Technopat Sosyal üyelerinin önerisiyle alınan ürünlerin sorunlu çıkması

• Konuyu başlatan Lyrinx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 261
  • Görüntüleme 13.527
Memnun kalıp kalmamak kişiden kişiye değişebileceği gibi sorun yaşadığın şeyleri yazmışsın. HDD satıcısını mesela buradaki kişi Akakçe'den en ucuz fiyata göre bakip sana öneriyor. 500 GB HDD'lerin artık sıfır olarak üretilmediğini ve Refurbished ürünler olduğunu çoğu kişi bilir zaten.

Onlar öneri sunar, araştırması/karşılaştırması sana kalır. Bu genel olarak forumlarda böyledir.

Tavsiyeler, fikir almak için var. Biri önerdi diye direkt atlamamak gerekiyor. Kullanıcı deneyimi, kişiye göre değişebilir. Kronik sorun denk gelebilir. Her şey mümkün.

Öneriler üzerine de araştırma yapılıp cidden beğenilen alınırsa sorun kalmaz diye düşünüyorum. Zaten sorunlu ürünler genelde ucuz olanlar oluyor. Düşük bütçelerde de seçenekler kısıtlı. Kimsenin G PRO gibi fare alıp şikayet ettiğini görmedim. Ha, belki önerilerde artılar ve eksiler daha detaylı belirtilebilir. Şahsen eksisi varsa belirtmeyi asla unutmuyorum.

ER3 konusunda katılmıyorum, 130TL'lik bir kulak üstü kulaklıktan anca bu kadar oluyor.

GK20 önermiyorduk pek, yine de öneren varsa saygı duyarım.

Windforce önermiyor kimse, öneren varsa uyarılır.

KZ'lerin kabloları narin, iyi kullanılmasa pin kırılabiliyor.

High Power 600W Eco Bronze güzel bir ünite, garantiye verebilirsiniz.

WD Blue 500GB alırken satıcıya dikkat etmelisiniz. Amazon.com.tr'den alınırsa sorun çıkmıyor, çıkarsa iadesi kolay. WD Blue 500GB gayet güzel bir ürün.

Nitro monitörlerin panelleri garip, ben pek önermiyordum zaten. Alan varsa da saygı duyarım.

QcK mousepad önermiyoruz zaten, öneren varsa uyarıyorum.

A400 önermiyoruz, öneren uyarılıyor.

QP mousepadler harika değiller ama iyiler. Xrades'de plastik kokusu var deli gibi, Xrades'ten daha iyi.

Kısacası, ürün önerilir ama sorumluluk kabul etmiyor kimse. Ek olarak hiç araştırmadan almak iyi bir şey değil, biz öneriyoruz, siz araştırma yapıp alabilirsiniz. Forumlar fikir alışverişi için var.

QP Mousepad'in neyini beğenmediniz ki? 79 liralık bir mousepad için gayet tatmin edici bence.
Sonradan düzenledim dendiği kadar değilmiş diye, onda bir tık abartmış olabilir ama bana göre eksileri şunlar;
  • Deseni parlak değil.
  • Kumaşı bazen kolumu rahatsız ediyor. (diğer kişileri etmese de beni etti)
  • Sürekli üzerinde küçük küçük ayıptır söylemesi pislikler görüyorum.
  • Daha ince olmasını beklerdim.

Kingston A400 SSDNow (kısmen kronik sorunlu bir SSD, bazı küçük sorunlar yaşıyorum)

Ne gibi sorun yaşadınız?

WD Blue 500 GB HDD (aslında bu modelde sorun yok diye biliyorum ama ben forumun önerisiyle atılan linkten aldığım zaman 2 tane bad sector bulunan bir HDD geldi bana, hatta forumda aynı satıcıdan alan birkaç kişi konu açmıştı bununla ilgili)

HDD size gelir gelmez bozuk sektörü varsa bu WD'nin değil kargonun sorunudur. Aynı durum benim başıma da geldi.

High Power 600W +80 Bronze (sanırım bu üründe sorun var ancak emin değilim, OCCT'te Power testinde 5 saniyede Crashed hatası verdi ve test işlemi durdu)

Orta sınıf bir PSU üreticisidir. Bu videoda eskiyip bozulmuş bir modeli değiştirdiğimizi görebilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kingston A400 SSDNow (kısmen kronik sorunlu bir SSD, bazı küçük sorunlar yaşıyorum)
A400'ü ben asla önermem zaten, o fiyata 2D NAND yongalı bir SSD asla alınmaz. Pek öneren de görmedim konularda.

Sharkoon Rush ER3 (dendiği kadar kaliteli değil, fiyatını tam anlamıyla hak ettiğini düşünmüyorum)
Düşük bütçeli kulak üstü kulaklıklarda fazla kalite beklememek gerek. 130-150 TL bandındaki çoğu kulaklık aynı kalitede.

Her zaman bir şeyi almadan önce kendiniz de incelemesini ve araştırmasını yapın, sadece önerilere bakarak hareket etmeyin ki pişman olmayasınız. Aldığınız bir ürün sıkıntılı çıksa cefasını çekecek olan yine sizsiniz sonuç olarak.

Bu forumda uzun süre SU630, BX500 ve dediğiniz gibi A400 SSD'lerin önerildiğini de gördük. Şimdi adları sorunluya çıktı.

ER3 konusunda katılmıyorum, 130TL'lik bir kulak üstü kulaklıktan anca bu kadar oluyor.
Ben aldığım zaman 149 TL'ye almıştım, hatta 170 TL civarına bile vardı.
GK20 önermiyorduk pek, yine de öneren varsa saygı duyarım.
Önerenler var.
Windforce önermiyor kimse, öneren varsa uyarılır.
Bir yıl civarı önce açtığım sistem toplama konusundaki kişi (ismini biliyorum ama söylemem) topladığı sisteme bu ekran kartını tercih etmişti.
KZ'lerin kabloları narin, iyi kullanılmasa pin kırılabiliyor.
Ben iyi kullandığımı düşünüyorum, hiç çarpmadım. Ama abilerim biraz kaba kullanıyordu.
High Power 600W Eco Bronze güzel bir ünite, garantiye verebilirsiniz.
Yaşadığım sorun pek büyük bir sorun değil, garantiye vermekle uğraşmam açıkçası.
WD Blue 500GB alırken satıcıya dikkat etmelisiniz. Amazon.com.tr'den alınırsa sorun çıkmıyor, çıkarsa iadesi kolay. WD Blue 500GB gayet güzel bir ürün.
Bunu ben de belirtmiştim.
Nitro monitörlerin panelleri garip, ben pek önermiyordum zaten. Alan varsa da, saygı duyarım.
Önerildiğini 10 kere falan görmüştüm, hem benim 1 yıl önce açtığım sistem toplama konusuna da önerilmişti.
QcK mousepad önermiyoruz zaten, öneren varsa uyarıyorum.
Bayağı öneriliyor diğer kullanıcılar tarafından.
A400 önermiyoruz, öneren uyarılıyor.
Bir yıl önce çokça öneriliyordu, o zamanlarda benim açtığım sistem toplama konusuna da önerilmişti.
QP mousepadler harika değiller ama iyiler. Xrades'de plastik kokusu var deli gibi, Xrades'ten daha iyi.
Xrades bana daha iyi gibi geldi, hem fiyatı da daha uygundu diye hatırlıyorum.
QP Mousepad'in neyini beğenmediniz ki? 79 liralık bir mousepad için gayet tatmin edici bence.
Ayrıca Windforce öneren her kimse hiçbir fikri olmadığına eminim, Gigabyte'ın en çok ısınan modelini önermek hangi mantığa sığar?
1 yıl önce açtığım sistem toplama konusuna önerilmişti, şu an önerilmese de zamanında önerilmişti yani.

Ayrıca Windforce öneren her kimse hiçbir fikri olmadığına eminim, Gigabyte'ın en çok ısınan modelini önermek hangi mantığa sığar?
Buna bir nebze katılmıyorum. Windforce 3X modelleri ile gayet başarılı soğutma sağlayabiliyor.

2X modelleri 1650S/1660 S üstü pek alınası değil ki ısınma şikayetlerini görüyoruz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı