Technopat Sosyal Uyarı Affı Ocak 2025

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Güzel olmuş elinize sağlık. Umarım bir gün diğer uyarı çeşitlerine de sıra gelir.

Uyarıları silinmeyen varsa bu konu altında belirtebilir. İyi Sosyaller.
Merhabalar hocam, 2017 yılından kalma uyarı mesajlarım duruyormuş önceden de af gelmiş ama yeni farkediyorum, silinebilme durumu var mıdır bunların?

Dosya Ekleri

• 1738979363097.png
    1738979363097.png
    17,6 KB · Görüntüleme: 46
Bilgili ve yardımsever kişileri foruma küstürdükten sonra, ağzınızla kuş tutsanız ne fayda?

En az 10 kişi biliyorum, bu forumda moderatörlerden daha fazla katkı sağlayan kişiler var, ancak hepsi artık mesaj atmıyor, foruma katkı sunmuyor. Yazık gerçekten.

Bazen birine yardımcı olabilecekken, mesaj atmıyorum çünkü bilgisiz birisi, her şeyi bildiğini iddia ederek mesaj yazıyor ve ben yardımcı olmaya çalıştığımda tartışmalar çıkıyor. Sonuçta, kim haklı kim haksız bakılmaksızın ceza alıyoruz.

Moderatörlerin baştan savma tutumlarıyla karşılaşıyorum. Doğru bir konu başlığı ve içerik oluşturduğumda, modun bilgisizliği yüzünden uyarı alıyorum. Desteğe başvurduğumda ise, "arkadaşlar, siz şaka mısınız?" dediğim için üslubumu düzeltmem gerektiği söyleniyor.

Sonrasında, hatasını fark eden ve haksız yere uyarı veya ceza veren kişiler cezayı kaldırıyor. Ama ben, itirazda bulunduğum için cezalı durumda değilken itirazda bulunmuş gibi gözüktüğünden tekrar ceza alıyorum.

Bildirimleri ekran görüntüsü alıp gönderdiğimde, cezamın kaldırıldığını ve birbirlerinden habersiz olan kişilerin birbirine çelişkili cevaplar verdiğini gösteriyorum. Buna rağmen, delil olan bildirimleri desteğe ilettiğimde arkadaş bana gıcık olduğu için onları siliyor ve tekrar haksız yere cezalandırılıyorum. Sadece "arkadaşlar, siz şaka mısınız?" dediğim için de ayrıca üslup cezası da alıp, desteğe mesaj atmadan men ediliyorum.

Sonuç;
Modun bilgisizliğinden konum kapatılıyor ya da bilgisizliğiyle doğru konu başlığı ya da içeriğini değiştiriyor.
Doğru başlık ve içeriği yazan biri haksız yere uğraşmaya başlıyor.
İtirazda bulunduğumda bunu gören mod sanırım hatasını anlayıp cezayı kaldırıyor ama başlık ya da içeriği değiştirdiği için müdahale gerekiyor.
Ben "arkadaşlar, şaka mısınız?" yazdığım için çıldırmış gibi neden spam yapıyorsunuz deniliyor.
Sonra cezanız yokken desteğe yazdığınız için gereksiz itirazda bulunmadan ceza alıyorum.
Sonra da uygunsuz üsluptan.

Ve işte böyle bir forum burası.

Ben şu an buradaki moderatörlere sesleniyorum benim destekle olan iletişimimi burada masaya yatırıp konuşalım üst üste kaç defa haksızlığa uğramışım herkes görsün o arkadaş benim desteğe attığım bildirimleri delil teşkil eden mesajlarımı silip bana ceza veriyor ve halen kıdemli moderatör olarak burada görev yapıyor olması da ayrıca sizin adınıza utanç verici.

Son düzenleme:
Uzun zamandır aktif değildim ve mesaj yazmıyordum. Bu konuyu görünce bir bakayım dedim. Benim uyarılar olduğu gibi duruyor. Şu saatten sonra uyarılar silinmiş silinmemiş bu benim umurumda mı derseniz değil. Size iyi forumlar.

Merhaba, hoş geldiniz öncelikle. Konunun önceki sayfalarında uyarıları silinmeyen kişiler gibi sizin de yazım kuralları uyarılarınız çok öncesinde "Özel uyarı" seçeneğiyle atıldığı için; af sağlanırken tüm uyarılar tek tek elle kaldırılmadığı gibi, tüm üyelerdeki özel uyarıları tek tek kontrol edip kaldırmak da mümkün değil. Bu nedenle kalan belli başlı şeyler olabilir.

Önceki sayfalarda sizinle aynı durumu yaşayan üyeler kalan yazım kurallarına dair uyarılarını bildirmişler ve @Emre C gerekli işlemi sağlamış.

Tüm kullanıcılara bu konunun bildirimi gönderildi. Eğer sizin de kalan "şuan -> şu an" benzeri 1 Ocak 2023 tarihinden eski yazım kuralları uyarılarınız duruyorsa bu konuya yazarsanız gerekli işlemin yapılacağından emin olabilirsiniz. :)

Unutmayın; hepimiz aynı kervanın mensubu, aynı yolun yolcusuyuz. Birbirimize karşı yapıcı olmayan tutumlar sergilememize hiç gerek yok. Hepinize iyi Sosyaller dilerim.

Merhaba Sosyal. Uyarı affı için genel konumuz bu olacaktır. 1 Haziran 2021 tarihinde 1 Ocak 2020 tarihinden önce verilen 192.466 yazım/Türkçe uyarılarına af getirmiştik. Bu afla birlikte toplam 372.466 uyarıyı silmiş bulunuyoruz.

Bu afta sizlerden aldığımız geri bildirimler doğrultusunda "Gereksiz mesaj" başlıklı uyarılarını da affa dahil ettik.

Bu afta ise 1 Ocak 2023'ten önce verilen:

• Gereksiz mesaj uyarıları,
  • Türkçe/Yazım uyarıları ve onların alt uyarılarını kalıcı olarak sildik.
Toplam 184.000 uyarı silinmiştir. Şu an dikkat etmesine rağmen biriken uyarılardan ötürü uzun süre uyarı alan okurlarımız için bu af oldukça iyi oldu. Tabii ki bu af, uyarılar konusunda yumuşak olacağımız anlamına da gelmiyor, eğer ki kişi hatalarını ısrarla devam ettirirse moderasyon olarak gerekli müdahalede bulunmak durumunda kalacağız. Uyarıların silinmesiyle daha temiz profille devam etmenizi dileriz ve isteriz. Uyarıları silinmeyen varsa bu konu altında belirtebilir. İyi Sosyaller.

Benim halen 20 tane uyarım duruyor silinmemiş.

Benim halen 20 tane uyarım duruyor silinmemiş.

Merhaba, konuda da belirtildiği gibi 1 Ocak 2023 tarihinden önceki uyarılar silindi. Sizin uyarılarınız bu tarihin ilerisinde olduğu için maalesef ki silinmedi.

Ego tatmini için uyarı aldığım aklıma geldi. Kural öğretmeyle falan alakası da yoktu.

Günah çıkarma postu. Çıkıyor mu bari günahlar?

Ben de konu hakkında soru sormuştum. Kendi konunu aç diye uyarı aldım.

images-1.jpeg

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı