Technopat Sosyal üyelerinin önerisiyle alınan ürünlerin sorunlu çıkması

• Konuyu başlatan Lyrinx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 261
  • Görüntüleme 13.399
@292469 Bir ürünün kronik sorunu olmadığı sürece alan kişinin herhangi bir sorun yaşamasının bizimle bir alakası yok ki.
Evet, yok. Ama dediğim gibi konu sahibinin kafasında oluşturabileceğim en ufak fikir bile beni düşündürüyor, korkutuyor diyeyim.
Sürünün başı meselesine gelecek olursak, önerilen ve yayılan ürün sağlam bir ürün ise yayılması güzel bir şey aslında. Dandik bir ürün 1 kişinin söylemesi sonucu yaygınlaşırsa sıkıntı o işte. Ki onu da bilgili kullanıcılar genelde bu çöpü kim önerdi, alınmaz bu diye eleştiriyorlar mesaj sayısına bakmaksızın.
Bu noktaya dikkat edilmesini tavsiye etmiştim önceki mesajımda. Lakin yanlış anlaşıldım sanırım.
Her önerilen ürüne balıklama atlanmamalı. Konu sahipleri de önerilen ürünleri araştırmalı. Buradan aldığı cevap üzerine gidip direkt satın alınması yanlış.
Kesinlikle. İş zaten konu sahibinde bitiyor. Ama dediğim gibi oluşturabileceğim en ufak fikir bile kafamda soru işaretleri oluşmasına sebep oluyor benim. Kişiseldir belki de.

Evet, yok. Ama dediğim gibi konu sahibinin kafasında oluşturabileceğim en ufak fikir bile beni düşündürüyor, korkutuyor diyeyim.
Ben bu düşünceyi yok etmek amaçlı artık bilgiyi aldığım kaynağı da atıyorum, bilgiyi buradan aldım, al buradan oku ve ona göre al tarzında anlasın konu sahibi diye.

Gigabyte GTX 1660 Super Windforce (ısınma sorunu olan bir kart ancak iyi ki benim elimdeki kart pek ısınmıyor, Aerocool Aero One Frost kasamdan kaynaklanıyor olsa gerek)

Kaç paraya almıştınız bu modeli? Uygun fiyata alınabilir olduğunu düşünüyorum bu serinin.

WD Blue 500 GB HDD (aslında bu modelde sorun yok diye biliyorum ama ben forumun önerisiyle atılan linkten aldığım zaman 2 tane bad sector bulunan bir HDD geldi bana, hatta forumda aynı satıcıdan alan birkaç kişi konu açmıştı bununla ilgili)

Bu WD'nin değil satıcının sorunu. Forumdaki öneri direk Akakçe linki üzerinden olmuştur büyük ihtimalle.

22 sayfanın tamamını okumadım bu konulara değinilmiştir belki de ama ben yine de yazmak istedim. Bir ürünü sadece forumdaki tavsiyelere göre almayın, kendinizde araştırın.

Bu forumu ve insanlarını seviyorum ancak ürün önerilerinize olan güvenim büyük oranda zedelendi, şimdi teknoloji şans işi falan demeyin. Bu kadar da tesadüf olacağını düşünmüyorum, şimdi size forumun önerisiyle aldığım ancak memnum olmadığım/bozulan ürünleri yazacağım.

KZ EDX 1DD (kabloları yıprandı, bir kulağı çok az ses vermeye başladı ve en sonunda bozuldu)

Kingston A400 SSDNow (kısmen kronik sorunlu bir SSD, bazı küçük sorunlar yaşıyorum)

QP Bilişim Mousepad (anlatıldığı kadar ahım şahım bir ürün değilmiş, keşke Xrades Mousepad alsaydım demiyorum değil)

SteelSeries QCK Mousepad (zamanla yıprandı ve çok toz kapıyor, memnun değilim. Akışkanlığı ilk günkü gibi değil)

WD Blue 500 GB HDD (aslında bu modelde sorun yok diye biliyorum ama ben forumun önerisiyle atılan linkten aldığım zaman 2 tane bad sector bulunan bir HDD geldi bana, hatta forumda aynı satıcıdan alan birkaç kişi konu açmıştı bununla ilgili)

Sharkoon Rush ER3 (dendiği kadar kaliteli değil, fiyatını tam anlamıyla hak ettiğini düşünmüyorum)

High Power 600W +80 Bronze (sanırım bu üründe sorun var ancak emin değilim, OCCT'te Power testinde 5 saniyede Crashed hatası verdi ve test işlemi durdu)

Gigabyte GTX 1660 Super Windforce (ısınma sorunu olan bir kart ancak iyi ki benim elimdeki kart pek ısınmıyor, Aerocool Aero One Frost kasamdan kaynaklanıyor olsa gerek)

Acer Nitro QG221Qbii (aslında memnunum ama ürün anlatıldığı gibi 1ms değil, hatta 10ms falan sanırım. Kısacası kandırmaca var ve bu ürünü de Technopat Sosyal'in önerisiyle almıştım.

MSI Vigor GK20 (tuşları aşırı sert ve fiyatını hak etmiyor, sırf MSI diye o kadar para veriyoruz sanırım)

Ve belki de daha unuttuğum birkaç tane daha ürün, kısacası sizleri sevsem de güvenimi zedelediniz. Artık sizin ürün önerinizle pek hareket etmek istemiyorum, tabii ki önerdiğiniz az buçuk iyi ürünler de var ancak kötü ürünlerin sayısı daha fazla. Kaliteli ve F/P diye tutturduğunuz ürünler çok geçmeden bozuluveriyor veya ben ve çevrem memnun kalmıyor.
Buna katılıyorum bende öneri olarak konu açıyorum bazen ama araştırdığımda o ürünlerin kısmen sorunlu olduğunu görüyorum.

Kaç fiyata almıştınız bu modeli? Uygun fiyata alınabilir olduğunu düşünüyorum bu serinin.
1 yıl önce İtopya'dan 2000 TL'ye almıştım ancak kasa olarak Aerocool Aero One Frost kullandığım için pek sıcak çalışmıyor ekran kartı.
Bu WD'nin değil satıcının sorunu. Forumdaki öneri direk Akakçe linki üzerinden olmuştur büyük ihtimalle.

22 sayfanın tamamını okumadım bu konulara değinilmiştir belki de ama ben yine de yazmak istedim. Bir ürünü sadece forumdaki tavsiyelere göre almayın kendinizde araştırın.
Bahsettiğin her şeye önceki sayfalarda değinildi.

1 yıl önce İtopya'dan 2000 TL'ye almıştım ancak kasa olarak Aerocool Aero One Frost kullandığım için pek sıcak çalışmıyor ekran kartı.

Bahsettiğin her şeye değinildi.

Windforce serisi çok sorunlu sayılmaz aslında. Sessiz odaklı çalışıyor diye biliyorum. Dediğim şeylere değinilmiş zaten, şimdi konuyu yavaş yavaş okuyorum.

Ben böyle olaylardan korunmak için bana önerilen ürün ile ilgili alınır mı konusu açıyorum herkes alınır diyorsa alıyorum.
Aynı kapıya çıkıyor. :) İnternetteki testlerine bak, kullanıcı deneyimlerine bak.

Burada söylenen şeyleri kaale almak senin sorumluluğun bir kimseyi kanaat önderi görüp yazılan şeylere uydu isen veya herkes yazdı diye uyguladıysan senin problemin, tabiki genelleme yapamam ama kendi adıma konuşacak olur isem kendi değerlendirmelerim sonucu bir cevap sunarım ve arkasında dururum diğer kullanıcılar da aynı şekilde davranıyordur herhalde, burada kimse kimseyi yanıltıcı yada yanlış yönlendirme yapmaz bence. X bir kişinin önerisini uyguladıysan onun hatası kadar senin de hatan vardır, genel olarak burası bir forum tartışmak ve bir konu hakkında bilgi edinmek için var sen sadece burayı veya bir kişiyi baz alarak aldığın karar ile attığın adım da çıkan problemden dolayı pişmanlık duyuyor isen duyma, bu sana ders olsun bence hatta herkese olsun, araştıracak, sorgulayacak, düşünecek ve karar verecek kişi sen olmalısın senin yerine bir başkası değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı