Technopat Sosyal Moderatörlerinin Dikkatine!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha iyi bir üslupla yazılabilirmiş.

Forumda ne kadar çok şikayet var. Acaba moderatörler bana torpil falan mı geçiyor? Ben neden böyle şeyler yaşamıyorum?

Türkçede olan noktalı harfleri kullanmıyor.
Herkes Türkçe klavye kullanmıyor, bu yüzden herkesin "ğ, ü, ş, ı, ö, ç" gibi karakterleri kullanması mümkün değil.

Kurallarda ise dili çarpıtan yazımlara izin verilmiyor. Mesela "vallahi" demek yerine "wallahi" veya "moruk" demek yerine "moruq" demek gibi.

Herkes Türkçe klavye kullanmıyor, bu yüzden herkesin "ğ, ü, ş, ı, ö, ç" gibi karakterleri kullanması mümkün değil.

Kurallarda ise dili çarpıtan yazımlara izin verilmiyor. Mesela "vallahi" demek yerine "wallahi" veya "moruk" demek yerine "moruq" demek gibi.
Türkçe yazım kurallarına uygun olmadığı gerçeğini değiştirmiyor.

@kornoloji Kardeşime katılıyorum. Ben de çok kez hiç anlayamadığım şekilde uyarı alıyorum. Üslup konusuna gelince bir taraf ''süper moderatör'' diğer taraf ''kilopat'' Türkiye'de büyük balık küçük balığı yutmaya çalışır. Alıştık.

Üslup hatalı buna lafım yok fakat sinirli anına denk gelmiş olması olasılığı da var, karşıdakinin de insan olduğunu ve bu forumda abartı bir hiyerarşi olduğunu unutmamak lazım, bence çok takılmayın böyle şeylere (dediğim gibi karşıdaki de insan ve hata yapması hiç yanlış karşılanacak bir şey değil), eğer yanlış uyarı veriliyorsa zaten düzeltiliyor.

Vallahi 2 gün önce bende çoklu hesaptan ban yedim. Hesabımın şifresini unuttum ve mail gelmeyince mecbur başka hesap açıp, konu açıp yardım almak istedim. Evet yardım edildi. Ama çoklu hesaptan ban yedim. :)
İşin garip tarafı o günden bu güne hala mail gelmedi. Onların verdiği geçici şifre ile giriş yaptım.

Stanford Hapishane Deneyi'nde olduğu gibi güç ve yetki sahibi olmanın insanların çok büyük bir kısmını yozlaştırdığını Technopat moderatörlerinde de görüyoruz. Aynı lafı biz yazsak uygunsuz üsluptan bir hafta ceza alırdık.

Ayrıca rapor edilen bir moderatörün o rapora kendisinin bakamaması gerekiyor. Kendilerinin raporlandıklarını gördüklerinde direkt ceza almadan işin üzerini kapatıyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı