar.

Hemen konularına burada cevap vereyim.
Sana önereceğim kulaklık güzel ses vermez, 1 yıl içinde bozulur. Ben ondan başka kulaklık tanımıyorum. Bozulur diye 10 tane alıyorum, bozuldukça diğerine geçiyorum. Hala önermemi istiyor musun? Bu şekilde konuna yazsam gelip niye boş yapıyorsun demez misin?
Bulunmaz. Yasaya göre Türkiye'de satılan ürünün belirli bir süre yedek parçası üretilmeli. Araştır, ne kadar süreymiş öğren. Sonra da üretici firmaya hesap sor. Onlarca bulunur. Bütçe önemsiz. Adamların düdüğü öter.
Samsung uygulaması güzel soru. Genele dökülebilir. Bu arada benim cevabım Samsung al olurdu. Samsung alanlar eşek değil. Adamlar güzel iş yapıyor diye alıyor. Google amcaya sorunca bakalım neler diyecek... Bu abimiz rootlu cihazında çalıştığını iddia etmiş. Hemen altına bende olmadı diyenler olmuş. Mesajları çevirmeyeceğim çünkü deneyeceğini hiç sanmıyorum. Deneyeceksen de Google Translate işini görecek kadar düzgün şekilde çevirecektir. Samsung'un yaptığı uygulamayı kendince korumasına şaşırmadın herhalde.

Başka sorun varsa şahsım tarafından her türlü cevap (gerekirse bilmiyorum şeklinde) verilir. Ama forum ortamında birçoğunu vermenin pek uygun olmadığını düşünüyorum.
 
Ceza sisteminin nesini beğenmiyorsunuz ki? Bu ceza sistemini beğenmeyen arkadaşlarla en az 1 sene farkımız var ve ben ilk üye olduğum vakitte ceza sistemi ne kadar kabaydı bir bilseniz.
Eki Görüntüle 1631918Eki Görüntüle 1631921Eki Görüntüle 1631928Eki Görüntüle 1631922
Attığım uyarılar, aldığım uyarıların yarısı bile etmez.

Sizler anlaşılan hammer Mikail Fidan yönetimindeki moderasyon ekibini görmediniz detaylıca. Ağzını açsan birkaç saatliğine, bir haftalığına foruma mesaj atman yasaklanıyordu.

Şu anki moderasyon ekibi çoğu hataya uyarı atmadığı oluyor. Hatayı gören kullanıcı raporlarsa orası ayrı.

Eskiden moderasyon kaba diye eleştiriliyordu. Bariz bir şekilde yumuşama varken moderasyon bölümünde daha fazla mı yumuşama istiyorsunuz yoksa daha mı kaba olmalarını mı?

👉Eki Görüntüle 1631940👈

Zamanın moderatörü tarafından yapılan inisiyatife bak. Normal şartlarda direkt ceza atılıyordu.
Evet gerçekten bariz yumuşama mevcut.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    35,1 KB · Görüntüleme: 63
Arkadaşlar incelemelerime göre Technopat'ta aktiflik azaldı attığım son 3 konuya hiç kimse mesaj atmadı diğer konulara bakıyorum kimse yazmıyor geçen sen bir konuya en az 4 5 mesaj geliyordu artık gelmiyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Genel olarak bakarsan teknik konular hakkında bilgi sahibi olan kemik kadro bıraktı forumu, daha çok yaş kitlesi düşük elemanların eline kaldı forum.

Zaten dikkat edilirse mesaj atılan konular çoğunlukla teknik olmayan konular ile ilgili.
 
Şöyle söyleyeyim şimdi bir öneri konusuna yarım saatini ayırıp tavsiyede bulunurken aynı konuya moderator nokta virgül büyük küçük harf avı için gelirdi. İnsanı yardım ettiğine edeceğine pişman ettikleri olurdu. Moderasyon zamanla daha esnek oldu ama hevesi kaçıp pasif moda geçenler bırakanlar banlananlar ilk zamanki heyecanı burada yaşayamaz oldular.

Burada site yönetiminin nitelikten ziyade sirkülasyona önemi de etkili oldu. Emeği bulunanları görmezden geldi ne de olsa yeni üyeler geliyor dendi. Sonuç ortada.
 
Bilindik sebeplerin aksine kullanıcıların yazmamasının en büyük sebebi forumun çoğunluğunun canı istediği gibi konuşması. Burası bir teknoloji forumu olduğu halde kaynağı olmadan konuşuyorlar özellikle öneri konularında insanlar bilgisi olmadan öneri yapıyor. İşin ilginci uyarmamıza rağmen bazı kullanıcılar kendi önerdiklerini savunmaya devam ediyorlar. Ya fanboylar ya gurur yapıyorlar. Daha da ilginci ise konu sahibine yardım etmeye çalışmak yerine haklı çıkmak için boş yere Beğenmedim, Hahaha gibi emojiler atıyorlar. Bilgi desen sadece bildiğini sanan, kaynak desen kaynaksız abuk subuk konuşanlara denk geliyoruz.

Kısacası, teknik bilgi açısından yoksun olup bilgilileri de dinlemeyip üstüne linçleyen insanımsıların bulunduğu çok toksik bir ortam. Haliyle, insanın yazası gelmiyor.

Ayrıca yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bu forumda çok emeği geçen @er36po hocam gibi has ve old üyelerin kıymeti bilinmedi.
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı