Technopat Sosyal ceza sistemi hakkında önerim

  • Konuyu başlatan Silinen üye 311895
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 91
  • Görüntüleme 5B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin gibi aynı şekilde, ben de bıktığımdan uğraşmayı bırakıyorum. Yine birkaç hafta önce, gereksiz mesaj cezası aldım. Gereksiz mesaj değildi bu arada. Adamlar 1 hafta ceza vermişlerdi galiba, dedim ne alaka? Adamlar yanıt vermeye tenezzül bile etmediler. 3 gün boyunca, her gün 1-2 kere iletişim için kendimi raporladım, yine tenezzül edip cevap vermediler. Tam delirmelik. Eninde sonunda, cezanın bitmesine son 3 gün kala, tekrardan rapor attım. Bu sefer de, cezayı kaldırıp, tekrardan 1 günlük ceza verdiler. Rahatlama amaçlı ceza verdiklerini düşünmeye başladım.

Sırf bu saçmalıklar yüzünden forumu bırakmak istiyorum.
Forumu bırakmak için o kadar neden var ki...
Adamın birisi Allah'ın olmadığını söyleyip benimle, dinle, dine inananlarla alay ediyor; ben adamla en ufak konuda alay edince ceza alıyorum. Böyle iş mi olur arkadaş?
 
Hiçbir sebep gösterilmeden mesajım silindi. Tekrar yazdım, yine mesajım silindi.
Ben de bu sansüre defalarca maruz kaldım bu sitede. Bu moderasyonun denetimsizliği ve benzeri sorunları yazdığımda Ali Güngör konuya gelip psikolojimin bozulduğunu falan iddia etti. Kendi kurduğun sitede moderasyonu denetleyemiyorsun be Ali Abi. Bırak da bozulsun psikolojimiz...(etiketsiz)

Adamlar her fırsatta biz robot değiliz diye yazıyor, bakın bunlar bedavaya gönüllü "çalışıyor"🙃 ama güç zehirlenmesi yaşıyor, istediği bir kişiyi seçip o kişiyi sansürlüyor anonim kimliği ile gidip yazdığı yazıları düzenleyip o kişi yazmış gibi manipüle ediyor konular açtırtıyor, çok ilginç bir durum.
 
Hesabımı siteden kalıcı silin diyorum silemeyiz diyorlar.
Bu ne perhiz ne lahana turşusu?
1638896424954.png

Sen bu siteye kayit olurken kurallari okuyup kabul ettigin varsayiliyor. Maden hesabini sonradan sildirecektin, hic acmasaydin. Kurallarda gormedin mi silinmedigini?
 
Saçma şekilde Türkçede olmayan kurallar Technopat Sosyal'de var, maşallah diyelim nazar değmesin.

1638896198077.png


1. uyarı olarak şunu söylemek istiyorum, kurallar bölümün de göremedim, bulup yazarsanız iyi olur. Öncelikle yaptığım yanlış sadece bir nokta koymak yani bir nokta koyamadığım için yardım edebileceğim 5-6 tane konuya mesaj yazamayıp insanlara yardım edemedim.
2. uyarı olarak böyle bir kural olduğunu, bilmiyordum ayrıca videonun bir emeği var, çöp video demek saygısızca :) Tabii kimin umurunda ki? Tamam yorumları kapalı diye ceza almış olabilirim fakat mesaj olarak videodakini aynısını yazdım. Eğer konu sahibi yazdıklarımı anlamazsa diye onu attım bakarak yapar diye. Tek video olarak onu bulabildim.
Eki Görüntüle 1236059
Sen bu siteye kayit olurken kurallari okuyup kabul ettigin varsayiliyor. Maden hesabını sonradan sildirecektin, hiç acmasaydin. Kurallarda gormedin mi silinmedigini?

1638896518838.png


Eğer hesaplarımızı silemiyorsak, kurallarda yazıyorsa, başlığa acil yazıp sildirebiliriz veya öyle artık silemiyorsak ne cezası yiyeceğiz?
 
2- Uyarı olarak böyle bir kural olduğunu bilmiyordum (...)
Boyle bir sey deme hakkin yok, bu siteye katilirken kurallari okuyup kabul ediyorsun.
1638896678774.png

1. Uyarı olarak şunu söylemek istiyorum kurallar bölümünde göremedim bulup yazarsanız iyi olur (...)
1638896752264.png

Eğer hesaplarımızı silemiyorsak kurallarda yazıyorsa başlığa acil yazıp sildirebiliriz veya öyle artık silemiyorsak ne cezası yiyeceğiz?
Orada hesap silmekle kastedilen sinirsiz yasaklanma sanirim.
 
1638896836578.png


Üst üste ceza yağıyor maşallah vallahi eleştiri kaldıramamak cok mu zor arkadaş? Üst üste ayıp yani.
Madem düzenlenebiliyorsa neden önceki mesajlarımı düzenlemediniz?
 
Fortnite'ın çöktüğünü ve yardım istediğini belirten bir kullanıcıya destek vermek yerine "Çöksün ne gereği var zaten" yazarsanız değil 1 saat gereksiz mesaj cezası, 1 sene trollükten ceza alırsanız şaşırmayın.
Hahahaha. Cezayı veren sizsiniz sanırım. Bakın ben o cezaya sesimi çıkarmış mıyım? Ceza bildirimine rapor geçip dedim ki "Hah bana böyle cezalarla gelin! Yine olsa yine yazarım."

Gırgırına yazdığım zaten belli, mesajı silmek gayet yeterliyken tutup da 1 saat hesabımı bloklamanız saçmalık. Bu tür konularda esnek olmanız gerekirken hala gelmiş "Trollükten 1 sene yersin" modundasınız. Siz trollük görmemişsiniz.

Hadi hepsini geçtim belki de mesajımı tamamlayamadan gönderdim, düzenle kısmına girdim mesajın geri kalanını yazıyordum diyelim. Eee? Çat diye mesajı silip bir de üstüne ceza verdiniz. Ne yapacağım? Hani gelip desem "mesajı düzenliyordum ceza vermişsiniz" diye, sanki hesaba alacak mısınız? Ben cevap vereyim, almayacaksınız.

Foruma sadece 2 mesaj katkısı var o konu sahibi arkadaşın. Birinde FiveM oynarken arabası kasıyormuş onun için açılmış, birinde de Fortnite'ı çöküyormuş onun için.

Bir de konu açıldığı gibi hemen gelip mesaj atmış -gerekli gereksiz kısmına girmeden- aşağı yukarı son 1 senedir 1600'den fazla mesaj atmış, insanlara yardımcı olmuş, foruma katkısı olmuş ben varım.

Arkadaşın sorunu çözülmüş mü? Çözülmemiş. Konu hala orada duruyor. Belki kendisi de "ya evet gereksiz de işte oynuyorum vakit geçiyor" diyecekti. Ben de "madem öyle bak şunları şunları deneyebilirsin" diyecektim, arkadaşın sorunu çözülecekti. Bunların hepsi birer ihtimal. Ama sizin tek bildiğiniz şey asıp kesmek.

Ben demiyorum beni kayırın, herkes eşit olmalı. Ama siz kantarın topuzunu kaçırıyorsunuz. Sizin GÜYA gereksiz mesaj kriterinize uyan, Recep Baltaş'a ait mesajlar niye var o zaman? Ben diyor muyum imam böyleyse cemaate laf etmeyin diye? Demiyorum, hakkaniyetli olun diyorum. Siz daha çıkmış kamyonla yazdığım şeylerin arasından bir cümleyi cımbızlayıp kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz.

--------------------

@AJFA
On binlerce mesajı tek tek kontrol edemiyoruz maalesef. Eğer bir mesajın gereksiz olduğunu düşünüyorsanız raporlarsınız ve gereği yapılır. Üyeler sürekli uyarılara itiraz ederken bunun gibi cümleler kuruyor. Bizler 7/24 çalışan robotlar değiliz.
Kimse size on binlerce mesajı gidin didikleyin demiyor. Neden benim bu on binlerce mesaj arasında sayabileceğim bir mesajım yok da çat çat her yazdığımdan ceza yiyorum, ben onu soruyorum size. Kimsenin sizden 436980173629 mesajı kontrol etmeniz gibi bir beklentisi yok zaten.
İfade spam'i yaptıysanız ifade bırakma yetkiniz kurallar doğrultusunda belli bir süreliğine alınabilir.
Ayrıca o yaptığım şey ifade spamı olsun olmasın, kurallarda böyle bir şey yok. Ki kime göre spam, neye göre spam? Hadi bir başkası yazmadan bir konuya arka arkaya mesaj atmak spam, amenna. Ya da aynı konuyu 10 kere açmak spam, o da tamam. Birbirinden bağımsız mesajlara ifade bırakmanın neresi spam? Kime göre neye göre yani? Ki dediğim gibi kurallarda da yok böyle bir kıstas. Eee?

Yine kendinizi haklı göstermeye çalışıp da başarısız olduğunuz bir konu daha.
Uyarı almanız normal, bu soruyu sormanız için rapor sistemini kullanmanız gerekir.
Heh bir cımbızlama olayı daha. Rapor sistemini kullanmak için mesajı raporlamak gerek değil mi? Eee mesajı silmişsiniz. Tekrar yazacağım ki raporlayıp size bu niye siliniyor diye sorabileyim değil mi?

Peki siz ne yapıyorsunuz bu niyetle bir mesaj yazıp da raporladıktan sonra? Zaten o konu altında 2 kere mesajımı silmenize ve bunu da hiçbir sebep belirtmeden, hiçbir kurala dayandırmadan yapmanıza rağmen, neden diye sorduğum mesajı -o güya kullanmadığım rapor sistemi hani- silip üstüne sorumu cevaplamayıp üstüne de ceza veriyorsunuz.

Burada iyi niyet göremiyorum ben. Burada kurallara uymak adına yapılmış bir aksiyon göremiyorum. Hiç kusura bakmayın. Ticket sistemi gibi bir olay olsa gelir sorarım "neden sildiniz mesajımı?" diye. Ama rapor sistemi için ortada bir mesaj olması lazım. Mesaj olmalı ki hangi konuda ne ile ilgil sıkıntı çekiyorum, moderasyona neden ihtiyacım var görün.

Şey mi yapsaydım, "kaarşim sen git PS4 kolu al onla oyunlarını" yazıp ardından da bu mesajımı raporlayıp "mesajlarımı neden siliyorsunuz?" mu deseydim. Nasıl bir düşünce yapısı bu yahu?

Ha diyeceksiniz ki "profilinizde rapor kısmı var", var var da bu sefer oraya da gidip tek tek "şu konuda şunu yazdım, işte konunun linki, sonra mesajım silindi" bilmem ne diye bir ton şey yazacağım.

Konuyu açıklıyorum, o mesajın olayı gereksiz mesaj değil bakın bundan yaptım diyorum, cevap bile verilmiyor. Mesajlarım silindi, neden silindi dendiğinde de ceza yedim. Mükemmel.

Doğru düzgün bir ticket sistemi olması daha iyi olmaz mı?
Sosyal üyelerinin bir kere de öz eleştiri yaptıklarını görsem keşke.

Haklısınız, keşke öz eleştiri yaptığınız görsek. Hadi bu tür olayları geçtim, daha kendiniz yazım kurallarına uymuyorken insanlara yazım yanlışı sebebiyle ceza yağdırıp duruyorsunuz.

İnsan önce iğneyi kendine batırmalı.


PS: Ha bu arada, rapor sisteminden moderatörlere saydırdığım doğrudur, çifte standarttan tut. Ona rağmen şahsıma kötü bir söylemde bulunmuş değiller. Ben de sizi sinirlendirmek için yazmıyorum. Zaten kötüsünüz, olanı belirtiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı