Technopat Sosyal geçerli olan kurallar neler?

• Konuyu başlatan HomoDarwinus
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 4.514
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu kişiler tespit edildiği anda bölümden uzaklaştırılıyor. Kullanıcıların ve özellikle ilan sahibinin bunu rapor etmesi gerek.

Ne linki paylaşıyorlar, açıklar mısınız? Onaylanan konular, yaşanan teknik sorunun oyunun korsan olmasıyla bir alakası olmaması şartıyla onaylanıyor. Çünkü orijinal alan da aynı sorunu yaşıyor.

@Silinen üye kuralda gereksiz mesaj diye bir şey belirtilmediğini söylüyor ama ben maddeye baktığımda tam tersini görüyorum:

Kural:
Peki @acv isimli arkadaş ceza aldı mı? Çünkü yazdığı şeyler sadece konuyu hortlatmak içindi.

Ne linki paylaşıyorlar, açıklar mısınız?
Örnek vermek gerekirse bu konu Güvenilir Apk Site Önerisi Korsan kullanım sadece bilgisayar oyunları için geçerli değil ki.

Bizim fark etmediğimiz bir kural yok. Konuyu okuduktan sonra cevap yazarsanız sevinirim. Kurallar da açık ve net:

Technopat Sosyal Kuralları - Technopat Sosyal

Benim demek istediğim şey siz "konu hortlatmak yasak değil, gereksiz mesaj yazıp konu hortlatmak yasaktır" diyorsunuz. Ben de bunun kurallar kısmında böyle yazmadığını söylemeye çalışıyorum. Asıl mesele bu değil zaten. Benim ve bir çok kişinin mesajının ceza alıp silinmesi ama o kişinin mesajı duruyor oluşu. Kurallara uymayan kişi sanki bizlermişiz gibi gösteriliyor.

Örnek vermek gerekirse bu konu Güvenilir Apk Site Önerisi Korsan kullanım sadece bilgisayar oyunları için geçerli değil ki.
Konu silinmiştir. Sağ olsun kimse rapor etmediği için şimdi gördük ve sildik.
Benim demek istediğim şey siz "konu hortlatmak yasak değil, gereksiz mesaj yazıp konu hortlatmak yasaktır" diyorsunuz.
Doğrudur.
Ben de bunun kurallar kısmında böyle yazmadığını söylemeye çalışıyorum.
Hayır, öyle yazıyor:
Eski konulara gereksiz mesajlar atarak tekrar gün yüzüne çıkarmak ceza nedenidir.
Siz bu şekilde yazıyor diyorsunuz:
Kural 20: "Eski konulara mesaj atarak tekrar gün yüzüne çıkarmak ceza nedenidir." gereksiz mesaj diye bir şey belirtilmemiş.
Peki @acv isimli arkadaş ceza aldı mı? Çünkü yazdığı şeyler sadece konuyu hortlatmak içindi.
Evet. Bir mesajı konuyla alakasız olarak değerlendirildi.

Diğer mesajları konularla alakalı idi ve o konularda ceza alanlar "Allah kahretsin, konuyu hortlattın!" şeklinde sitem eden arkadaşlar oldu.

Son düzenleme:
Diğer mesajları konularla alakalı idi ve o konularda ceza alanlar "Allah kahretsin, konuyu hortlattın!" şeklinde sitem eden arkadaşlar oldu.
Evet @Wero öfkeli bir yorum yapmıştı ama hesabının silinmesi çok ağır bir ceza oldu.
Hakkettiğini düşünmüyorum.

Arkadaşlar burası bir Adliye Sarayı değil :) Her suç için maddeler ve alt maddeler barındıran çok detaylı betimlemelerde bulunamıyoruz haliyle. Bunu yapacak olsak adı; Anayasa olurdu :) Ve üye olan her kullanıcıya Anayasa gibi detaylı ve uzun maddeler okutma imkanımız - hakkımız yok.

Mantık çerçevesinde yaklaşırsanız ceza sebebi olabilecek unsurları kolayca ayırt edebilirsiniz. Şahsen teknik konular hariç "Konu Dışı" bölümü konularını canlandırmamaya - hortlatmamaya özen gösteriyorum. Teknik bir konu söz konusu ile hortlatmaktan çekinmiyorum.

Hayır, öyle yazıyor:
Bunun sonradan değiştirildiğini düşünüyorum. Konu açarken böyle değildi. Her şeyin SS'ini almak da aklımıza gelmiyor. Direkt kopyala yapıştır yapmıştım.
"Allah kahretsin, konuyu hortlattın!" şeklinde sitem eden arkadaşlar oldu.
Benim yorumum "7 yıllık espiri olduğu için (gülmediğini belirtiyordu) olabilir. Neden konuları hortlatıyorsun?" Aşırı bir sitem olduğunu düşünmüyorum. Arkadaşın fikrini merak etmiştim. Çoğu zaman açılan konuları veya yanıtlarını eleştirip tartışamıyoruz. Ya ceza yiyoruz ya da konu kilitleniyor. Daha önce de dediğim gibi, arkadaşın 7 yıllık konuya "bu espiriye hiç gülmüyorum" mesajının eleştirilmesi gereksiz ama bunun gibi 10 tane mesaj yazılması gerekli sayılıyor. Belki de arkadaşın amacı budur. İnsanlar bana tepki göstersin de ceza yesin ya da farklı konular açılsın. Neyse herkese iyi geceler.

Düzenleme: Yanlış bilgi verdim özür dilerim. Türkiye saati ile herkese iyi geceler.

Bunun sonradan değiştirildiğini düşünüyorum. Konu açarken böyle değildi. Her şeyin SS'ini almak da aklımıza gelmiyor. Direkt kopyala yapıştır yapmıştım.
Bunu diyeceğinizi tahmin ediyordum... Google'ın 24 Mart'ta alınmış ön belleğine bakarsanız değişiklik yapılmadığını görmeniz mümkün:

Technopat Sosyal Kuralları - Technopat Sosyal
Direkt kopyala yapıştır yapmıştım.
Bunu beklemiyordum. Çünkü kopyala yapıştır ile cümlenin ortasındaki bir kelimenin kopyalanmaması mümkün değil.

Ki sizde maddenin başı var, sonu var ama nedense ortası -ve en önemli bölümü- yok. Kopyala/yapıştır ile bu mümkün değil. Burada bir tutarsızlık var.

Buna ikna edici bir açıklama getirmediğiniz sürece kuralları çarpıtarak kullanıcıları yanıltmaya çalıştığınızı düşüneceğiz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı