Çözüldü Technopat moderatörlerinin taraflılığı

• Konuyu başlatan balkann
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 80
  • Görüntüleme 904
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

balkann

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Her forumda adam kayirma var burasi da dahil.

Burada da fazla mesaj ve cozumun olursa insannlara yardim ederken alttan alttan hakaret edebiliyorsun kimse de ses cikarmiyor.
Bu tarz olayların en fazla yaşandığı yer burası moderatörler için de geçerli. Kendileri yaparken sorun yok biz yapınca saçma sapan uyarılar.

Çözüm
Arkadaşlar moderasyonun içinde kendi kendini denetleyen bir sistem var. Aldığınız uyarının taraflı olduğunu düşünüyorsanız itiraz edin, ikinci itirazınızı uyarınızı veren kişiden farklı bir moderatör inceliyor. Ayrıca uyarının yanlış olma ihtimali çok az bir ihtimal olsa bile neredeyse tüm moderasyon ekibimiz inceleyip yorumunu paylaşıyor. Ardından elimizden geldiğince hızlı bir şekilde moderatörlerden yorumu aldıktan sonra çoğunluğunun kararına göre rapora işlem yapılıyor.

Eskiden böyle sistemler yoktu, uyarıyı veren kişi sadece itirazlarla ilgileniyordu bu da yanlış uyarı verdiğinde fark etmesini zorlaştırıyordu. Artık farklı yetkililer de inceleyip hata oranını oldukça düşürdük, düşürmeye de çalışıyoruz. Eğer ki taraflı uyarı verildiğini düşünüyorsanız raporlayın, farklı modların incelenmesini talep edin. Eğer ki talebin sonucunda doğru olmadığını hala düşünüyorsanız destek sisteminden talep oluşturun bu sefer yönetim, değerlendirmeyi ve moderasyon yorumlarını okuyup inceleme yapıp sonucunda size yazacaktır. Hiçbir Türk forumunda bu kadar detaylı bir denetim sistemi bulunmamakta, sizlerden aldığımız geri bildirimler sayesinde sistemimizi geliştirmeye devam ediyoruz.

Eğer ki bir moderatörün sürekli taraf tutup uyarı verildiği bu toplu inceleme sistemiyle veya bilet sisteminden tespit edilirse, ilgili kişi görevden alınabilir. Yazılım konusunda da böyle bir konu açtık ve yazılım taleplerinize göre ekleme yapıyoruz, torpil yok tabii ki.

Ezan halkın değeridir şunu öğrenemedin gitti ya.

Ayrıca @balkann hakaret ifade özgürlüğüne dahil değildir dediğimde gelişmiş ülkelerde dahildir demişti

Bakın benim hakaret ile işim yok ancak gerçek hakaret ile eleştiri arasındaki fark belli değil bu kanunda.

Kanun daha netleştirilse tamam diyeceğim.

Diyen bir insan çok yüksek ihtimalle bir şey diyemeyecek sadece hakaret edecektir.

Sadece tahmin yapıyorsunuz bana küfür edeceğinin garantisini veremezsiniz.

Siz bile çok yüksek ihtimal diyorsunuz %100 demiyorsunuz.

Konu DA konusundan çok farklı bir yere gittiğinden dolayı kilitlemem gerekti. Konuları ayırdım.

Konularda özellikle şahit oluyorum moderasyonun bile baltasa düşman oluşuna, gerçekten lüzumsuz. Özellikle mi seçtiler modlari baltasi sevmeyenler olarak anlamadım her neyse.
Özellikle bunun için yorum yapmak istiyorum, Recep Baltaş'tan nefret ettiğimiz falan yok. Neden öyle düşündüğünüzü bilmiyorum ama gerçekten yeterince araştırmadan, bilgi sahibi olmadan çok net konuştuğunuzu söyleyebilirim. Kendi açtığı, kendi yönettiği forumunda Technopat moderatörlerine karşı ölüm tehditlerini umursamadı ya da görmezden geldi. Şimdi biri sizi ölümle tehdit ediyor, eskiden birlikte çalıştığınız, yazılarına, kendisine değer verdiğiniz bir insan böyle bir durumda en üst yönetici olmasına rağmen sessiz kalıyorsa siz bu adama karşı ne yapardınız acaba? Şahsi olarak ne seviyor ne de sevmiyorum. Moderasyonda da kendisini seven arkadaşlarımız var. Sevme yasağı yok yani

@Şükrü Ali Ögel yorumların için teşekkürler hocam değindiğin konuların büyük kısmında haklısın. Moderasyon eskisine göre daha olgun ve moderasyon oturdu diyebiliriz. Eskiden 2022-2023 ve 2024 yıllarında moderatörlerin çok değiştiğini söyleyebiliriz, bunu oturtmak için sistem içinde değişikliklere gidip moderatörlerin rahatlığını arttırmaya çalıştık. Onun sonucunda kadronun da daha iyi oturduğunu söyleyebiliriz.

Sosyal dışı oluşumlarla ilgili takibi yapmaktayız ama biz bunun detaylarını, bilgisini herkesle açık olarak paylaşmamaktayız. Dediğiniz gibi belki yeterli değiliz ama biz de deriniz yani

Arkadaşlar moderasyonun içinde kendi kendini denetleyen bir sistem var. Aldığınız uyarının taraflı olduğunu düşünüyorsanız itiraz edin, ikinci itirazınızı uyarınızı veren kişiden farklı bir moderatör inceliyor. Ayrıca uyarının yanlış olma ihtimali çok az bir ihtimal olsa bile neredeyse tüm moderasyon ekibimiz inceleyip yorumunu paylaşıyor. Ardından elimizden geldiğince hızlı bir şekilde moderatörlerden yorumu aldıktan sonra çoğunluğunun kararına göre rapora işlem yapılıyor.

Eskiden böyle sistemler yoktu, uyarıyı veren kişi sadece itirazlarla ilgileniyordu bu da yanlış uyarı verdiğinde fark etmesini zorlaştırıyordu. Artık farklı yetkililer de inceleyip hata oranını oldukça düşürdük, düşürmeye de çalışıyoruz. Eğer ki taraflı uyarı verildiğini düşünüyorsanız raporlayın, farklı modların incelenmesini talep edin. Eğer ki talebin sonucunda doğru olmadığını hala düşünüyorsanız destek sisteminden talep oluşturun bu sefer yönetim, değerlendirmeyi ve moderasyon yorumlarını okuyup inceleme yapıp sonucunda size yazacaktır. Hiçbir Türk forumunda bu kadar detaylı bir denetim sistemi bulunmamakta, sizlerden aldığımız geri bildirimler sayesinde sistemimizi geliştirmeye devam ediyoruz.

Eğer ki bir moderatörün sürekli taraf tutup uyarı verildiği bu toplu inceleme sistemiyle veya bilet sisteminden tespit edilirse, ilgili kişi görevden alınabilir. Yazılım konusunda da böyle bir konu açtık ve yazılım taleplerinize göre ekleme yapıyoruz, torpil yok tabii ki.

Çözüm
Konuyu mesajlara açtığınız için teşekkürler, çok kizacaktim yoksa. Bende cevap vereyim madem, durduk yere tabii ki bir yerlerimden atmadım Baltas'i sevmeyen oldukça mod olmasını. Örnek konu: Techolay'ın gereksiz uyarı atması ve üyeleri susturması. 4. sayfadaki "Recep'ten ne beklenir ki?" mesajına 4 mod up atmış mesela. Başka bir konuda "Recep kendi fanciklariyla oyun oynasın forumunda" minvalinde aşağılamali bir mesajı yine bir sürü mod beğenmişti. Sevip sevmemeniz gerçekten mühim değil, benim de öyle aman aman bağım yok geçmişten gelen saygım harici. Ancak bana doğru gelmiyor eskiden burada abi çekilen insana, sonradan böyle tavirlarda bulunmak.

Bu örnekler yeterli diye düşünüyorum aranızda gayet nefret edenler olduğu konusunda. Nötr olmaniz inanın yeterli, kötüleyen mesajlara up atmak, kötüleyen konuları sırf inadına açmak gibi şeylere gerek yok. Ölüm tehditleri konusunu bilmiyorum ancak bir forum moderatörü ne yapmış olabilir de ciddi bir şekilde "ölüm" tehdidi almış olabilir bilemedim. Bilmediğim konuya bir şey diyemeyeceğim keza Baltas gayet hatalı olabilir. Dediğim gibi benim de aman aman bağım yok ancak bari sevmediginizi bu kadar belli etmeyin, saygı duymamiz lazim yine de diye düşünüyorum.
Aldığınız uyarının taraflı olduğunu düşünüyorsanız itiraz edin, ikinci itirazınızı uyarınızı veren kişiden farklı bir moderatör inceliyor.
Hazır buradasınız atayım konuyu, mod şikayet etmek çok hoşuma gitmiyor normalde çünkü. Konu: Düşman olarak gördüğünüz ülke hangisi?. Arkadaş "Yahudilerin ta kendisi" diyerek cevap vermiş konuya. Nefret soylemi ve ırkçılıktan dolayı raporladim ancak mesajı silinmedi bunu demekte özgür olduğu tarzda bir şey söylendi. Bende madem öyle farklı ırk icin yazayim dedim modun ne yapacağını test etmek icin, birebir aynı mesajı Kürtler için yazdım. Birkaç gün sonra baktığımda mesajım habersiz silinmişti. Madem benim yaptığım ırkçılık adamın yaptığı niye değil diye sormak lazım. Bunu incelerseniz çok sevinirim ne diyeceğinizi merak ettim.

Hocam ben oyle bir konu actigimda moderator taninan yazilimlar eklenir diyip konuyu kapatmisti?

Yahudilerin ülkesi var ve son zamanlarda tüm dünyanın olumsuz yönde tepkisi çeken olaylara imza attı bu yahudi İsrail devleti. Bu sebeple nefret olabilir, olduğunu da herkes her platformda biliyor. Sizin yazdığınız mesaj ise konuyu karıştırma amaçlı hocam. Yıllar sonra baktığınızda pişman olursunuz, hemen bu konularda yükselmeyin. Konuyla alakasız yorumda bulunduğunuz için mesajınız silinmiş. Üstelik bu şekilde rapor gönderdiniz kabul görmedi, ben de kötü bi şeyler yazayım hiç size yakışan bir davranış değildir, anlayışınız için teşekkürler.

Hocam ben oyle bir konu actigimda moderator taninan yazilimlar eklenir diyip konuyu kapatmisti?
13 Eylül'de açmışsınız, ilgili konu ise 1 Ekim'de sizin konunuzdan sonra uygulamaya başlamışız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…