Technopat Sosyal üyelerinin önerisiyle alınan ürünlerin sorunlu çıkması

• Konuyu başlatan Lyrinx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 261
  • Görüntüleme 13.405
Yorum yapan kişinin profiline bakın. Kaç çözümü, beğenisi filan var diye. Kişinin alana hakimiyetine ipucu olabilir.
Ben şimdi çöp ürün önersem istatistiklerim iyi olduğu için önerdiğim ürün kaliteli mi olacak?

1615571338918.png

Bende Rampage PSU var sorsan forumdaki herkese bomba falan kullanıyorsun derler ama Maşallah kaç senedir tek bir sorun sıkıntı vermedi. Marka vs önemlidir kalite de ama ezbere yapılan önerilerle olmuyor bu iş. İşin uzmanı olup olmadığı belli olmayan yada sağdan soldan duyduklarıyla millete öneriler veren tipleri dikkate alırsanız daha çok başınız ağrır.

2 tane konu açtım bununla ilgili ancak hiç kimse kabloya değinmemişti diye hatırlıyorum, değinmişseler de maksimum 2-3 kişi falandır.
Forumda KZ ve benzeri ürünlerle ilgilenenler çok az, genelde ben incelemelerini yapıp öneriyorum. Büyük ihtimalle konunuz forumda ben aktif olmadığım zamana denk gelmiş, şanssızlık diyelim.

Sürü psikolojisi ve bazı insanların ''benim bulduğum daha iyi'' mantalitesi buna yol açıyor.

Ben kendim ya da çevremdekilerin kullanmadığı ürünler hakkında konuşmuyorum, öneri yapmıyorum. Zaten çok fazla işlemci değiştirmiş birisi olarak genelde işlemci ve işlemci soğutucusu ve fan tavsiyesi veriyorum.

R5 3600 çok popülerdi mesela herkese öneriliyordu fiyatı düşük olduğu dönem, o dönem çıkıp ben bu işlemciye sahibim bana darboğaz yapıyor dediğimde linç yemiştim resmen. Şimdi 5600X kullanıyorum mesela. Forum bir halt bilmeyip internet testlerine bakarak konuşan insanlar ile dolu. Yanılgılarını fark ettiğinde kendilerini düzeltenler var tabi fakat bazı şahıslar kullanmadıkları ürünler hakkında kesin bilgi yayıyormuş gibi konuşuyor, üzücü.

Yorum yapan kişinin profiline bakın. Kaç çözümü, beğenisi filan var diye. Kişinin alana hakimiyetine ipucu olabilir.
Bu forumda pek rastlamadım lakin diğer forumda yüksek beğenili ve yüksek mesajları üyelerin yaptığı önerileri görseniz o kadar mesajı ve beğenisi olduğuna inanmazsınız.

Bende Rampage PSU var sorsan forumdaki herkese bomba falan kullanıyorsun derler ama Maşallah kaç senedir tek bir sorun sıkıntı vermedi. Marka vs önemlidir kalite de ama ezbere yapılan önerilerle olmuyor bu iş. İşin uzmanı olup olmadığı belli olmayan yada sağdan soldan duyduklarıyla millete öneriler veren tipleri dikkate alırsanız daha çok başınız ağrır.
Hocam Rampage gerçekten güvenilir değil bu konuda. Sizde bir şey olmadı diye güvenilir demek değil.

Herkes genelde sabit aynı ürünleri öneriyor. Neden bilmiyorum.
Ezbere davrananlar olabiliyor. Alışageldik cidden güzel bir ürün sürekli öneriliyorsa, onun alternatifinin de öne sürülmesinin gerektiğini düşünüyorum; lakin en nihayetinde çok da bir sorunsal haline getirmemek gerekiyor. Araştırma yapma bilincini kazanabilmek, bir öneri vermek için en asgari gereksinimleri sağlayabilmek yeterli olacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı